John Kirui wint Salverda Berkumloop

Foto van auteur

John Kirui heeft dinsdagavond de jaarlijkse Salverda Berkumloop in Berkum op zijn naam geschreven. De Keniaan rende de 10 kilometer wedstrijdloop in een tijd van 29.15 minuten.

De Berkumloop is onder goede omstandigheden verlopen. Recreanten konden meedoen aan de 5- of 10 km recreatieloop. De 1.050 hardlopers konden dan ook aan hun persoonlijke records (pr’s) werken, al werd het parcoursrecord,  28.17 (2003; Richard Yatich), deze avond niet verbroken. De belangstelling was groot op bepaalde gedeeltes van Berkum. De interesse ging niet zozeer uit naar de topatleten als wel naar de plaatselijke deelnemers. Die werden enthousiast aangemoedigd.


De rode lantaarn dragers…

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “John Kirui wint Salverda Berkumloop”

  1. fantastisch gelopen door deze vierling uit kenia, maar ik had liever bennie vink zien winnen. binnen veertig minuten uitgelopen. een hele prestatie mag ik wel zeggen

  2. Ingezonden:

    Deffany, die aan de Salverda Berkumloop meedeed op de 5 kilometer, heeft 416 euro bij elkaar gelopen door zich te laten sponseren door de supporters en bezoekers.

    Deffany vond de loop erg zwaar en had last van haar achillespees. Die speelde op na ongeveer 2 kilometer. Toch zette ze door en heeft de recreatieloop uitgelopen. Onderweg vond ze het fijn om de aanmoedigingen van het publiek te horen. Ze zei “ze kennen mijn naam ook en liep trots door.” Ze passeerde trots de finisch en werd door haar oma in de stoel geholpen met een knal rood gezicht. Moe en voldaan masseerde oma haar benen weer. Ze vertelde gelijk aan iedereen dat ze werd herkent aan het Kika embleem, en dat de mensen haar steunden en aanmoedigden. Vooral dat ze haar naam onthouden hadden vond Deffany fijn.Ze heeft de loop gehaald en daarmee voor Kika toch maar mooi 416 euro binnen gehaald. Met dank aan Deffany.

Reacties zijn gesloten.