Fiets Marijn de Vries brengt 1.100 euro op

Zwolle – De veiling van de eerste racefiets van profwielrenster Marijn de Vries bij Stappenbelt Zwolle heeft afgelopen zaterdag ruim 1.100 euro opgeleverd. Het gehele bedrag gaat naar Right To Play, de organisatie van Olympisch schaatskampioen Johan Olav Koss.

foto269.jpg

Ruim zes jaar geleden kocht De Vries (35) haar eerste racefiets bij Edwin Stappenbelt. Op die fiets kreeg ze de smaak te pakken en besloot ze een experiment te beginnen: kun je nog topsporter worden op je 30ste? Inmiddels rijdt de Zwolse al vijf jaar tussen de wereldtop, dit jaar voor Team Giant-Shimano. Omdat het zonde is een goede fiets in de schuur te laten staan, besloot De Vries de fiets samen met Edwin Stappenbelt beschikbaar te stellen voor het goede doel.

 

Tijdens de open dag van Stappenbelt veilde notaris mr. Dick Timmermans van Het Notarieel de racefiets per opbod. Uiteindelijk ging het rijwiel voor 818 euro naar Rudi Dolfijn uit Zwolle. Hij krijgt voor dat bedrag niet alleen de fiets, maar ook een gesigneerd exemplaar van het ‘Vrouw&Fiets, handboek voor de fietsende vrouw’ (geschreven door Marijn de Vries en Nynke de Jong) én een fietstochtje in het gezelschap van Marijn de Vries.

Ook bezoekers van de open dag van Stappenbelt Zwolle doneerden gul en zo kwam het eindbedrag voor Right To Play op 1.119,60 euro uit. De Vries is sinds 2011 ambassadeur van Right To Play, de organisatie die kinderen in crisisgebieden weer leert spelen en kind zijn. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)