Voorzitter Marjanne Sint vertrekt bij Isala

Foto van auteur

Zwolle – De voorzitter van de Raad van Bestuur van Isala, Marjanne Sint, zal per 1 februari 2014 haar functie bij Isala neerleggen. Mede met het oog op het vertrek van Marjanne Sint heeft de Raad van Toezicht besloten de huidige directeur Finance en Control van Isala, Roel Venema, per 1 juni 2013 te benoemen als derde lid van de Raad van Bestuur. 

raadvbestuurisala.jpg 

Roel Venema (links) treedt toe tot de Raad van Bestuur, midden Robbin Thieme Groen, rechts Marjanne Sint. Fotograaf: Frans Paalman.

Roel Venema gaat in ieder geval de portefeuille Financiën behartigen. Robbin Thieme Groen blijft lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor o.a. de portefeuille patiëntenzorg en kwaliteit. De Raad van Toezicht is mevrouw Sint zeer erkentelijk voor alles wat zij als bestuursvoorzitter in de afgelopen zeven jaren voor Isala heeft betekend . Naast het op orde brengen van de bedrijfsvoering zijn het aantrekken van de financiering ten tijde van de bankencrisis in 2009 en het realiseren van de nieuwbouw enkele van haar meest in het oog springende wapenfeiten. Begin volgend jaar zal Isala op passende wijze afscheid van haar nemen. De Raad van Toezicht is inmiddels het traject gestart om een opvolger van haar voor Isala te zoeken.

De zorgsector bevindt zich in een tijd waarin er een zwaar accent ligt op de verdere verbetering van de medisch inhoudelijke kwaliteit, terwijl budgetten onder druk staan. Hiervoor is een sterke bestuurlijke aandacht voor kwaliteit, kostenbeheersing en flexibilisering noodzakelijk. Daarnaast verandert in 2015 de bekostigingsstructuur van de ziekenhuizen. Om dit gedegen voor te bereiden, is het belangrijk dat een bestuurder zich expliciet met de bedrijfsvoering en financiële portefeuille bezig kan houden. Daarbij is noodzakelijk dat dit gebeurt in goed overleg met de medische staf. 

Na 17 jaar werkzaam te zijn geweest bij het UMCG maakte Roel Venema in 2008 de overstap naar Isala als directeur Finance & Control. In deze periode heeft hij een grote bijdrage geleverd aan een financieel gezond Isala. Ook de bedrijfsvoering en financiering rondom de Nieuwbouw was een belangrijk deel van zijn werk. Zijn kennis en ervaring en de goede relatie die hij heeft opgebouwd met de medische staf hebben er toe geleid dat de Raad van Toezicht hem heeft benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Met deze aanstelling is de continuïteit op de financiële portefeuille van Isala gewaarborgd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

16 gedachten over “Voorzitter Marjanne Sint vertrekt bij Isala”

 1. Of wordt het Sint nu te heet onder de voeten nu er zoveel geld in het ziekenhuis is gestoken en er blijkt dat ziekenhuizen teveel zorgkosten berekenen

 2. Misschien dat ze er gewoon voor kiest om als (tegen die tijd) bijna 65 jarige, haar taken over te dragen aan een ander. Ik denk dat de realisatie van het nieuwe ziekenhuis, een behoorlijke kluif was.

 3. Soms doen bestuurders ook goed werk. En volgens mij was Sint daar 1 van. Als ik het bovenstaande zo lees dan heeft ze knap wat werk verzet.

 4. En daar is pieters de zuur pruim weer eens …. Wat doet u trouwens zelf voor de gemeen schap behalve alles en iedereen negatief te benaderen? ben ik echt benieuwd naar. Werkt u of leeft u van een uitkering van de soc dienst?

 5. Dat lezende heb ik er ook een slecht gevoel over.
  Afhaken op dit moment…
  Dat kan haast niet het plan zijn geweest.

 6. Volgens mij een heel goed moment. Volgens Wiki is ze van juli 1949; bijna 65 dus in februari. Ze heeft haar verantwoordelijk voor de nieuwbouw dan helemaal afgerond, want de opening is ergens in oktober volgens mij. Tijd voor een nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur. Natuurlijk wel een groot compliment dat velen haar jonger schatten en niet willen dat ze weggaat.

 7. E wold ik heb 50jaar gewerkt en netjes belasting betaald voor gasten die nu in de pot graaien.Dat moet jij met je grote mond nog maar waar maken .Ben nu met pensioen daar ik mijn leven voor betaald heb en wordt steeds meer afgehaald

 8. Maar Pieters, afgezien van het feit dat jij je bijdrage geleverd hebt, zul jij nu toch ook kunnen vaststellen dat jou eerste reactie wat voorbarig was?
  Er is tegenwoordig te veel van dit soort stemmingmakerij. Het maakt vaak een normale discussie onmogelijk.

 9. Nou Bernard als je de kranten leest gaat er goed wat verkeerd in de ziekenhuizen.Er worden miljoenen teveel gedeclareerd en de burgers draaien daar voor op omdat de zorg te duur wordt.En ben Bernhard ik heb jaren binnen dat ziekenhuis gewerkt en ken het allemaal wel zo,n beetje wat daar over de balk wordt gesmeten.En deze figuren op de foto zijn daar mede verantwoordelijk voor .Daarom reageer ik zo voorbarig omdat deze mensen de eer opstrijken van het hardwerkende personeel binnen dat ziekenhuis.

 10. Die mensen werken dus niet hard, volgens Pieters. Was jij geen schilder vroeger? Zo ja, hoe kwam je dan aan de inside-informatie over hoe het eraan toegaat in een ziekenhuis?
  Volgens mij kun jij beter een verkwikkende fietstocht door het WC Zwolle-zuid maken. Daar kikker je van op, zodat je wat positiever in het leven komt te staan.:)

 11. Ik heb het niet over dat ze niet hard werken deze mensen maar ze weten meer als ze zeggen en wat heeft een fietstocht in het wi kelcentrum daar mee te maken ik zeg hier wat ik zelf heb meegemaakt daar in het ziekenhuis

 12. Misschien kun je dan een voorbeeld nemen aan die mensen, Pieters. Dat is namelijk altijd nog beter dan minder te weten dan je zegt.:P
  Want daar heb je geen antwoord op gegeven: van welke misstanden heb jij uit eerste hand kennis?

 13. De misstanden die ik heb gezien enbgehoord onder het ziekenhuis personel wat er over de balk gesmeten wordt veel onnodige uitgaven spul wat teveel ingekocht wordt dat later via een opkoper de achterdeur uitgaat en wat erdoor menige personeelsleden op hoog niveau uit het magazijn meegaat naar huis zelfs op grote pakken pampers voor baby na.Heb bij het tot stand komen van het sophia ziekenhuis daar lang meegedraait in het magazijn en tussen de mensen en heb genoeg gehoord toen en gezien .Voor kapitalen aan meubilair wat onnodig vervengen werd na twee jaar het zag er als nieuw uit en ging voor een symbolisch bedrag de deur uit en werd zo weer nieuw aangeschaft .Dus er kan echt veel bezuinigd worden in deze zorginstellingen .Ik heb het ouwe sophia wat toen net nieuw was helpen inrichten heb daar zelf assistent van de coordinater geweest dus ik weet wel degelijk waar ik het over heb maar de waarheid mag vaak niet gezgd worden

Reacties zijn gesloten.