FUNDATIEfusions met werk van Herb Alfonso

Zwolle – In het Deltion College in Zwolle is vanaf donderdag werk te zien van de Zwolse fotograaf Herb Alfonso. De presentatie ‘Herb Alfonso-Boots von Gators’ maakt deel uit van de reeks FUNDATIEfusions.

herb_alfonso_afb_1.jpg 

Boots von Gators is het alter ego van de Zwolse kunstenaar Herb Alfonso. Boots is altijd op zoek naar fotoprojecten waar een avontuur aan vast zit gekoppeld. Altijd ‘on the road’ en altijd in contact met de mensen en de omgeving (arena). Boots krijgt de meest aparte verzoekjes en komt daardoor ook terecht in opmerkelijke situaties. Voor één van zijn eerste avonturen zwierf hij zonder geld, telefoon en voedsel door Amsterdam met alleen een camera op zak en zijn toenmalige assistente, Izzy, aan zijn zijde. Met als doel om te kijken of zij binnen een midweek een project konden realiseren zonder gebruik te maken van bekende contacten. Boots wilde een fotoserie maken die geïnspireerd zou zijn door verschillende vrouwen uit zijn verleden. Uiteindelijk realiseerde hij binnen enkele dagen een fotoshoot.

Met een flinke dosis geluk, modellen die van de straat waren geplukt, kleding van een designer die in diezelfde week een talentenprijs had gewonnen tijdens de Amsterdam Fashion Week, een locatie in een kunsthostel waar de foto’s geschoten konden worden, twee visagisten en uiteindelijk ook onderdak, zodat er niet onder een brug geslapen hoefde te worden. Het resultaat van deze bijzondere fotoshoot wordt nu in het Deltion College getoond.

FUNDATIEfusions
Onder de noemer FUNDATIEfusions organiseert Museum de Fundatie een reeks compacte tentoonstellingen op openbare plekken in en rond Zwolle. Overzicht van alle FUNDATIEfusions op www.museumdefundatie.nl Bezoekadres Deltion College: Mozartlaan 15, 8031 AA Zwolle. Info: www.deltion.nl, tel 038-8503000

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “FUNDATIEfusions met werk van Herb Alfonso”

  1. Naar mijn oordeel een overschatte fotograaf. Omdat hij een vriendje van rapper Sticks is , en deze weer een goede kennis van Fundatie directeur Keuning is, krijgt dit gestalte. Niet vanwege kwaliteit, en dat vind ik jammer.

  2. Dat met vader (architect) en later zoon Henket (foto expositie in pand van vader) was ook een vriendendienst, evenals de herhalende tekeningen van vrind Jeroen Krabbé.

Reacties zijn gesloten.