PEC Zwolle verliest in Alkmaar

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagmiddag de uitwedstrijd bij AZ verloren. In Alkmaar werd de uitslag 2-1. De Alkmaarders scoren al binnen twintig minuten twee keer, waardoor het een lastige middag is voor Zwolle. Mustafa Saymak redt vlak voor rust de eer, maar verder komt de ploeg van Ron Jans niet. ,,Vanaf seconde een leek het nergens op. Ik kan er niet tegen als mensen waar ik verantwoordelijk voor ben er met de pet naar gooien", stelt de ontevreden Jans.

Diederik Boer was heel belangrijk voor de gasten, hij redde een aantal keren bekwaam. Toch kon ook hij niet voorkomen dat AZ snel met 2-0 voor stond. Eerst vloog een voorzet van Steven Berghuis binnen, daarna scoorde Aron Johannson. Boer redde in die eerste helft nog een keer of zes, waarmee hij zijn team op de been hield. ,,Complimenten voor hem", vond Mustafa Saymak. De middenvelder scoorde vlak voor rust de aansluitingstreffer uit een voorzet van Jesper Drost. Het was een van de weinige keren dat Zwolle voor het doel van Esteban verscheen, want het was slordig aan Zwolse zijde.

Darryl Lachman en Kamohelo Mokotjo werden in de rust vervangen door Joost Broerse en Mateusz Klich. Met dit tweetal verbeterde het Zwolse spel iets, maar al te veel kansen kreeg de ploeg van Jans niet. Een vrije trap van Maikel van der Werff, de bal ging in de muur van AZ, was eigenlijk nog de grootste mogelijkheid. AZ had veel meer mogelijkheden. Zo schoot Nemanja Gudelj oog in oog met Boer naast. De doelman stopte ook een penalty van spits Aron Johannson. Ook Roy Beerens en Johann Berg Gudmundsson hadden kansen op meer Alkmaarse treffers, maar onder meer de lat en Boer hielden Zwolle in de wedstrijd. Genoeg voor een gelijkspel was het echter niet. ,,Alleen Boer mogen we bedanken, die krijgt een tien. Woensdag gaat het heel anders", hoopt Jans.

Woensdag wacht voor PEC Zwolle de belangrijke halve finale van de KNVB Beker tegen N.E.C. De aftrap in het IJsseldelta stadion is woensdag om 20.45 uur.

AZ-PEC Zwolle 2-1 (2-1). 
Scheidsrechter: Nijhuis 
Toeschouwers : 15.285 
Gele kaarten : Broerse, Van Polen (PEC Zwolle)

AZ: Esteban, Johansson, Viergever, Gouweleeuw, Poulsen, Elm, Ortiz, Gudelj (76. Henriksen), Berghuis (73. Gudmundsson), Johannsson (73. Avdic), Beerens

PEC Zwolle : Boer, Van Polen, Lachman (46. Broerse), Van der Werff, Van Hintum, Mokotjo (46. Klich), Drost, Karagounis, Saymak, Mahmudov (73. Hiwat), Benson

Scoreverloop: 
6. Berghuis 1-0 
14. Nemanja Gudelj 2-0 
43. Saymak 2-1 
Bijzonderheid: 54. Johannsson (AZ) mist strafschop 

Bron: peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

28 gedachten over “PEC Zwolle verliest in Alkmaar”

  1. Dit team is onevenwichtig . Het is voor Jans, als hij het ziet vraag ik me steeds meer af ! , en Nijkamp zeer nodig dat er met juiste aankopen of huur het nodige evenwicht wordt aangebracht . Anders een heel moeilijk 14/15 .

  2. Niet gezien, wel wedstrijdverloop gehoord via “Langs de lijn”; probleem blijft onverminderd om het team op een constant acceptabel nivo te houden; sommige spelers vertonen gedurende het seizoen een te groot verval. Opladen voor a.s. woensdag moet geen enkel probleem zijn, althans daar ga ik vanuit. Succes!

  3. Kansloze missie, iedereen is al in zijn hoofd bezig met woensdag. Als je niet begint met Broerse en Klich en ze de tweede helft toch gaat inzetten ben je nooit serieus aan de wedstrijd begonnen maar heb je deze jongens willen sparen voor woensdag.

  4. Dit stukje is lang genoeg. Slappe hap, als je mensen op rust wilt zetten doe dat eens een keer met Drost en Saymak die trappen al weken geen deuk in een pakje boter en Lachman is al met volgend seizoen bezig.

  5. #BigRo. Je hebt helemaal gelijk, Lachman nooit meer opstellen, voegt nu helemaal niets meer toe. Net als Achenteh voor de winterstop niet gemotiveerd meer.

  6. Super actie van Boer natuurlijk, alweer!! Oh, dat hebben jullie allemaal natuurlijk niet meegekregen,

    Zeker wel, hij had meerdere super acties alleen heb je daar na 92 minuten niets aan en sta je met lege handen. “Weer verloren, maar Boer was geweldig”

  7. Wat nog veel lelijker is dan deze nederlaag is dat er het shirt sinds gisteren nog meer ontsiert wordt met een sponsor. Het shirt van Pec lijkt bijkans wel een Frans of Belgisch shirt……gatverdamme!!!!

  8. Wat nog veel belachelijker is is dat de halve finale tegen nec nog niet eens is uitverkocht. Is toch vreemd ? Of raakt het Zwolse publiek al verzadigd van al die successen ?

  9. lappe hap, als je mensen op rust wilt zetten doe dat eens een keer met Drost en Saymak die trappen al weken geen deuk in een pakje boter

    Vorige week was Drost 1 van de betere spelers met een 7,5 in de vi.

  10. @Ronnie : ??20,- voor een kaart te duur ? Ik heb wel eens het dubbele betaald voor Spakenburg-IJsselmeervogels dus dat valt wel mee lijkt me.

  11. @Erwin.
    Er komen ook veel gezinnen naar de wedstrijden.
    Mede door het late tijdstip midden in de week kan ik me voorstellen dat het dan te laat wordt voor een kind. 22.30 uur afgelopen (als het niet gelijk staat na 90 minuten) dan ben je al snel om 23.15 uur thuis.

  12. Ja, je kunt de wedstrijd tegenwoordig niet meer vanaf de brug kijken.

    😮

    de wedstrijd kun je op veronica 😉 zien -gratis-

  13. @Mike70 voor een grote wedstrijd als aanstaande woensdag kun je wel een keer een uitzondering maken als je kinderen hebt. Een halve finale is voor een club als PEC een geweldige belevenis!

  14. Het scheelt ook dat je als Zwollenaar zonder clubkaart geen kaarten kan kopen voor deze wedstrijd. Zou er zelf graag bij zijn, samen met nog 2 mensen, maar we komen niet aan kaarten via de officiele weg. Dat is jammer. En @ Remco, wanneer we PEC aan kunnen moedigen in de Rotterdamse Kuip, gaan wij 3-en graag mee ja. Uniek momentje. Maar wordt morgen een hele lastige klus. Ik vind NEC namelijk geen slechte ploeg. De 3-3 dit seizoen was ook meer geluk dan wijsheid. En waarschijnlijk zijn alle sterren al lang gevallen, want PEC slaagt er niet meer in ze van de hemel te spelen de laatste weken. Ik zeg fifty fifty kans.

  15. Bericht door Siemen Fischer, op 25 maart 2014 22:58
    Het scheelt ook dat je als Zwollenaar zonder clubkaart geen kaarten kan kopen voor deze wedstrijd. Zou er zelf graag bij zijn, samen met nog 2 mensen, maar we komen niet aan kaarten via de officiele weg. Dat is jammer.

    Vlug kaarten kopen!

    Koop een kaart halve finale met jouw legitimatiebewijs

    Vanavond treft PEC Zwolle in de halve finale van de KNVB Beker N.E.C. Nijmegen. Een belangrijk duel, waarin de Blauwvingers zich kunnen plaatsen voor de prestigieuze bekerfinale in de Kuip. Zorg dat ook jij bij deze wedstrijd bent om het Zwolse elftal aan te moedigen. Het is woensdag de hele dag mogelijk om in de PEC Zwolle Fanshop kaarten aan te schaffen enkel op basis van je legitimatiebewijs uit de regio Zwolle. Hieronder vind je meer informatie over de kaartverkoop.

    Halve finale KNVB Beker
    PEC Zwolle ?? N.E.C.
    Woensdag 26 maart 2014; 20.45 uur
    IJsseldelta stadion

    PEC Zwolle Fanshop
    In de PEC Zwolle Fanshop is het vandaag de hele dag mogelijk om tickets aan te schaffen op basis van je legitimatiebewijs uit de regio Zwolle.

    Openingstijden
    De PEC Zwolle Fanshop is gevestigd aan de hoofdzijde van het IJsseldelta stadion en is op doordeweekse dagen geopend van 09.00 tot 12.30 en van 13.00 tot 17.00 uur.

    Stadionkassa??s
    Indien de wedstrijd nog niet is uitverkocht, zijn de kassa??s van het IJsseldelta stadion aan de Noordoostzijde vanaf 18.45 uur geopend. Ook hier kunnen kaarten gekocht worden op basis van legitimatie omgeving Zwolle.

    http://www.peczwolle.nl/nl/nieuwsarchief/koop-een-kaart-halve-finale-met-jouw-legitimatiebewijs2014-03-26

Reacties zijn gesloten.