Overvloed aan debatten voor verkiezingen

Foto van auteur

Zwolle – Nog nooit zijn er zoveel debatten aangekondigd als voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 19 maart 2014 gehouden worden. Er kan een keuze gemaakt worden een een grote diversiteit aan onderwerpen, van cultuur tot zorg en van duurzaamheid tot vastgoed.

schermafbeelding_2014-02-12_om_21.53.50.png  

Maar liefst 18 debatavonden kunnen de kiezers vanaf 19 februari bezoeken. Bijna dagelijks is er wel een debat. Op sommige avonden zelfs 2 debatten. Voor 13 maart zijn er zelfs 4 debatten gepland. Of die vele debatten de kwaliteit ten goede komt valt te betwijfelen.

verkiezing.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

33 gedachten over “Overvloed aan debatten voor verkiezingen”

 1. 18 debatavonden die totaal geen zin hebben. De landelijke trend wordt toch gevolgd.

  Joechei! Voor +/-100 extra stemmen 18 uitputtende avonden die slecht bezocht zullen worden. En dan vraagt de politiek zich af hoe het kan dat de burgers ze de rug toekeren….

 2. Die van ons gaat zéker vol zitten! Het is dan ook niet echt een verkiezingsdebat. Maar wel alle partijen schuiven aan (grinnik :P). Dit wordt hoe dan ook de meest spraakmakende avond van allemaal! Noteer 13 maart maar in je agenda. Wees daar of wees VIERKANT!

  De officiële website (met video).
  Het event op Facebook
  Wij op Twitter

  En een liedje dat je moet horen aangaande de CONTEXT!

  Ok, we geven toe: De Tegenpartij… Ja! Daar horûh wé b?.

 3. 4 jaar geleden heb ik diverse debatten meegemaakt maar ik kwam tot de conclusie dat er meer mensen waren van de politieke partijen zelf dan van belangstellenden.Dus inderdaad is 3 à 4 avonden meer dan genoeg

 4. Wichert heeft gelijk. Alle kandidaten spoeden zich naar alle avonden, maar het gewenste publiek zal zich niet laten zien. Zeker niet als het 18 debatten zijn!! Een show dus, en totaal nutteloos.

 5. OVERmorgen: een nieuwe Spreek-BUIS column bij Groene Peper (om 16:30hr radio: RTV ZOo). En over de korrels zout die de komende maand, tijdens de gemeenteraadscampagnes op u worden afgevuurd. Met fragmenten uit de raadsvergadering van de Gemeente Zwolle, van afgelopen maandag. Dat debat ging een stichting waarbij ambtenaren veel cultuur-geld op zullen slurpen, zonder goed overleg met de culturele instellingen in Zwolle. De PVC sprak voor de eerste keer in, want we zijn er TEGEN! “Hart van Zwolle” moet de fusie tussen de Bieb en de Muzerie gaan heten. Klinkt als een SBS6-programma. Midden in de samenleving, maar meer daarover, na de reclame.

  Niet in de gelegenheid om te luisteren? Luister em morgenavond via hier:

  https://www.facebook.com/partij.voorcultuur

 6. Ik word wat moedeloos van mensen die roepen dat de politiek niet naar ze luistert of naar ze toekomt. Wanneer nemen jullie dan zelf het initiatief? Waarom wachten tot de politici naar jou komen? Ga er zelf op af! Laat zelf je stem horen. En dan niet te snel roepen dat het allemaal geen zin heeft. Verdiep je erin en probeer zelf eens tot keuzes of afwegingen te komen en confronteer de raad ermee.

 7. @JP

  Nou draai je het om.

  De politici zitten er VOOR ons en DANKZIJ ons. Zij moeten dus doen wat wij willen en aangeven en niet andersom. Zij staan in dienst van de samenleving en niet andersom. Zij moeten het iniatief ook nemen. Maar die verhouding is compleet scheef gegroeid.

  Ik durf ook te wedden dat ik me er meer dan wie dan ook in heb verdiept. En heb dat al zolang gedaan, dat ik weet waarover ik spreek. Heb tig dingen gedaan, ook met aanspreken, aanschrijven en dergelijke. Ik weet dus echt wel waarover ik praat.

  Het politieke systeem wat wij kennen is failliet. Politici doen, lokaal, provinciaal, landelijk en Europees maar wat ze goed lijkt zonder naar de burger te kijken of te luisteren.

  50% van de Zwollenaren gaat straks niet naar de stembus! De helft van deze snel groeiende stad keert de lokale politiek de rug al toe. En zijn dat allemaal mensen die maar wat roepen? Nee, beste JP, ze weten dat het geen zin heeft, je stem telt toch niet.

  En de helft die wel gaat stemmen stemt in 9 van de 10 gevallen op de partij die ze landelijk steunen.

 8. Ik durf ook te wedden dat ik me er meer dan wie dan ook in heb verdiept. En heb dat al zolang gedaan, dat ik weet waarover ik spreek. Heb tig dingen gedaan, ook met aanspreken, aanschrijven en dergelijke. Ik weet dus echt wel waarover ik praat.

  Typische taal van een narcist. Allemaal aannames verder. Niet serieus te nemen.

 9. Er zijn maar een paar debatten die er toe doen:

  – Zorg, welzijn en participatie
  – Cultureel
  – Duurzaamheid
  – Slotdebat

  Dat zou voldoende moeten zijn.

 10. Ik heb wel behoefte aan een interessant debat over het behoud van ons mooie historische binnenstad Zwolle. Ik zie het niet staan…
  Dat zijn pas zaken die ons Zwolse hart raken!!

 11. Hoi Terstal. Dat zelfde geldt ook een beetje voor jou. En we snappen niet zo goed waar je antipathie vandaan komt. Maar als we al je posts doornemen, zitten we niet eens zo heel erg op een ander spoor. Maar goed, iets positiefs posten hier wérkt klaarblijkelijk gewoon niet. De weblog-reacties zijn meestal pessimistisch, zuur & boordevol cynisme. Dus prima en dank voor je feedback. We zullen niet meer reageren. Fijne dag allemaal!

 12. Wat goed is is goed, zo worden de resultaten van de broertjes Mulder door mij bejubeld. Wat ik storend vindt hoeft een ander nog niet te vinden natuurlijk. Maar fijn dat je je Spam stopt 😉

 13. Hey Terstal, Snap ik. En spam was ook allerminst de bedoeling. We hadden een mooie reactie gedaan, met in html wat linkjes, die werkten wel in het voorbeeld, maar niet in de uiteindelijke reactie. Zoals je wellicht zult weten doen we niet mee met de gemeenteraadsverkiezingen en hopen we een interessante avond te organiseren, die niks kost, voor niemand niet. Dus zoeken daarbij inderdaad een beetje de publiciteit op. Excuses als dit in het verkeerde keelgat schiet. Hierbij dan een persoonlijke uitnodiging voor jou, op 13 maart. Plekje op het podium? Voorzie jij de avond van comments 😉

 14. Meen je dat echt?? Ik vind het een eer en neem de uitnodiging graag aan. Ik heb, al zeg ik het zelf, veel goede ervaringen als politiek deskundige en jureren ligt mij ook wel. Tot de 13e dan!

 15. Volgens slak-je zitten de politici er “Voor ons en Dankzij ons” . Dat Dankzij ons geldt alleen als je gaat stemmen. Anders niet. Sommige personen hier lopen alleen maar te klagen over de politieke partijen en gaan zelf niet eens stemmen. Te veel moeite blijkbaar. Wees blij dat je stemrecht hebt, en echt kunt kiezen. Van mij mogen ze de stemplicht weer invoeren.

 16. @degi

  Prachtige reactie.

  Ik overweeg nu ook om te komen. Gratis koffie laat ik niet schieten. En altijd kans dat zo’n plucheplakker als een gieter afgaat, heb ik ook weer een mooie avond.

 17. @slakje, Goh gratis koffie laat je niet schieten. Klinkt in mijn ogen een beetje zielig. En “heb ik ook weer een mooi avond ” als zo’ pluce plakker afgaat. Vreemde redenaties hou jij er op na over een politiek debat trouwens. Wens je veel wijsheid toe als je gaat stemmen8)

 18. Nee, hoor. Het had een mooi voorbeeld kunnen zijn van hoe slecht mensen zijn in het inwinnen van informatie, alvorens ze hun mening neerkalken. Maar goed, d’r was een opening, jammer dat je deed alsof. Je hebt geen idee. PVC-uit. Veel plezier nog met azijnpissen!

 19. Jammer hoor @ ter stal, na uw vorige reactie op 14 februari op 11.55 uur.” ik vind het een eer en neem de uitdaging graag aan ” U eindigt zelfs met tot de 13- tiende dan. Een man een man een woord een woord.

 20. @e.woud: Dank voor de support, maar we nemen ’t dhr/mevr Terstal niet kwalijk hoor. Het was een open-minded uitnodiging. En verre van naïef. Wij geloven namelijk dat iedereen recht van spreken heeft. Op de avond op 13 maart is ieder ook in de gelegenheid om in de spotlights te staan.

  @Slakje: Dan voor je vriendelijke woorden. Als pesten op socialmedia onder kinderen aangepakt dient te worden, is het misschien verstandig dat volwassen ook enigszins normaal teen elkaar doen. We snappen niks van de cynische blik van mensen op weblog. Misschien is ’t een uitlaatklep. Maar duidelijk is dat veel mensen BOOS zijn op de politiek. Daarom doen we wat we doen.

  @Terstal: Azijnpissen hadden we misschien niet moeten typen. Sorry.

Reacties zijn gesloten.