ChristenUnie appeltaart zoekt toffe peren

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – In de Zwolse samenleving staan duizenden mensen dag en nacht klaar voor hun familie, buren, vrienden en andere naasten. De ChristenUnie wil haar waardering voor deze ‘toffe peren’ van de informele zorg tonen door hen op Valentijnsdag te verrassen met een appeltaartje. De komende jaren wordt door bezuinigingen op zorg en welzijn de informele zorg nog belangrijker. De druk op mantelzorgers is groot en zal in de toekomst alleen maar toenemen.

“We groeien naar een samenleving waarin we meer en meer voor elkaar zorgen,” citeert lijsttrekker Gerdien Rots haar eigen verkiezingsprogramma. “Dat is mooi, maar niet alles kan zo even door eigen inzet, mantelzorg en vrijwilligers worden opgelost. De gemeente moet mantelzorg ondersteunen en zich laten zien als schild voor de kwetsbaren in onze samenleving.” Om te laten zien dat de ChristenUnie recht achter de toffe peren van Zwolle staat, worden er op 14 februari honderd appeltaartjes uitgedeeld aan mantelzorgers en andere vrijwilligers. Kent u zo’n toffe peer? Meld hem of haar vóór 14 februari met een korte motivatie en een afleveradres aan via info@christenuniezwolle.nl . De beloning voor de toffe peren is écht Zwols. Bakkerij De Verwennerij uit Westenholte ondersteunt de actie door de productie van de verse appeltaarten op zich te nemen.

 

2 gedachten over “ChristenUnie appeltaart zoekt toffe peren”

  1. Taarten voor de kleine scholen in Zwartewaterland, taarten voor toffe peren Zwolle. Leuk en origineel idee, maar zouden de komende raadsverkiezingen er ook iets mee te maken hebben:) ?

    Iedere taart minstens twee stemmen waard?

    Eva verleidde Adam toch ook met een appel ( pardon, peer)?

  2. In de Bijbel staat niets anders dan ‘heerlijke vruchten’. Zou dus allebei kunnen! ­čśë

    Verder: de verkiezingscampagne is voor partijen vaak inderdaad een aanleiding om Zwollenaren nog een keer extra op te zoeken en er een leuke actie aan te koppelen (en er media-aandacht voor te zoeken, wat ‘normaal’ niet altijd gebeurt).

Reacties zijn gesloten.