Studenten organiseren innovatie evenement

Zwolle – Studentonderneming PInnovation van Hogeschool Windesheim in Zwolle organiseert een innovatie-georiënteerd evenement op 31 mei. Het evenement draait om het bedenken én ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor de Raspberry Pi. PInnovation wil Nederlandse innovaties op technologiegebied stimuleren met het evenement.

Het evenement bestaat uit drie dagdelen. De introductie omvat het toelichten van de dag en de planning. Vervolgens gaan de deelnemers aan de slag. Na afloop houden de teams een presentatie waarin zij hun ontwikkelingen toelichten en pitchen voor de jury en de andere deelnemers. Na de presentaties gaat de jury in beraad en wordt de winnaar gekozen. PInnovation wil groepen computer- en electronicafanaten bijeenbrengen door middel van het evenement. Het doel van het evenement is Nederland vertegenwoordigen op innovatief gebied en enthousiasme opwekken voor nieuwe ontwikkelingen op technologiegebied bij de geïnteresseerden.

Hackathon
Het evenement dat PInnovation organiseert is een hackathon. Een hackathon is een evenement dat draait om de computer en de ontwikkeling binnen software en toepassingen voor hardware. In Nederland hebben al vergelijkbare concepten plaatsgevonden. Zo zijn er hackerspaces die aan computer- en electronicafanaten de ruimte en gelegenheid bieden om bezig te gaan met het ontwikkelen voor computers en electronica in de vrije tijd. PInnovation richt zich op grootschalige evenementen waarbij wedstrijdelementen de deelnemers extra moeten stimuleren, wat tot een optimaal resultaat moet resulteren.

Over PInnovation

PInnovation is een studentbedrijf met de focus op innovatie van de Raspberry Pi. De studenten studeren aan hogeschool Windesheim, waarbij het studentenbedrijf is opgericht voor de minor Zelfstandig Ondernemerschap. De visie van PInnovation luidt als volgt: PInnovation streeft ernaar middels innovaties met de Raspberry Pi de wereld om ons heen te voorzien in hun behoefte aan gemak. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)