Groen – groener – het groenst

Foto van auteur

Een jaar of wat terug ging de toenmalige wethouder van economische zaken (Jaap Baarsma) voor een ‘werkbezoek’ naar de Verenigde Staten. Het resultaat van dat snoepreisje staat nu met zijn 115 meter hoogte ‘mooi te zijn’ op het bedrijfsterrein Grote Voort. Wordt ons mooie Zwolle het Chicago aan de IJssel – dacht en denkt menig Zwollenaar? Plempen onze stad  straks soms helemaal dicht met bakstenen en beton? Néé hoor – lees maar verder. 

De gemeente Zwolle werd namelijk afgelopen zomer met nog een paar andere Europese steden uitgeroepen tot “Groenste Stad van Europa”. Natuurlijk een mooi resultaat – maar misschien kan het allemaal nóg groener – moet men in het stadhuis hebben gedacht. En dus is onze wethouder Peter Pot van Groenbeleid maar eens een paar dagen internationaal op stap gegaan – om te kijken hoe een wereldstad als Parijs zijn plantjes en boompjes tegen alle luchtvervuiling in – laat groeien. Ik ben héél benieuwd wat onze tuinkabouter Pot straks bij terugkomst allemaal in zijn kruiwagentje aan groene ideeën heeft liggen. Want hij moet natuurlijk niet aankomen zetten met zaken – die je ook met een kwartiertje Googlen van het internet had kunnen plukken. Ik verwacht op zijn minst dat hij terug komt met een dozijn Franse boompjes – die groenere blaadjes dragen – dan de boompjes die we hier in Zwolle al hebben staan. Die boompjes zetten we dan mooi in de gezonde IJsselse – klei. De blaadjes aan die bomen zullen dan ongetwijfeld nóg groener worden. Over een jaar of tien kunnen we roepen; Zwolle is dank zij wethouder Peter Pot – nog groener dan groen. Zeg maar rustig – het GROENST van alle steden op onze planeet. Is het geld voor dat groene snoepreisje uiteindelijk tóch nog goed besteed geweest.

Polleke

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Groen – groener – het groenst”

  1. polleke .. een column moet reacties oproepen … vooruit dus dan hierbij 1 van mij:

    .. als je het cynisch bedoeld dan moet je het denk ik verder en dikker aanzetten…. en dan bijv afsluiten met een tegengestelde opmerking.

    is natuurlijk van de zotte dat die pot op bezoek gaat (week!) naar parijs. steden zijn NIET te vergelijken en we doen het hier hardstikke goed. laat ie andere steden maar laten betalen voor tripjes en advies van zijn ambtenaren over wat zij van zwolle kunnen leren …

    pot = niet goed bezig (maar dat wisten we al .. van al dat fietsen krijg je teveel ruis in je hoofd)

Reacties zijn gesloten.