Tentoonstelling Waterbeleid 21ste eeuw

Foto van auteur

Studenten van de opleiding Life en Nature van Landstede organiseren in samenwerking met het Waterschap Groot Salland de tentoonstelling: ‘Er wordt gewerkt aan droge voeten’.

{mosimage}

De tentoonstelling sluit aan bij het thema van de Groene Maand: Water in overvloed. Er zijn bijzondere dingen te zien en te doen. Een aantal scholen zijn in het Doepark uitgenodigd. Dinsdag was dat de Mozaiek uit Assendorp. Er werd geknutseld en de kinderen konden bewonderen wat er zoal in een vijver leeft. De tentoonstelling vindt plaats in de Kruidwisch in het Doepark de Nooterhof, Goertjesweg 5 in Zwolle, en is woensdag van 10.00 tot 16.00 uur nog open voor het publiek.

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}

Wat is er te zien en te doen?

– Hoe ziet een riool eruit? En wat vind men in het riool?

– Een ruikerij met zes soorten water uit de omgeving van Zwolle. Wie weet welke soorten water waar vandaan komen, doet mee aan de verloting van gratis toegangskaartjes van het Watermuseum in Arnhem.

– Kinderactiviteiten: wateronderzoek in de sloot en proefjes met water.

– Een proeverij van water: welk bronwater smaakt het best?

– Informatie over de projecten Herfterwetering en Landgoed Soeslo met gratis fietsroute. Door een deel van de Herfterwetering als retentiegebied in te richten als extra opvang van water krijgt de natuur in deze gebieden volop kansen.

– De bekende natuurfotograaf Paul van Gaalen stelt twee foto’s beschikbaar voor de fototentoonstelling ‘water en natuur’.

– Informatie over de geschiedenis van Waterschap Groot Salland.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)