Marijn de Vries stoomt wielrenners klaar

Zwolle – Op dinsdagavond 20 mei om 19.30 uur stoomt topwielrenster Marijn de Vries de deelnemers van Erbens Vechtdaltoer klaar voor de toer op 31 mei 2014. Het wielerevenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door de leden van Toerclub Dalfsen, en de naam van Erben Wennemars draagt, wil dit jaar meer dan 1000 enthousiastelingen op de fiets krijgen.

marijn_de_vries.jpg

Marijn de Vries 

Tijdens de clinic vertelt De Vries aan de deelnemers meer over het wielrennersvak. Doel van deze les is om op een ludieke manier aandacht te krijgen voor het wielrennen en Erbens Vechtdaltoer. Hierbij gaat het niet alleen om het zo snel mogelijk fietsen, maar ook over diverse tips voor bijvoorbeeld het beklimmen van de Lemelerberg. Een deel van de opbrengst van Erbens Vechtdaltoer en van de clinic, gaat naar het Ronald McDonald Huis in Zwolle. De clinic wordt gehouden aan Het Kleine Veer, Baarsmastraat 25 in Dalfsen. Je kan je opgeven voor de clinic via erbensvechtdaltoer@outlook.com, dat kan alleen als je ook mee gaat doen aan de Vechtdaltoer.

Erbens Vechtdaltoer

Erbens Vechtdaltoer is een jaarlijks terugkerend wielerevenement dat plaatsvindt in het gebied Vechtdal in Overijssel op initiatief van Toerclub Dalfsen. Daarnaast ligt ook de organisatie van de rit in handen van het bestuur en de leden van Toerclub Dalfsen. De routes gaan door het rustgevende gebied waarin je de naamgever Erben Wennemars tijdens zijn trainingsritten kunt tegenkomen: het stroomgebied van de Overijsselse Vecht tussen Dalfsen en het Duitse Uelsen. De toer start vanuit Dalfsen en dit is tevens de eindbestemming. Erbens Vechtdaltoer gaat op voor de 3 sterren.

Ronald McDonald Huis Zwolle
Ronald McDonald Huis Zwolle is een bijzonder huis gelegen op steenworp afstand van Isala. Een plek waar ouders, broertjes en zusjes tijdelijk kunnen ‘wonen’ als een kind is opgenomen. Het is een organisatie die geen overheidssteun ontvangt en daarom werkt met maar liefst 90 enthousiaste vrijwilligers die het huis operationeel laten ‘draaien’. Om diezelfde reden is het huis dus ook afhankelijk van donaties en bijdragen vanuit het bedrijfsleven en van particulieren. Een mooi voorbeeld hiervan is de Erbens Vechtdaltoer, waar een deel van de opbrengt naar het huis gaat. Sinds een jaar is er ook een Ronald McDonald Huiskamer in Isala. Hier kunnen ouders, familieleden of het kind zelf, in een huiselijke omgeving, even op adem komen tijdens een opname of tussen een dagbehandeling door.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)