Zwolle – De diensten Individuele Begeleiding en Huishoudelijke Hulp wil de gemeente Zwolle gecombineerd aanbieden aan inwoners en kan dan één medewerker hulp bieden in de huishouding en ondersteunt daarnaast de cliënt bij andere vragen en problemen. Dat kan bijvoorbeeld hulp zijn bij het op orde krijgen van de financiën of bijvoorbeeld de begeleiding in het contact met familie.
De gemeente betrekt aanbieders van de diensten Individuele Begeleiding en/of Huishoudelijke Hulp bij de formulering van de voorwaarden waaraan het vernieuwde aanbod zou moeten/ kunnen voldoen. Daarvoor organiseert de gemeente bijeenkomsten. Partijen kunnen vervolgens een subsidieaanvraag indienen op basis van de geformuleerde subsidie-uitvraag. De gemeente verwacht met deze wijze van maatschappelijk aanbesteden een gezamenlijk en vernieuwend aanbod van partijen te krijgen voor een gecombineerde voorziening van de Individuele Begeleiding én Huishoudelijke Hulp.
Individuele Begeleiding en Huishoudelijke hulp Bij Individuele begeleiding krijgen mensen ondersteuning in en aan huis bij de dagelijkse handelingen. Dit zijn vooral ouderen, mensen met een beperking, een verslaving, een chronische ziekte of met een psychiatrische achtergrond. Meestal hebben zij ook hulp in de huishouding, waarvoor iemand anders dan bij de mensen langs gaat. Door dit in één hand te leggen, kunnen alle vragen en problemen eenduidig en in samenhang opgepakt worden. Door de gecombineerde ondersteuning krijgt de medewerker een goed zicht op de leefsituatie van de cliënt en is zo beter in staat hun het sociale netwerk te betrekken en de zelfredzaamheid en participatie te bevorderen.
Informatie bijeenkomsten
De gemeente Zwolle nodigt geïnteresseerde partijen uit voor een informatiebijeenkomst op 17 april 2014 van 15.00-17.00 uur op het Stadskantoor Lübeckplein 2. Tijdens deze bijeenkomst wordt het proces en de werkwijze van maatschappelijk aanbesteden toegelicht. Na deze bijeenkomst organiseert de gemeente een aantal verdiepingsbijeenkomsten voor de formulering van de subsidie- uitvraag. Aanmelden voor de bijeenkomsten met maximaal twee personen per organisatie kan via het e-mailadres diah@zwolle.nl.
Slechte zaak.
Taai leesvoer.
Idd slechte zaak suze.
Waarom?
We gaan het wiel opnieuw uitvinden.
Hebben we geen netwerken?
Nee die zijn overbelast….
Hebben we geen begeleiding in de woonvormen?
Nee die gaan we sluiten…
Hebben we geen ambulante begeleiders ?
Nee die mogen dit niet meer doen…
Kortom we tuigen gewoon iets nieuws op, een werkgroepje mag dat beoordelen, we doen het met minder geld en over een jaar vragen we ons af waarom de zorgkosten zoveel gestegen zijn en het aantal zelfdodingen zijn toegenomen.
slecht geschreven stuk.
Vroeger heette dit gespecialiseerde gezinszorg waarvoor een voortgezette opleiding voor nodig was. Niet iedere huidige thuiszorgmedewerker zal deze begeleidende taak kunnen uitvoeren.
Dit plan geeft voor mij blijk van optimale onzin, of snap ik iets niet?
Iemand die huishoudelijk werk doet is ongeschoold (ook zeer laag betaald) en veelal niet bekwaam om de genoemde (bijkomende) zaken aan te pakken.
@Han,
Een thuiszorgmedewerker voorziet in persoonlijke verzorging en dat is een heel ander niveau dan een hulp in de huishouding..
Men heeft er er in dit bericht over dat een schoonmaakster die andere taken ook zou moeten gaan invullen:
“Dat kan bijvoorbeeld hulp zijn bij het op orde krijgen van de financiën of bijvoorbeeld de begeleiding in het contact met familie”.
De huishoudelijke hulp krijgt plm. 8 euro per uur, de gemeente betaalt het gecontracteerde en commerciële zorgbedrijf gemiddeld 23 euro per uur..
Wordt waarschijnlijk niks als ambtenaren ambtenaren blijven in hun ambtelijke gedrag.