Huismuziek in Doepark Nooterhof

Zwolle – Op zondagmiddag 25 mei a.s. treden in het kader van de Week van de Amateurkunst (WAK, die plaatsvindt van 24 mei tot en met 1 juni as.) beide groepen van de Zwolse vereniging Huismuziek op in Doepark de Nooterhof. De blokfluitgroep in de Kruidwisch, een ruimte binnen om 15.00uur en de blazers/strijkersgroep bij goed weer buiten in het Amfitheater, om 15.30 uur. 

Het programma van de blokfluitgroep is uiteenlopend: renaissance madrigalen, een vroegbarokke Canzone en een bluesachtige, muzikale wandeling van de hedendaagse componist Glenn Shannon. Het programma van de blazers/strijkersgroep bestaat uit enkele Cubaanse dansen, Caprichio Catalan, een Sextet in A mineur en Klezmermuziek. Bij de Vereniging Huismuziek Zwolle zijn nieuwe leden van harte welkom. Al wie een strijk/blaasinstrument bespeelt of blokfluit, kan een keer komen kijken en meespelen tijdens onze repetitieavonden éénmaal per 2 weken op de woensdag in de "De Ichthus”, Zwarteweg 46, Zwolle van 20.00 tot 22.00 uur. Enige spel- en/of samenspelervaring is gewenst.

Huismuziek Zwolle kent 2 speelgroepen: een blokfluitgroep, die 3 tot 6 stemmige renaissance-, barok, maar ook lichtklassiek, jazzy blokfluitrepertoire speelt en wel onder leiding van Susanne Gersch, en een blazers/strijkersgroep o.l.v. Ingrid Soeten, die uiteenlopende muziek speelt van Klezmer (traditionele instrumentele muziek van Jiddisch sprekende Joden in Oost-Europa), Cubaanse muziek, eigentijdse tot gevarieerde klassieke muziek. Huismuziek Zwolle vierde in 2013 haar 40-jarig jubileum. De afdeling valt onder de landelijke Vereniging Huismuziek.

Deze landelijke vereniging organiseert voor amateur-zangers/muzikanten allerlei soorten muziekdagen/weken. Ook volksdans en instrumentenbouw worden hier aangeboden.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via zwolle@huismuziek.nl of via de website: www.huismuziek.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)