Sint nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Isala

Foto van auteur

De Raad van Toezicht van de Isala klinieken heeft drs. Marjanne Sint benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Mevrouw Sint, op dit moment Secretaris-Generaal van het ministerie van VROM, aanvaardt haar functie op 1 januari 2007. Zij volgt drs. Leo Schoots op, die sinds begin 2004 voorzitter is van de driehoofdige Raad van Bestuur. Hij treedt per 1 februari terug. Zijn opvolger heeft zich voorgenomen de maand januari te gebruiken om de Isala klinieken in al hun geledingen te leren kennen.

De Isala klinieken krijgen in Marjanne Sint (57) een zeer ervaren bestuurder. Voor zij medio 2000 Secretaris-Generaal werd van VROM, was zij als gemeentesecretaris de hoogste ambtenaar en adviseur van het bestuur en de gemeenteraad van Amsterdam. Tot 1995 was ze werkzaam bij verschillende andere ministeries en bij VNU Business Publications, ondermeer als hoofdredacteur en uitgever van het tijdschrift Intermediair. Van 1988 tot 1991 was ze voorzitter van de Partij van de Arbeid.

De Isala klinieken in Zwolle zijn met 6000 medewerkers en bijna 1100 bedden het grootste topklinische ziekenhuis van Nederland. De Isala klinieken hebben twee ziekenhuislocaties in Zwolle en een polikliniek in Kampen. Daarnaast heeft Isala Ouderenzorg 180 bedden en richt zich op ziekenhuisgerelateerde verzorging van ouderen.<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

De Isala klinieken leveren naast basiszorg voor de bevolking van Zwolle en directe omgeving ook specialistische topzorg aan de bevolking tussen Groningen, Utrecht en Nijmegen.

De Isala klinieken hebben twee Centres of Excellence waarmee men nationaal en internationaal toonaangevend wil zijn: het centrum voor diabeteszorg en het centrum voor patiëntveiligheid.

De Isala klinieken hebben bijna 40.000 opnames per jaar en ruim 450.000 polikliniekbezoeken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)