Snorharen van kat geknipt in Stadshagen

Zwolle – Afgelopen week is er in de buurt van de Boekbindersstraat in de Zwolse wijk Stadshagen een onschuldige gecastreerde kater slachtoffer geworden van zinloos geweld. Of het hier nu gaat om een kattenhater of een misplaatste grap is niet duidelijk. Maar kennelijk vond Iemand of meerderen het nodig om de snorharen van deze onschuldige kat af te knippen.

 

 dsc_0566.jpg

 

Een kat zonder snorharen is als een vis op het droge. Katten hebben hun snorharen namelijk hard nodig. Niet als versiering, maar als sensoren. Afknippen van deze snorharen heeft voor deze kat dan ook vervelende nadelige gevolgen. De eigenaar van het beestje hoopt dat de dader of daders zich goed realiseren wat ze deze kat hebben aan gedaan en in het vervolg eens goed nadenken wat de gevolgen kunnen zijn van dierenmishandeling. "Mocht je last hebben van een kat in bijvoorbeeld de tuin dan zijn er wellicht andere en betere manieren om een kat weg te jagen." Vooralsnog is het niet bekend of er meerdere katten of andere huisdieren slachtoffer zijn geworden van dierenmishandeling, maar extra voorzichtigheid en oplettendheid met uw huisdier kan geen kwaad.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

120 gedachten over “Snorharen van kat geknipt in Stadshagen”

  1. wie kan mij vertellen hoe ik de kat van de buren uit mijn tuin kan houden, ze schijten mijn tuin onder, graven dat het een lieve lust is, wat ik ook probeer ze komen terug, volgens mij is de oplossing, de kat niet dag en nacht buiten laten maar als huisdier binnen houden, dat kan prima, mijn vriendin doet dat ook, haar kat komt alleen buiten als zij erbij is niemand heeft zo last van haar kat, een kat de snorharen knippen is geen oplossing, zal ik ook niet doen, maar constant last hebben van een andermans dier is ook erg vervelend .

  2. ja dat weet ik maar ze helpen niet en zijn duur, het is een kat van een ander waar IK last van heb moet ik dat dan betalen NEE houd je kat binnen probleem opgelost

  3. Hier in stadshagen , puntkroos bij millegenplas is de kat van mijn buren paar weken geleden dood geschoten, er zijn wel degelijk
    Dierenmishandelaars actief in stadshagen, hou je huisdier in de gaten mijne zijn gelukkig binnen katten..laat ik er niet achter komen wie het zijn..ojah en de politie doet geen moer!!!

  4. Er zijn ook planten die je in de tuin kan zetten. Maar ik weet zo even niet welke dat zijn.
    Begin iig niet aan zo’n hoge pieptoon. Want mensen die goed kunnen horen en kinderen hebben daar last van en katten komen nog steeds.

  5. Dat geloof ik ook graag dat er dierenmishandelaars zijn in Stadshagen, zo lag mijn kat toen we hier net ongeveer een jaar woonden dood in de straat, scheen toen al de zoveelste te zijn in een week tijd…

    Maar als de snorharen eraf zijn komt dat dan nog weer goed, bedoel groeit dat eigenlijk weer aan ?

  6. wat eeen gek ofniet! als ik het had gezien had ik zijn klauwen eeraf geknipt en zijn kop verbrand dat er noooooooooit meer haar groeit op zijn kop

  7. Ik praat deze actie absoluut niet goed maar misschien is het wel een signaal naar katteneigenaren die hun kat altijd maar naar buiten schoppen. De kat kan daar ook niks aan doen.
    Ik heb meerdere huisdieren waar niemand last van heeft; ik wil ook geen last hebben van andermans dieren.

  8. Katten houden niet van water! Dus water naar ze gooien is een goede oplossing. Het kan geen kwaad en ze komen dikwijls niet meer terug.

  9. Cacaodoppen in de tuin strooien, vinden ze niet lekker aan hun pootjes, satéstokjes in de tuin prikken, planten waar katten een hekel aan hebben: wijnruit en ook de coleus canina verspreidt een geur, waar ze een hekel aanhebben. Kattenschrik geprobeerd van de Action (hielp bij mij niet). Heb zelf overigens een kat, komt de tuin niet uit en rent naar binnen om haar behoefte te doen op………de kattenbak.

  10. actie is niet goed te praten, maar wordt wel eens tijd dat de baasjes van de HUISdieren aangepakt worden.

    Beste gemeente, na een succesvol hondenbeleid is het tijd voor een kattenbeleid. Regel 1. kat buiten net als de hond aan de lijn en de uitwerpselen zelf opruimen

  11. Ik heb een hond. Als ik hemolyse laat lopen krijg ik een boete>:( waarom mogen katten wel los lopen. Omdat ze geen mensen aanvallen?? Nou dat doet mijn labrador ook niet!! Ik laat hem poepen waar het mag en het gogen overlast voor anderen is. Waarom mogen katten wel los lopen en in mijn tuin schijten? Doe zo’n beest ook aan een lijntje in je eigen tuin zodat niemand er last van heeft!!!
    Boven alles keur ik wel af wat er met het beestje is gebeurd.

  12. Sorry voor de type fouten in het vorige stukje maar dat komt omdat ik mij erger aan het geen, dat een kat los mag lopen en poept waar hij wil en dat ik mijn hond aangelijnd MOET laten en hem alleen mag laten poepen op de daarvoor ingerichte plekken.

  13. henkj:
    Om een kat te raken met water moet je best goed je best doen en zelfs dan is de kans van slagen enorm klein. Ik heb het vaker geprobeerd en slechts één keer gepresteerd zo’n beest te raken met water.

    Ik sta met nogal een dubbel gevoel in dit topic.
    Hoewel ik acties als het doodschieten van katten zeker niet goed keur en afknippen van snorharen ook verre van elegant vind, kan ik me de frustraties van mensen die last hebben van katten van een ander goed voorstellen. Hier hetzelfde verhaal. Enorm veel katten in m’n tuin. Niet mijn katten, ik heb geen katten en ik wil geen katten. Schijt, ’s nachts gejank, pootjes op de auto en zelfs schijt op de bestrating (achterlijke kat die niet weet wat begraven is).

    In het bericht staat heel leuk

    “Mocht je last hebben van een kat in bijvoorbeeld de tuin dan zijn er wellicht andere en betere manieren om een kat weg te jagen.”

    Maar het is hierboven al gezegd. Waarom moet een niet-katteneigenaar geld gaan uitgeven en actie ondernemen om zonder katten te zitten? Waarom moet ik spullen aanschaffen om geen last te hebben van een luxeproduct van een ander die een ‘huisdier’ liever buiten z’n behoefte laat doen. Een kat hoort buiten? Dan is het wat mij betreft geen huisdier. En anders houd je hem maar in een ren in je eigen tuin.

    En dan de middeltjes. Kattenkorrels? Ik geloof dat die werken alleen ruft je dan zelf je tuin uit. Wat een gruwelijke stank. Dat houdt niet alleen de katten uit mijn tuin maar ook mij en m’n gezinsleden. Zo’n afschrikapparaat wat hierboven ook al genoemd is? M’n buren hebben zo’n ding. Lichtflitsen en inderdaad die hoge (voor de meeste mensen onhoorbare) harde pieptoon. Werkt voor geen meter.

    Nogmaals: ik zit met een behoorlijk dubbel gevoel in dit topic. Volgens mij zijn er in dit verhaal 2 schuldigen. 1) de mishandelaar maar 2) net zo goed de eigenaar van de kat. Met name die laatste kan het hele probleem voorkomen door z’n verantwoordelijkheid te nemen.

    Maar ik heb een goed voorstel aan degene die deze uitspraak heeft gedaan:

    “Mocht je last hebben van een kat in bijvoorbeeld de tuin dan zijn er wellicht andere en betere manieren om een kat weg te jagen.”

    Geef de middelen aan een ieder die last van jouw kat heeft op zodanige manier dat zij (zonder stank van kattenkorrels e.d.) zonder jouw kat kunnen leven.

  14. Het beste middel tegen katten is een hond nemen. Maar ja, dan zit je daar mee opgescheept.:) Ik heb hier ook veel katten lopen in de tuin. Dat stoort me in het geheel niet. Katten zijn huisdieren, maar horen niet in een hok of aangelijnd. In de regel zijn ze schoon op zichzelf en begraven ze hun behoeftes. De planten doen het er best op.
    Wat is het volgende object van ergernis: vogels, vlinders, mieren, slakken?

  15. henkj,

    Dank je wel voor je reactie hier, jij schrijft wat ik niet durf te zeggen.
    Het gaat hier in de onderwerp welliswaar over dierenmishandeling, maar de reacties laten zien waarom iemand zoiets zou hebben kunnen doen. Pure wanhoop en frusties over wat een kat in je tuin kan aanrichten. Mijn man roept ook altijd dat hij de kat zal doodschieten als hij hem ziet, maar hij heeft hem nog nooit goed kunnen raken met een waterpistool. Niets helpt: water, koffietdik, satéstokjes hoog of laag, met de punt omhoog, kattenschrik (korrels of spuitbus) planten, doppen, knoflook, zogenaamde Mosquito (kosten 2 st. ?? 160,00!), bramentakken, etc. Ik heb mijn buurman gevraagd of hij wil testen waar zijn kat niet van houdt, dan koop ik dat natuulijk. Want ik ben veel tijd en geld kwijt met uitproberen, terwijl niks helpt……

    Daarom ben ik het helemaal met henkj eens: laten de kattenbezitters hun katten binnenhouden, uitlaten onder geleide (en opruimen die troep), leren de kattenbak te gebruiken en de mensen die ze overlast bezorgen de middelen geven waar hun kat niet van houdt.

    Dan hoef ik na een vakantie niet een emmer vol drollen te verzamelen.

    Amen!

  16. O ja, het zelf aanschaffen van een kat schijnt te helpen, zegt men…..
    Maar dat wil ik niet, zeker niet om die reden.
    Mijn zus had een kat die het alleen om de kattenbak deed en daarvoor naar binnen ging, terwijl de vriendjes en vriendinnetjes van haar kat het in haat kleine tuintje deden…..

  17. Dame:
    Ik zei het al: niet alle katten begraven hun behoefte.
    Ik ben een enorme tijd (maanden, mogelijk jaren) in de veronderstelling geweest dat er bij ons een lakse hondeneigenaar rond liep die z’n hond liet schijten op ons achterpad. Het kon geen grote hond zijn. Ik had een zeer ernstig vermoeden wie het was. Het betreft een eigenaar met een Maltezer.

    Maar op een gegeven moment, nog voordat ik de eigenaar kon betrappen, zag ik iets heel anders: een kat die z’n behoefte gewoon op straat deed. Niks kuiltje graven, niks zand erover. Dader was gevonden. Helaas hebben wij hier een debiele tokkiekat in de buurt wonen/leven.

    In de regel zijn ze schoon inderdaad. Wel vervelend met tuinieren overigens. Zo schoon is het dan ineens niet meer.

    En als katten huisdieren zijn maar niet in hokken thuis horen? Ga dan op een boerderij wonen ver van de bewoonde wereld.
    Katten zijn géén huisdieren als ik de eigenaars van katten goed begrijp. Als je een dier niet in huis kan houden, is het géén huisdier.

    Vaak is het echter meer een kwestie van niet willen dan niet kunnen.
    Katten kunnen in huis gehouden worden. Niet allemaal wellicht want die beesten willen nogal verschillen qua karakter. Maar in een forse ren in de tuin valt veel te realiseren. Is ook dat niet genoeg, dan is het wat mij betreft echt geen huisdier meer maar een wild dier wat leeft in een huis.

    Vogels, vlinders, slakken en mieren die het volgende object van ergernis zijn? Ik zie toch wel een groot verschil in natuur en luxeproduct.

  18. Een kat is toch geen “product”? Fijn is het niet, kattepoep op de stoep. Lijkt me wel een uitzondering in kattenland. Sommige dingen horen gewoon bij het leven. Ik baal ook van duivenpoep op mijn auto, ervaar duiven ook niet echt als “natuur”, maar accepteer het lijdzaam, omdat ik geen dierenmoordenaar/-mishandelaar wil zijn en het allemaal nu ook weer niet zo onoverkomelijk is.

  19. Zullen we de nieuwe politieke coalitie eens vragen om voor dit probleem een referendum op te zetten!!

    Het kan ook in het onderzoek meegenomen worden, hoe mensen hun buurt ervaren.

    Politiek, jullie zijn aan zet

  20. Een kat is, voor de wet, een object.
    Dat wil een katteneigenaar niet horen. En dat snap ik heel goed. Ik heb inmiddels heel wat tamme parkieten gehad en heb nu een tamme Agapornis (allemaal huisdieren die IN huis verblijven en niet de tuin van een ander onder schijten). Voor mij zijn die dieren geen ‘objecten’, ze zijn meer dan dat, voor mij dan. Voor de wet is het niets meer dan een object.

    Maar daar gaat het mij niet om. Dat is nog niet eens waar ik op doelde.
    Een huisdier neem je doorgaans als een stukje gezelligheid voor jezelf en/of je gezin. Even los van hulphonden etc. is een huisdier in die zin vergelijkbaar met een luxeproduct. Het is best een zinnig luxeproduct (tamme huisdieren met hoog knuffelgehalte hebben zeker hun nut!), maar het is geen noodzaak. Het woord ‘luxeproduct’ is wellicht wat bot maar ik hoop wel dat je nu begrijpt wat ik bedoel.

    Jij beschouwt duiven als natuur. Ik beschouw wilde duiven ook als natuur maar duiven van een duivenhouder niet. Zodra dieren er zijn voor het genot van de mens, is het wat mij betreft niet natuur meer maar pure luxe.

    Mijn geluidsinstallatie is ook luxe. Als ik midden in de nacht besluit mijn’luxeproduct’ geluidsinstallatie buiten neer te zetten, dan is dat asociaal. Helemaal als ik het in de tuin van de buren neer zet en dan op zodanig geluidsniveau dat ze er wakker van worden.
    Als ze er last van hebben, hoef ik niet aan te komen met de opmerking dat ze maar maatregelen moeten treffen: ramen dicht, geluidswerend materiaal aan de binnenkant van de woning etc. Dat is de omgekeerde wereld en men zou me op z’n minst dom aankijken als ik daar mee aan zou komen zetten, waarschijnlijk zouden ze me verketteren.

    Maar zodra het om katten gaat?…..

  21. Wat betreft die uitzondering in kattenland van die schijt op de stoep. Ja, ik denk inderdaad een uitzondering. Ik had ook nóóit een kat gezocht achter de dader. Inmiddels weet ik wel beter. En uitzondering of niet, het is voor mij keiharde realiteit.
    Helemaal leuk was die keer dat ik in de winter om de hoek van m’n garage kwam lopen en bijna uitgleed bij het om de hoek lopen toen ik in de bolus van die kat trapte (toen wist ik overigens nog niet dat het van die debiele k*tkat was). En als bonus dus die stront onder m’n schoenen (ik vond het toen trouwens al wel vreemd dat de geur me niet echt bekend voor kwam als hondenstrontgeur).

    Katten? Leuke dieren. Heerlijk om te knuffelen (als ze dat tenminste toelaten) maar NIET in mijn tuin of op ons achterpad en ook niet jankend midden in de nacht.

  22. Misvatting: ik beschouw duiven níet als natuur. Eens met de gezelligheid en gezelschap van huisdieren, hoewel mij het knuffelgehalte van een parkiet en agapornis niet hoog voorkomt… Discussies over dieren zijn wel gevaarlijk, vanwege de hoogoplopende emoties. Voor je het weet, meldt zich iemand die het zielig vindt dat jouw vogens gekooid zijn.
    Eigenlijk is mijn oproep meer te beschouwen als de wens dat we ons allemaal wat minder ergeren aan van alles en nog wat.

  23. Heb even gesnuffeld op die site. Las dat die een decennium geleden is opgericht voor het dierenwelzijn. Ben daarom gaan snuffelen naar het kattenwelzijn: binnen of buiten. Kwam een site tegen die de gevaren voor katten buiten beschrijft:

    Gevaren voor de buitenkat
    Zodra de kat het huis heeft verlaten, kan hij in contact komen met vele gevaarlijke dingen. Hieronder worden een aantal voorbeelden genoemd:
    Auto’s (…)
    Honden (…)
    Giffen (…)
    Ziekte (…)
    Mensen
    Helaas zijn er kattenhaters die er alles aan doen om een kat pijn te doen of zelfs een kat uit de weg te ruimen. Sommige tuiniers, vinden het gerechtvaardigd als ze actie ondernemen tegen katten die bloemperkjes en groentetuinen bevuilen. Ook zijn er mensen die katten stelen om ze te verkopen voor bijvoorbeeld biochemisch onderzoek of omdat je kat een dure raskat is die veel geld kan opleveren. Deze mensen vormen een groot gevaar voor je huisdier.

    Binnen heeft dus de voorkeur, hoewel we daar de gevaren niet mogen onderschatten:):

    Binnenkat is veiliger
    Er zijn zo veel onvoorzienbare en opzettelijke gevaren die je er toch van moeten overtuigen dat het binnenhouden van je kat nog niet zo??n slecht idee is. De meningen hierover zullen altijd verdeeld blijven omdat er altijd mensen zullen zijn die vinden dat een buitenkat gelukkiger is. Er zijn ook katten die simpelweg niet binnen te houden zijn. Binnen kan een kat ook gevaar lopen. Dit kan bijvoorbeeld door verdrinken in het toilet, ergens opgesloten raken en uitdrogen of het opeten van een stukje touw, lint of wol.

  24. Wat een flauwekul lees ik nu. Ik ga er van uit dat geen enkele diervriendelijke katteneigenaar bedoelt dat zijn kat/poes overlast bezorgd aan anderen.

    Maar de verantwoordelijkheid nemen en er naar handelen is blijkbaar andere koek, waarvan ze nog nooit hebben gegeten……..

  25. Een hond is onberekenbaar en gevaarlijk , schijt ook waar ie wil , is dom genoeg om zich aan te laten lijnen en de baasjes zijn echt vaak te lui om de stront op te ruimen. Duiven zijn een nog erger soort schijten in grote groepen van zich af verspreiden erge ziektes , stinken en maken een pokke herrie het wordt tijd voor duiven belasting.

    De meeste mensen die tegen katten zijn hebben:

    a, geen kat
    b, geen kat maar een hond
    c, geen kat maar herrie maken vogels
    d, geen kat maar een vijver met vissen
    e, geen kat en een hekel aan alle dieren.

    goh wat is de overeenkomst hier.

    Mensen die geen kat hebben weten niet dat dit eigenzinnige dieren zijn die niet zo makkelijk iets te leren valt als een hond niet omdat ze dom zijn maar eigenwijs.

  26. Sommige dingen slaan echt nergens op. Ik bedoel je moet gewoon met je kat naar buiten kunnen laten gaan zonder dat 1 of andere gestoorde gek je kat wat aan doet. De meeste hier lopen hun ergenissen te vertellen maar ze vinden dit ook niet kunnen maar sate prikkers in je tuin steken vind ik ook niet kunnen etc. En dat je je kat dan maar aan een lijntje moet vast maken in de tuin zodat die toch naar buiten kan. Met andere woorden jullie zeggen daarmee van als je je kat gewoon naar buiten doet en er gebeurd iets mee waar een andere persoon mee te maken heeft dan is het jullie eigen schuld want dan had je kunnen voorkomen. Slaat toch nergens op. Ik vind dat al die mensen die een beest iets aandoen het zelfde moet voelen. Zulke mensen moet ze opsluiten en de sleutel weggooien.

  27. Mensen die geen kat hebben weten niet dat dit eigenzinnige dieren zijn die niet zo makkelijk iets te leren valt als een hond niet omdat ze dom zijn maar eigenwijs.

    Reden om niet een kat te nemen, want ik ben precies zo en dat botst natuurlijk van je welste. Ik heb geen dieren, maar er ook geen hekel aan, alleen als zij overlast bezorgen…..
    Ik heb mijn kinderen ook keurig opgevoed en geleerd dat poepen en plassen op de WC behoort.

  28. En wat als die kat met zijn neus in een waxinelichtje heeft zitten neuzen?
    Kan ook hoor, mijn katten deden dat ook wel eens en dan was het plots een kat met enkele snorharen minder.

  29. Ook even wat tekst van die site:

    Buitenkatten trekken zich over het algemeen weinig aan van de erfafscheiding. Niet voor niets wordt er door buurtgenoten veel geklaagd over de katten die zich in hun tuin begeven en daar soms hun behoefte doen! Sommige katten zijn zelfs zo brutaal dat ze gewoon andermans woning inwandelen. Dit kan, naast directe ergernis bij uw buurtgenoten, er ook voor zorgen dat andermans katten bang worden of dankzij deze indringers gaan sproeien in hun eigen huis.
    [/qoute]
    Dat laatste zou ik trouwens geen problemen mee hebben ;D

    Ook wel een mooie vind ik deze:
    Uw kat en de wet
    In Nederland is er niet heel veel regelgeving die specifiek voor katten van belang is. Uw kat mag geen overlast veroorzaken. Sommige woningbouwverenigingen staan geen katten toe in hun woningen. Verder is het verstandig om na te gaan of uw WA verzekering ook eventuele schade dekt die uw kat veroorzaakt.

    Sommige woningbouwverenigingen staan geen katten toe, goh, waarom? En katten mogen geen overlast veroorzaken. Als de kat van mijn buren bij mij in de tuin mag schijten en onder mijn slaapkamerraam mag gaan janken en de eigenaar van de kat vindt dat geen overlast, mag ik datzelfde dan ook doen bij de eigenaar van de kat? Gewoon in de tuin schijten en ’s nacht gaan lopen schreeuwen onder z’n slaapkamerraam? Vast wel! Of toch niet?

    En wat mooie tips van die site, door de overheid genoemd, over het welzijn van dieren:

    De kattenren kan een afgezet stuk van de tuin zijn of een aparte constructie. Een open ren bestaat uit vier ‘wanden’ zonder dak. De constructie van de wanden is hetzelfde als voor de hierboven beschreven tuinomheining. Een gesloten kattenren heeft ook een ‘dak’ gemaakt van lichtdoorlatende PVC (of polycarbonaat) platen of gaas, te vergelijken met een gaasconstructie tegen vogels rond een fruitboom. Voor grotere dakoppervlakken wordt het gebruik van PVC plaat met een UV-filter aanbevolen. Zowel gaas als PVC platen kunnen worden bevestigd op een lichte draagconstructie. PVC platen vangen meer wind (en sneeuw) dan gaas en vragen om een robuustere uitvoering met houten delen van 100 x 50 millimeter in plaats van 80 x 50 millimeter en diagonalen windverbanden voor de stijfheid. Wederom wordt geadviseerd om vooraf navraag te doen bij Bouw- en Woningtoezicht over de eisen aan uw kattenren.

  30. @petlover1994

    Je kan je kat toch uitstekend naar buiten laten in je eigen tuin? Blijft hij niet in je tuin? Dan kan je als eigenaar daar toch voor zorgen door bijvoorbeeld een ren te maken voor je kat? Jij blij, kat blij, buren blij, iedereen blij.

  31. Eens met dame en Suze. Kattenstront is irritant, maar verder ook eigenlijk niet. De oplossing ‘het binnenhouden van een kat’ vind ik zodanig ingrijpend voor de kat, dat het net in verhouding staat tot de irritatie van wat kattenstront onder je lavendelplantje. Het een blokje verder lopen met een hond om hem niet op een speelveldje te laten kakken, is een kleine moeite en is daarmee een eenvoudige oplossing voor de ergernis van kak onder iemands schoenen.
    Zelf heb ik geen huisdieren en erger me heus aan kattenstront. Maar hier diervriendelijke oplossingen voor. Wat er uiteindelijk overblijft aan het risico op kattenstront: kom op mensen, met het om leren gaan met kleine irritaties bereik je meer dan met het oeverloos verwachten dat de omgeving zich aan je aanpast.

  32. Mul:
    Als ze soms met 4 tegelijk onder je raam zitten te jengen, dan word je niet vrolijk. Dat is natuurlijk niet het hele jaar door maar bepaalde periodes.

    De stont is wel het hele jaar door. en laat hier in de buurt het aantal katten vrij hoog zijn. De ergernis wordt er dan niet beter op.
    Binnen 30 meter van onze woning wonen minimaal 5 katten. Tel er nog eens 20 meter bij op en er komen er nog heel wat meer bij. En die zien we ook in de tuin struinen. Wij hebben veel katten voor de prijs van 0 helaas.

    Die diervriendelijke oplossingen kosten degene die de overlast ondervindt geld of andere overlast. Sommige middelen tegen katten veroorzaken zelf overlast (kattenkorrels geven stank, ultrasone kattenverschrikkers maken herrie). Sommige van die middelen zijn zelfs verboden :
    Mosquito tegen katten mag niet: geluidsoverlast

    De wereld op z’n kop!

  33. En dan over de tuinen gesproken, de meeste mensen hebben bestrating of een zeer slecht onderhouden tuin want daar hebben ze geen tijd/zin in. Ik ken mensen in de buurt die ook lopen te zeiken over katten in de tuin, dat zijn notoire zeurpieten want als er geen katten zijn dan zijn er wel andere zaken waar ze over zeuren. Zoek vrijwilligerswerk zou ik zeggen.

  34. Suze,

    Heb jij zelf wel een tuin? Een niet onderhouden groeit dicht en daar hebben katten een hekel aan. Veel bodembedekkers vinden ze niet fijn aan de pootjes. Juist een tuin die mooi geschoffeld en geharkt wordt is een paradijs voor katten. Ik kreeg het advies van de ‘Zwolse Stadstuinarchitect’ om de hele tuin dicht te beplanten; dit zou katten tegenhouden. Maar daar had ik geen zin in, mijn tuin moet anders zijn , naar mijn eigen smaak. Maar ik onderhoud hem dagelijks hoor.

  35. Suze, fijn voor jou dat jij nergens last van hebt. Jij bent graadmeter begrijp ik? Als jij er geen last van hebt, heeft niemand er last van want anders zijn het zeikerds?

    Staat genoteerd hoor.

    Wel knap van je trouwens dat je eens niet met een one-liner aan komt zetten.

  36. Suze, na je vrachten one-liners en dat ene toch eindelijk wat uitgebreidere bericht wil ik wel eens weten of jij in het bezit bent van een kat.

  37. Onze katten blijven gewoon binnen. Geen enkel probleem. Het zijn onze katten niemand hoeft er last van te hebben.

    En de katten- en hondenstront van andere mensen hun “huis”dieren ruim ik gewoon met tegenzin op uit onze tuin.

  38. wfvn ja ik heb ze. De binnenstad en ring kent een grote muizenplaag. Meer zeg ik niet en een reactie op mijn onelyners( wie heb ik dat hier meer horen zeggen) hoef ik ook niet.

  39. Heerlijk als je in je eigen tuin, in het zonnetje wilt zitten met de geur van kattenstront……. (Vrije uitloop katten). Als er 1 kat van de buren komt, komen er van andere buren ook katten. Ik ken mensen die een ren voor de katten getimmerd hebben. Die geven dus geen overlast.
    Waarom geen gewenning maken van aanlijnen of ren? Voorkomt een hoop ergernis.
    Is iedere eigenaar niet verantwoordelijk voor zijn of haar (huis)dier?

  40. Papp val 1, natuurlijk zijn ze verantwoordelijk voor hun dier. Maar dat willen ze niet horen. Als je dan toch aangeeft dat je niet zo happy bent met hun houding (of eigenlijk de gevolgen van hun houding), dan ben je een zeikerd.

  41. Een kat valt helaas niet zo makkelijk iets aan te leren als een hond. Wij hebben zelf 2 katten welke we alleen buiten laten als wij thuis zijn, ze gaan (meestal) niet uit onze achtertuin. De oudste van de 2 komt uit een dierenasiel en is bang voor heel veel dingen, we weten niet waarom. Wij hebben 1x geprobeerd haar een tuigje om te doen en laten we het er op houden dat ik boter-kaas-en-eieren kon spelen op mijn arm en de kat 2 dagen op zolder heeft gezeten en niet meer naar beneden durfde. Nou, ik heb niet echt meer de drang om haar aan te leren een tuigje te accepteren. Ik houd van mijn armen en dus mag ze zonder tuigje naar buiten (in de achtertuin).

    Bij ons in de buurt lopen er ca. een stuk of 10 katten, welke nooit in onze achtertuin hun behoeftes doen. Ik begrijp zeker de frustratie van de mensen waarbij de tuin als grote kattenbak gebruikt wordt.. Alleen, niet alle katten kun je binnen houden of alleen buiten laten als je thuis bent. Het ligt er aan wat de kat gewend is. Als je een kitten nooit buiten laat, zal hij minder de behoefte hebben om naar buiten te gaan. En een kat die gewend is buiten te zijn wil je niet binnen opsluiten.. Dat gaat ten koste van alle meubels en ook van je kat. Zo’n dier kan compleet ontsporen van het opgesloten zijn.

    Wat de ideale oplossing is voor het niet schijten in de tuin.. geen idee.. Maar je kunt, lijkt mij, een dier niet straffen voor iets wat er genetisch in zit. Zo’n dier schijt echt niet in de tuin om je te pesten.

  42. @Nienke

    Wat ik wel eens begrepen heb, is dat je ook weinig of geen last van stront in je tuin hebt als je zelf een kat hebt. Als dat waar is, dan zou jouw situatie daar een voorbeeld van kunnen zijn. Op zich zou het ook best logisch zijn in verband met territorium e.d.

    Dat je sommige katten niet binnen kan houden geloof ik direct. Maar dan moet je je wel afvragen in hoeverre zo’n dier daadwerkelijk een huisdier is.

    En een oplossing heb ik al wel aangedragen. Je kan een ren maken in je achtertuin zodat de dieren toch ‘vrij’ naar buiten kunnen. Helaas willen veel katteneigenaren daar niet aan (blijven je katten in je tuin dan hoeft het natuurlijk niet)

  43. Hoop kattenhaters hier, dus ook al een hoop potentiële verdachten.
    Trouwens als je in Zwolle over een grasveldje loopt en het maakt niet uit in welke wijk gegarandeerd dat je in de bolus van een zo’n niet aangelijnde viervoeter stapt, kattenkeutels moet je echt zoeken hoor.
    Kattenhaters triest volk.

  44. @WFvN Zoiets heb ik inderdaad ook wel eens gelezen. De buurtkatten zitten hier wel gewoon in de tuin. Onze katten rennen er hard voor weg 😛 voordat we zelf katten hadden scheten ze ook niet in onze tuin 😛
    dus katten doen dat niet altijd..

    overigens lijkt het mij ook niet echt haalbaar om een tuin te overdekken zodat de kat niet ontsnapt. Onze tuin is 13m bij 6m. Om dat volledig te overdekken met gaas is echt niet te doen (plus dat andere katten er dan overheen gaan lopen zodat het inzakt etc). Kleiner wil ook niet omdat de kat maar op 1 plek naar buiten kan: via de schuifpui 🙂 dan moet je hem optillen om dr in te doen. Met onze kat ga ik dat niet redden 😛

  45. Katten houden niet van water. Ga dus niet met een kopje water te veld, maar houd permanent de tuinslang in de aanslag. Katten kun je best wat leren….8)

  46. Wat maken sommige mensen zich toch druk als er een kat in de tuin zijn behoefte doet.
    Naar mijn idee ZIEN mensen meer dan dat ze er last van hebben.
    Een kat begraaft meestal zijn behoefte en na een tijdje is dit vergaan.
    Mocht er toch een tokkie kat zijn die dit niet doet, neem een klein zandbakschepje en gooi het in e.o.a. kliko of graaf het zelf in, is nog goed voor de tuin ook.
    Een tuinslang bij de hand houden is niet altijd mogelijk daarom adviseer ik altijd een supersoaker van een paar euro of gebruik een plantenspuit op standje “harde straal” na één, hooguit twee keer zie je de kat niet weer.
    Wij hebben ook een kat en poes ( beiden geholpen ) en komen elke dag buiten, wij hebben een driekamerappartement dus klein maar de kattenbak in de badkamer is altijd toegankelijk en doen daar liever de behoefte op.
    Verder zijn ze niemand tot last daar ze in de heg en parkeerplaats aan de overkant wat rondneuzen.
    De eerste kat heb ik acht jaar geleden zelf (op)gevoed en geeft een pootje als je erom vraagt en als hij vlees wil doet hij dat ook uit zich zelf.
    Voor dat ik het bord op de grond zet, zeggen ze beiden Miauw (dank )

    Ben een dieren én mensenvriend maar als ik erachter kom wie mijn kat/poes molesteert is dan slecht af.
    Mensen moeten eens wat toleranter worden, onderling en naar medeMENSEN
    Het grootste beest is vaak een mens zeggen ze.

    Have a nice day.
    Mvg.

    Marcus

  47. Ik lees van WFvN dat hij vind dat er nogal wat katteneigenaren overlast van hun katten niet willen voorkomen. (Waar ik in meega) Als reactie op zijn opmerkingen lees ik vaak dat het goed zou zijn voor de tuin. Wat die katteneigenaren echter niet realiseren is dat er een hoop planten zijn waarvoor kattenpoep veel te zuur is. Daarnaast zitten er nogal wat organismen in die ongezond kunnen zijn voor mensen. Als je in een woonwijk met hoge hattendruk woont, dan kan het behoorlijk ongezond zijn om je eigen biologisch geteelde groente in je eigen tuin te verbouwen. Ook dat lijkt me nogal overlast. Daarnaast lees ik dat een mooi aangeharkt tuintje katten nogal aantrekt. Moestuintjes zien er vooral aan het begin van het seizoen nogal strak aangeharkt uit, met weinig groen. Daar zul je dus nog meer last van katten gaan krijgen. Al met al ben ik van mening dat katteneigenaren moreel gezien niet al hun verantwoordelijkheid kunnen afschuiven op ‘de rest’. Het is jouw kat, en jouw verantwoordelijkheid dat deze geen overlast veroorzaakt.

    Overigens is ook een oplossing die kat gewoon vangen en netjes naar het asiel brengen. Als ze daar de eigenaar weten te achterhalen, kan deze hem gewoon weer ophalen en weet die gelijk dat zijn beest overlast veroorzaakt.

  48. Nienke,

    Wij hebben ook twee katten. De oudste heeft een beetje datzelfde idee: super bang en als er bezoek is zien we hem niet. Beide katten komen nooit buiten. Enerzijds lijkt het ons wel leuk om ze af en toe buiten te laten, anderzijds is het inderdaad zo, dat het niet gemakkelijk is een kat iets aan te leren. Dus kan ik de kat ook niet leren zich te gedragen. Ze hebben het hier binnen heeeeerlijk!

    Nee, voor ons geen gesol met katten naar buiten.

  49. Aanvulling op wlansink over die organismen in de stront van katten. Ik zeg toxoplasmose en zwangere vrouwen (nee, die laatste zitten niet in de stront van katten ;D )

    De gevaren van toxoplasmose
    Mensen kunnen toxoplasmose niet op elkaar overdragen, behalve zwangere vrouwen. Bij hen kan toxoplasmose door de placenta een weg vinden naar de ongeboren baby, en daar ernstige schade aanrichten. De gevolgen van zo’n besmetting zijn afhankelijk van het stadium van de zwangerschap. Maar mogelijke nare gevolgen voor het kind zijn: een miskraam, verkalkingen in de hersenen, ontwikkelingsstoornissen, uitslag, bloedarmoede, geelzucht en lever- en miltvergroting. Let daarom goed op dat je altijd goed gaar vlees eet. Was fruit en groente extra schoon. En was altijd goed je handen na contact met aarde, zand, vuil stro of kuilvoer. Of nog beter: draag handschoenen bij het tuinieren of klussen.

    En ja, daar hebben wij dus ook 2x 9 maanden rekening mee moeten houden.

  50. @ wlansink,
    Wat een oplossing zeg (not)
    Jij bent dus zo een zeur over katten.( sorry hoor )
    denk je dat het asiel de kat zonder vragen aanneemt ? zonder legitimatie ?
    Doe dit niet met mij PUNT.
    En wat als er een koppeltje duiven net naast je tuintje nestelen en je sla eronder sch#ten ? kapotschieten ?
    Mijn ouders hadden een moestuin van 30 mtr bij 10 mtr achter het huis in een woonwijk en kan mij niet herinneren dat katten een probleem waren dan erbij graven ze gaten niet net naast een plant.
    Wat ik probeer te vertellen, en dus géén aanval rechtstreeks op jou is dat de MENS steeds meer de BEEST uithangt.
    Kortom, mensen klagen steeds meer, steeds vaker over van alles.
    Is het niet de kat van de buren
    ( wat heel veel mensen doen, en ik eerst nooit wilde reageren op welke site dan ook, om oeverloos gediscussieer te voorkomen, doe ik het nu wel )

    dan is het wel vogelpoep,slakken,mieren etc.
    Mijn mening ga ik eenmalig geven en laat het erbij :
    Een kat behoord buiten te kunnen lopen indien mogelijk zoals ik ook vindt dat een kanarie ook niet in een kooitje hoort, tenzij het een grote voli?re betreft.
    De onze komen zo goed als zeker niet bij anderen in de tuin, ga niet precies aangeven waar we wonen, anders komt half Zwolle op mijn dak 😛
    Een hond weer niet, die heeft een baas nodig ( uitlaten )
    En vergaat de wereld als een slaplantje mislukt ?
    Verjagen is De remedie, je kunt misschien een baasje zover krijgen zijn/haar kat binnenshuis te houden, komen er drie voor terug !
    Waar ik mij wel terecht aan erger is baasjes die de hond op de stoep laten sch#ten, niet opruimen, waar ik dan weer intrap als ik even niet oplet.
    Een grotere ergernis dan dat weet ik even niet, een paar %#@##%!!! en klaar !
    De kans dat je een kattendrol vindt is vele male kleiner, en je hebt dan toch neem ik aan, handschoenen aan ?
    Het toppunt was een paar week geleden, zag een jonge vrouw, hond was klaar, had een plastichandschoentje aan, pakte de drol, stroopte via de pols het om het pakketje, knoopje erin, en hup de bosjes in (…)
    Dat vergaat indien gemeentelijke dienst niets doet, over 100 jaar ofzo.
    Kortom dus, klagen is slecht voor je hart, en helpt toch niets, eén kat weg, drie terug,

    Mvg.
    Marcus

  51. Marcus, jij had het woord ’tolerant’ voor mij. Toch wel typisch.

    Tolerant = verdraagzaam
    Verdraagzaam = bereid andersdenkenden te verdragen

    Zo tolerant ben jij niet echt tegenover mensen die toch anders denken over die kattenstront en dat kattengejank in hun tuin.

    Ik heb ook een woord voor jou: egoïstisch.
    En die kan je natuurlijk weer terug kaatsen richting de mens die niet zo dol is op katten in de tuin (typisch trouwens, als je geen katten in je tuin wil, ben je in de ogen van een kattenliefhebber direct een kattenhatend). Verschil alleen tussen de egoïstische ik-wil-geen-kattenstront-in-mijn-tuin-mens en de katteneigenaar is wel dat de eerste ‘egoïstisch’ is op eigen terrein. De katteneigenaar breidt dat nog heel wat meer uit. Misschien is de term egocentrisch wel een betere.

    Maar je (meer katteneigenaren trouwens) blijven de schuld maar afschuiven. De mensen met schijt in hun tuin zijn zeikerds, kattenhaters en meer van dat soort zaken. En om de focus maar even weg te halen van katten, halen we even de hondeneigenaren erbij.

    Ja, ik heb ook een hekel aan hondenstront op plekken waar dat niet hoort. Alleen vind ik doorgaans geen hondenstront in mijn tuin. Daarbij kunnen die luie gasten die hun verantwoordelijkheid niet nakomen ook nog eens aangepakt worden door de gemeente.

    Katten zijn eigenzinnige beesten die géén eigenaar hebben. Zij zijn de baas, niet de eigenaar. De eigenaar op zijn beurt is net zo eigenzinnig. ‘F*ck the world! Mijn katten schijten waar ze willen en de rest moet niet zeuren.’

    Toch?

  52. Ochja, tuinieren. Of draag je geen handschoenen?
    Dus een niet-katten-eigenaar moet dus:
    1) kattenkorrels kopen en zelf in de stank zitten
    2) dure afschrikapparaten kopen (die tegen lang niet alle katten werken)
    3) dus nu ook al handschoenen kopen omdat ze in hun eigen tuin willen tuinieren? Ik werk graag zonder handschoenen bij de meeste klussen omdat je zonder handschoenen meer gevoel hebt en meer controle. Helaas kan je met tuinieren dan ook dingen voelen die je niet wil voelen.

    Je bent een viespeuk.

  53. @WFvN Ik heb met je te doen :): 2x 9 maanden alleen de tuin bijhouden en al die tijd ook de parkietenkooi schoonhouden. Ook je parkieten vormden een gevaar voor je destijds zwangere vrouw: psittacose, de papagaaienziekte waaraan 20% van de parkieten lijdt, geeft namelijk ook risico’s voor het ongeboren kind.
    Ik heb zelf geen kat en er lopen hier minstens 3 dagelijks door de tuin te banjeren, maar dat deert me niets. Eigenlijk hoor ik liever het echte kattengejank dan dat van hier; vind het nogal gemiezemuis. Van een mug een olifant maken.

  54. is WFvN en Wlansink dezelfde persoon of ligt dit aan mij ?
    Maar goed, zal nog éénmaal reageren.
    Onze katten zijn zoals eerder in een post van mij, niemand tot last, en doen alles binnen !
    Heb menigmaal ( want ik werk ook liever zonder handschoenen ) een, meestal, heel oude kattendrol, tussen de vingers gehad, zelfs toen ik tien was en mijn oma’s tuin deed, deed ik er niet moeilijk over, hoe moeilijk kun je het jezelf maken ?
    Deze “viespeuk” waste zijn handen goed erna !
    Als ik een viespeuk ben,ben jij een beroepszeiker die nog meteen gaat schelden ook, wie is er nu verdraagzaam ?
    Mensen die mij kennen zullen dit van mij wél kunnen beamen, en als je begrijpend kan lezen, kun je dit uit mijn reacties ook opmaken.
    Reageer nu niet meer, want kijk eerst naar jezelf, en laat mij niet (meer) uitlokken te reageren.
    NIETS kan het rechtvaardigen om een kat de snorharen af te knippen of erger , dat is/was het onderwerp.
    En als je een kerel bent, laat je de kat, en gaat naar de baas, die van mij hebben een baas.
    Lees mijn eerste post nog eens goed, een supersoaker of plantenspuit is na één, twee maal genoeg, heb het niet over andere dingen gehad, je haalt reacties van anderen en mij door elkaar !
    nog even begrijpend voor je, onze katten doen niemand wat aan, komt er iemand die er last van heeft, vraag ik de bovenstaande opties te proberen, werkt dat niet ( natuurlijk wel ) dan zal ik ze binnenhouden, niets rechtvaardigt een dier te beulen.
    En het voorbeeld van de honden shit heb je ook al niet begrepen, ik erger mij daaraan, maar ga daarom niet op een forum lopen miauwen !

    verbeter de wereld en begin……
    Denk aan je hart 😉

    Welterusten.

    Mvg. Marcus.

  55. Aanvulling, ik bedoelde ergens midden in de post IK reageer niet meer, voor dat het weer verkeerd wordt opgepakt.

    welterusten 😛

  56. Ach Marcus toch. Ik begin met schelden? Volgens mij heb jij wlansink al uitgemaakt voor zeur. (daar zijn katteneigenaren goed in ben ik achter).

    Wat betreft naar baasjes gaan. Kijk alleen al eens goed in dit bericht. Tjonge, wat zijn die katteneigenaren (generaliserend, niet terecht tegenover bijvoorbeeld Plantje, daarvoor excuses) toch meelevend en bereid zelf een oplossing te realiseren voor een probleem dat zij creëren.
    En natuurlijk zijn jouw buitenlopende katten geen probleem voor een ander. Die doen het altijd netjes in de kattenbak. En alle hondeneigenaren ruimen altijd netjes de stront van hun honden op.

    Supersoaker? Moet ik weer geld gaan uitgeven. Trouwens: been there, done that. supersoakers geven een bak water als je een grote dure hebt. De Supersoaker Monster XL heb ik geprobeerd (serieus!). Helaas, geen optie. Plantenspuit? Dat kleine beetje water? Ook niet. Kattenkorrels: geprobeerd. Wel het meest effectief gebleken maar helaas ook voor onszelf (heb ik al geschreven). Kattenafschrikapparaat werkt helaas niet voor alle katten en sommigen raken er ook nog eens aan gewend..

    Houd toch eens op met oplossingen aan te dragen die een ander maar moet uitvoeren terwijl het de eigenaars van katten zijn die de oorzaak zijn.

    Maar houd dus je dieren maar binnen want niets werkt (binnen fatsoenlijke grenzen zoals de stank van de korrels).
    Maar dat wil Meneer Marcus niet horen. Wat wordt nu je excuus?

  57. Niets,… jij bent echt erg !
    Snapt niets of ruzie met de vrouw dat je je zo afreageert ?!
    En ik laat me al helemaal niet de les voorschrijven door een snotneus, en jij haalt alles doorelkaar niet ik.
    Veel plezier met je ergernissen.

  58. en nee, begrijp je ook al niet, je EINDIGDE met schelden !
    Had het tegen Lansink.
    ZIJN oplossing zou zijn de kat vangen en naar het asiel brengen, daar reageerde ik op, meteen daarna meer in het algemeen, en naar wat u lijkt, het meest dus op JOU.

    Get al live ( zonder tuin, is slecht voor je hart )

    Ik sluit nu de computer af en ga slapen, en reageer niet meer op jou, daar ge!l je schijnbaar op.

  59. zie nou wel !
    Je bent GEK

    Aju voordat mijn VERDRAAGZAAMHEID stopt (…)
    je zal wel weer een laatste woord willen hebben, ga je gang, deze verdraagzame dierenliefhebber gaat slapen, zet jezelf nog maar meer voor gek, trap er echt niet meer in.

  60. Oei, wat een stel snorharen al niet voor discussies kunnen zorgen. Dit wordt vast de langste en heftigste ooit op WZ.
    Toch ben ik het nog steeds met WFvN eens in alles wat hij/zij schrijft.

    Wij hebben ook werkelijk alles geprobeerd en veel geld uitgegeven en niets helpt. Wat een frustraties!

    De oplossing ligt echt bij de katteneigenaren!

  61. Tjonge, mij eerst beschuldigen van schelden. Jij begrijpt mij blijkbaar ook niet helemaal. Jij haalt uit naar wlansing met ‘zeur’ (wat ik ook zeker door had, lees nog even terug) nog voordat ik de term ‘viespeuk’ gebruikt heb. Begin/eind slaat niet op de positie binnen een bericht. Laat ik het dus maar anders stellen, wie begint er met schelden?
    En wlansink en ik zijn toch dezelfde? (nee, zijn we niet, we kennen elkaar niet eens voor zover ik weet). Maar op het moment dat jij iemand die klaarblijkelijk er een (nagnoeg) zelfde visie op nahoudt als ik, uitmaakt voor zeur, voel ik me ook aangesproken.

    Kijk even naar de tijden

    Bericht door Marcus, op 26 mei 2014 21:44
    @ wlansink,
    Wat een oplossing zeg (not)
    Jij bent dus zo een zeur over katten.( sorry hoor )

    en

    Bericht door WFvN, op 26 mei 2014 22:05
    Ochja, tuinieren. Of draag je geen handschoenen?
    …………..[knip]…………
    Je bent een viespeuk.

    En in de laatste berichten nog heerlijk heel direct op de man spelen ook. Erg jammer.
    Snotneus? Laat me niet lachen.

    Maar slaap zacht en denk aan je hart. Jij kan het zo te lezen beter gebruiken dan ik.

  62. Er is wel eens vaker discussie geweest over het wel of niet buiten laten van katten. Ging ongeveer hetzelfde.

    Hier hebben we de taken verdeeld op een manier dat ik de kattenbakken doe. Mijn vriendin werkt echter al maanden met handschoenen aan in de tuin, want ze is weer zwanger. Wel jammer, dat je dan rekening moet houden met dit soort dingen.

  63. Zwangere vrouwen moeten wel met meer dingen rekening houden, Plantje. Proficiat trouwens.:)
    De discussie is wel heftig. WFvN reageert meestal gematigd, maar lijkt nu wel een pitbull.;) Ik vraag me af of dat veroorzaakt wordt door het ‘kattenprobleem’ of dat de ontwikkeling in de discussie daartoe leidt. Het verbaast me wel.
    We kunnen in dit land weinig meer van elkaar verdragen. Daar wordt ik nu een beetje depri van.

  64. Dank je Dame! En mijn vriendin houdt ook wel met meer dingen rekening natuurlijk.

    Zelfs als kattenliefhebber kan ik WFvN wel een beetje begrijpen hoor. Ik heb ook menig real life discussie met mensen over dit onderwerp gehad. Zelfs mensen die vonden dat wij onze katten zo’n beetje mishandelen door ze binnen te houden.

    Ben benieuwd hoe dit verder gaat verlopen…

  65. Dit wordt gewoon weer een van die doodlopende discussies waar veel mensen hun gal hebben kunnen spuwen en het wederzijds respect gaandeweg minder en minder werd en die dan een ker stopt omdat wel allemaal op een nieuw onderwerp duiken. Martijn van der Veen stelde laatst dat koopzondagen het belangrijkste verkiezingsitem waren omdat er hier ook zo’n eindeloze discussie over was. Ik ben benieuwd welke partij nu vragen gaat stellen over het Zwolse kattenprobleem. ;D

  66. @Plantje: gefeliciteerd 🙂

    @Dame: beide gedachten over deze pitbull zijn fout.
    Deze pitbull komt naar boven zodra het gevoel van onrecht naar boven komt.

    Ik doe mijn best om anderen niet tot last te zijn. Dat lukt natuurlijk niet altijd, net zoals dat het anderen niet altijd lukt om mij niet tot last te zijn. Dat is heel simpel. Leef en laat leven. Tolerantie, etc. De normaalste zaak van de wereld.

    Maar veel katteneigenaren weten bij mij de haren overeind te zetten. Ik hoef het eigenlijk niet te herhalen, ik heb het hier al vaker gezegd maar ook in andere kattentopics. De kattenoverlastveroorzaker (of eigenlijk veroorzakers hier in de buurt) nemen veelal geen verantwoordelijkheid. en als je dan ook nog eens aan komt zetten met allerhande oplossingen die IK dan maar moet gaan nemen en mij ook nog eens als zeur neerzetten, dan ben je bij mij aan het verkeerde adres.

    Iemand met teveel herrie door muziekinstallatie hoeft niet de buren te vragen hun huis te isoleren, dat moet de overlastveroorzaker zelf maar oplossen door geluid zachter te zetten, door isolatie aan te brengen, etc.
    De hondeneigenaar moet de stront van z’n hond opruimen (niet dat dat altijd gebeurt) en aan een (korte) lijn houden om overlast te beperken.
    Rokers moeten de rookruimte opzoeken
    Brommers moeten dempers hebben
    Dieselauto’s moeten filters hebben

    Ga zo maar door. Maar katteneigenaren staan boven de wet. Eigenzinnig als hun ‘huisdier’ zelf. En waag er eens iets van te zeggen!
    Er zijn zat mogelijkheden voor katteneigenaren om hun verantwoordelijkheid te nemen
    1) Van jongs af aan in huis houden zodat ze eraan gewend raken (wat niet met elke kat schijnt te lukken overigens)
    2) Buitenren maken voor een dier wat toch niet binnen kan blijven
    3) Zelfs tuigjes behoren bij sommige katten tot de mogelijkheid.

    Als ik dan lees dat iemand geen buitenren kan nemen omdat dan of de hele tuin moet gebeuren of dat ze het dier van de woning naar de ren moeten brengen maar wat niet gaat lukken, dan lees ik OF gebrek aan wil/bereidheid OF mensen die een dermate ‘wild’ dier hebben dat die helemaal niet in huis hoort te zijn.

    Veel katteneigenaren? De wereld op z’n kop.

    einde kalme pitbull.

  67. @Plantje:

    Ik ben ook dol op katten (en veel meer dieren). En ik kan ook goed met veel dieren (en zij wonderbaarlijk genoeg ook met mij). Maar in mijn tuin hoef ik geen schijt van katten, honden of andere ‘luxeproducten’. Wil ik die schijt er wel, dan zorg ik zelf wel voor een dier.

    De grootste ellende is eigenlijk dat het hier in Stadshagen enorm veel zijn. Soms zitten er meerdere (minimaal 4) katers bij elkaar. Niet grappig ’s nachts.
    Het is dus niet die ‘ene’ kat maar het is het grote aantal wat de ellende veroorzaakt. Zouden ze niet schijten en zouden ze niet m’n huis binnen komen (dat laatste gebeurt gelukkig zelden, mede dankzij hordeur), zouden ze niet m’n auto onder sproeien (ook niet grappig als je gaat rijden en je zet je blazer aan, katerzeik is niet aangenaam in de neus) dan zou ik niet zo’n probleem hebben met katten in m’n tuin. Ik zou ze dan hoogstens wegjagen bij het nestje koolmeesjes of bij m’n eigen vogel (als die eens een keertje buiten staat, wat zelden voorkomt).

    En ik mag nog blij zijn met veel bedekte bodem. Onze buren met strak geharkt tuintje zijn helemaal de sjaak. Die mag elke dag meerdere drollen (ook niet begraven!) verwijderen uit z’n tuin (dank buurman, scheelt mij weer stront). Idem bij de boom aan de rand van ons erf. Daar zitten wortels en is het zand steviger maar ook daar liggen vaak drollen van katten.
    Ik ben d’r wel een beetje heel erg veel klaar mee.

  68. @WFvN. Helemaal eens met bovenstaande.
    Alle kattenliefhebbers die stellen dat kattenstront reukloos is, Kijk eens op de verpakking van het kattenvoedsel wat er allemaal aan ingrediënten declaraties op de verpakking staan. Vast niet allemaal natuurlijk voedsel. (men moest eens weten wat die beesten daadwerkelijk krijgen te eten). Dus is de geur overlast best wel aanwezig.
    En helaas voor die mensen die beweren dat een kat altijd zijn of haar behoefte onder het zand krabt, Dan heb ik dus buren die de kat dat niet aan geleerd hebben ……….

  69. Trouwens, er is één kat, waarvan de uitwerpselen goed doorzocht worden op koffiebonen. Namelijk de Civet kat. Doordat deze kat de zaden van de koffieplant eet, deze niet verteren en er weer heel uitkomen, zoekt men o.a. in Indonesië naar de uitwerpselen van deze kat. Voor deze bonen wordt een vrij behoorlijke prijs betaald.
    Tegenwoordig worden deze civet katten in kooien gehouden op farms, gevoerd met koffiebonen en vangt men de uitwerpselen op.
    Er worden nog steeds grof euro’s betaald voor deze bonen.

  70. Goed, laatste reactie dan 😛
    @WFvN Ik zag een stukje dat over de kattenren ging

    Als ik dan lees dat iemand geen buitenren kan nemen omdat dan of de hele tuin moet gebeuren of dat ze het dier van de woning naar de ren moeten brengen maar wat niet gaat lukken, dan lees ik OF gebrek aan wil/bereidheid OF mensen die een dermate ‘wild’ dier hebben dat die helemaal niet in huis hoort te zijn.

    (ik heb werkelijk geen idee hoe die quotes werken, dus ik hoop dat het lukt 🙂 )
    Beide opties zijn niet correct 🙂 Ik zou met alle liefde de kat daarin zetten (mits uiteraard de ren groot genoeg is). Met de kleine kitten die we hebben zal dat ook geen probleem zijn. De grotere, volwassen kat wordt een iets ander verhaal. Ze is niet wild, alles behalve zelfs, maar wel bang om opgepakt te worden. Aangezien ze op straat is gevonden weten we niet wat er is gebeurd met haar, maar oppakken vind ze verschrikkelijk eng. Sommige dieren (en mensen ook) houden er gewoon niet van om opgetild te worden.. Dat houdt niet per direct in dat ze wild is 🙂

    Wat mij hier opvalt is dat er (grotendeels) 2 ’types’ hier zijn:
    – Zij die zeggen dat ALLE katteneigenaren niets er van willen weten dat hun kat overlast bezorgt bij de buren
    – Zij die vinden dat iedereen die geen kat heeft zeurt over andermans kat

    Er zijn ook nog andere mensen hoor 🙂 Ik vind het bijvoorbeeld heel vervelend als andermans kat in de tuin schijt… maar ik heb wel zelf een kat. Tuurlijk is het handig als een kat niet meer in de kattenbak schijt, dat scheelt niet alleen in werk, maar ook in de kattenbak geur in huis (ja kattenkeutels STINKEN). Maar ik ben wel van mening dat het ONZE kat is en tsja, daar horen haar uitwerpselen ook bij 😛

  71. Wil hier voor de duidelijkheid én na een nachtje slapen nog één laatste opmerking plaatsten,
    Zonder te willen slijmen, sluit ik mij volledig aan bij iemand die haar naam eer aan doet; nl. DAME, eer wie eer toekomt.

    Wat ik in tig keer meer woorden OOK bedoelde is dat mensen steeds onverdraagzamer worden ook ten opzichte van dieren.
    Hert lijkt mij sterk overdreven dat personen beweren dat als ze tien keer de handen in de grond stoppen, zes keer een kattenkeutel in de hand hebben.
    Iemand die mij aangaf honden erbij te halen, haalt zelf er ook van alles bij zoals geluidsoverlast isolatie e.d.
    Als ik iemand “Ook zo’n zeur ” noem is dat niet persoonlijk bedoeld als aanval of belediging, en dan voelt een ANDER zich gebeten en noemt mij viespeuk (…) Wat doe ik aan viezigheid dat wel of niet vraag ik mij af, dit komt over als een aanval/belediging, en mag mij dan verdedigen toch?
    Er zijn nu eenmaal mensen die (bijna) niets kunnen verdragen van een ander, is altijd al zo geweest, en lijkt de laatste tijd alleen maar erger te worden.

    Ik heb hier in deze voor het laatst gesproken en hoop dat mijn standpunt hierbij verduidelijkt is.

    Met vriendelijke groet van mij, mijn partner
    Mozes en Laila.

    😉

  72. Marcus,

    Je schrijft het hierboven anders dan je eerder hebt geschreven:

    Jij bent dus zo een zeur

    Hoezo niet persoonlijk richting wlansink?

    Zoek de verschillen:

    Jij bent dus zo een zeur over katten

    Je bent een viespeuk.

    Jij maakt het richting wlansink zelfs zéér persoonlijk door gebruik van het woordje ‘jij’ in plaats van ‘je’. Dus hoezo geen persoonlijke ‘aanval’?

    Je term ‘voelen’ vind ik dan ook een veel betere. Ja, ik VOEL mij aangesproken, waarom heb ik al uitgelegd. Als ik je zin lichtelijk in mag korten (ik vind hem wat vreemd geschreven, ik ga 2 woorden samenvoegen: zo een wordt zo’n)
    ‘jij bent dus zo’n zeur over katten’. Ik meen daar toch te lezen dat wlansink zo’n zeur is, waarvan er dus meer zijn. Gezien mijn standpunt mooi aansluit bij die van wlansink en ik ook al reacties heb gegeven in dit topic, kan ik mij dus uitstekend scharen onder zo’n zeur of ‘zo een zeur’.
    Jij VOELT je overduidelijk ook aangevallen door mijn term ‘viespeuk’ (en terecht). Natuurlijk mag je je verdedigen. Dat mag ik net zo goed of is dat weer een alleenrecht voor bepaalde katteneigenaren?

    Wat betreft verdraagzaamheid. Hoe ver moet verdraagzaamheid gaan?
    Jij mag wlansink uitmaken voor ‘zeur’ maar zodra je zelf uitgemaakt wordt voor viespeuk, dan is het hommeles. Jij vindt dat jij mag beslissen over wat een ander maar moet accepteren, doet die dat niet, dan is die onverdraagzaam. Wat jij daarmee doet is net zo goed onverdraagzaam. Jij kan niet accepteren dat een ander er hinder van ondervindt.

    Maar nogmaals: waar ligt volgens jou de grens voor wat nog onder ‘verdraagzaam’ valt? Gooi ik gewoon alle keutels uit mijn tuin bij jou in de tuin, neem ik direct ook even die van de buurman mee (figuurlijk want ik weet niet waar je woont). Of vind je het anders goed als een dakloze elke dag even tegen je voordeur komt pissen? Niet over zeuren hoor, gewoon verdraagzaam zijn.

    Het probleem van verdraagzaamheid is dat het gebonden is aan normen en waarden die weer per mens verschillen. En het ‘leuke’ is nog wel dat iemand die overlast geeft, ook nog eens wil beslissen over de ander of die wel of niet tolerant is/moet zijn. Het valt mij op dat die verdraagzaamheid keer op keer in één richting moet bij een bepaald slag katteneigenaren.

    Ik heb al aangegeven in een ander bericht dat je last van anderen moet kunnen hebben, net zoals zij dat ook soms van mij kunnen krijgen.
    M’n buren elke ochtend de sigaret aan waarbij de rook mijn slaapkamer binnen komt. Andere buren die oudere kinderen hebben die een paar keer per jaar toch wel erg laat naar bed gaan en tot 3 uur ’s nachts behoorlijk luidruchtig aanwezig zijn in hun achtertuin, nog weer andere buren 2 huizen verder die af en toe de muziek een tikkie harder zetten waarbij ik het zelfs binnen nog kan horen of de kleine van de buren die soms als een idioot heen en weer rent. Allemaal dingen die erbij horen, die soms wat last geven. Maar leef en laat leven. Zij mogen ’s zomers af en toe ‘genieten’ van de rookgeur als mijn barbecue aan het opstarten is.

    De kattenoverlast is dus niet van één huishouden maar van meerdere huishoudens en uit zich op verschillende manieren het hele jaar door.
    Dat is voor mij wat anders dan af-en-toe. En helemaal omdat het probleem domweg weggewimpeld wordt door de veroorzaker (stel je niet aan, zeur niet, wees tolerant), vind ik het te zot voor woorden.
    Ik ben mij bewust van de overlast die ik mogelijk pleeg. Ben ik dat niet en men spreekt mij er op aan, dan probeer ik er rekening mee te houden maar ga niet direct met termen als ‘zeur’ aan de slag. Doe je dat wel, dan ben je in mijn beleving niet tolerant.

  73. Bericht door Papa val 1, op 27 mei 2014 0:59

    Trouwens, er is één kat, waarvan de uitwerpselen goed doorzocht worden op koffiebonen. Namelijk de Civet kat. Doordat deze kat de zaden van de koffieplant eet, deze niet verteren en er weer heel uitkomen, zoekt men o.a. in Indonesië naar de uitwerpselen van deze kat. Voor deze bonen wordt een vrij behoorlijke prijs betaald.
    Tegenwoordig worden deze civet katten in kooien gehouden op farms, gevoerd met koffiebonen en vangt men de uitwerpselen op.
    Er worden nog steeds grof euro’s betaald voor deze bonen.

    Ja, Kopi Luwak! En van die koffie wordt ook weer bier gemaakt. Ik heb het genoegen gehad zo’n biertje te mogen proeven. Een heerlijk biertje! Ik wil overigens niet beweren dat ik het verschil met andere koffie-bieren zou proeven. Maar het gaat om het idee.

  74. Ja, vanochtend de kattenbak leeg geschept en in een koffiefilter gegooid. Nou, geen aanrader kan ik je vertellen! Ben wel goed wakker nu 😀

  75. Wel grappig dat een niet nader te noemen persoon zo enorm kan reageren op een voorbeeld waarom je een niet-katteneigenaar moeilijk zijn tuin kan laten aanpassen op kattenoverlast. Mijn aangedragen oplossing voor overlastgevende katten (welke ik mogelijk alleen zou uitvoeren als deze geen halsbandje met gegevens heeft), lijkt me niet zo schadelijk voor de kat. Hoogstens de eigenaar die een klein beetje moeite moet doen om de kat weer op te halen, maar dat is toch niet te veel gevraagd?

    En die scheldkannonades? dat zegt meer over degene die ze uit, het valt me nog mee dat er nog geen godwin uit is gegooid. (ook slechts een kwestie van tijd).

  76. @WFvN,
    Je blijft maar zeuren he ?

    Telkens er weer wat bij halen dat is wat je kan en op elke slak zout donderen, jij,je what ever.
    JIJ voelde je aangesproken terwijl ik dat van Lansink melde dat zijn oplossing om een kat te vangen en naar het asiel te brengen géén oplossing vond.
    Jij met dat een supersoaker zoveel kost, wat te denken als het asiel er al intrapt een kat aan te nemen, hoeveel kost dat mij dat dan hem/haar op te halen.
    Onze beesten zijn ingeënt gechipt dus ze weten dan meteen dat ze bij ons horen.
    De kater is geholpen en sproeit niet, kan me voorstellen dat dat een enorme ergernis is.
    Maar ga dan niet de confrontatie met mij aan, dit win je nooit zal ik je vertellen.
    Zeker als je door mij niet bent aangesproken.
    Als ik je zou mogen ( uit je reacties : NOOIT ) zou ik je uitnodigen hier te kijken.
    Onze katten komen niet in andermans tuin, daar dit gewoon te ver is qua territorium.
    Mijn vrouwtje maakt elke dag de twee kattenbakken helemaal schoon, en aan de hoeveelheid korrels die er per week doorgaan ( doos a 5 euro ) doen ze nog geen “konijnenkeutel” buiten.
    Ze lopen hier in en uit, ze komen beiden naar hier om op de bak te gaan en gaan daarna weer naar buiten.
    Ze vinden het hygiënischer dan buiten.

    En een supersoaker helpt niet, nou dan doe je iets niet goed.
    Al zou je de kat niet raken kunnen, hij weet wel wat water is, probleem opgelost, keer een aantal katten = tuin nagenoeg als er geen nieuwe katten bijkomen, vrij/ je enorme probleem (…)verholpen.
    En schijnbaar heb je geen werk ( ik ben met pensioen ) dus doe er wat aan, of spreek met de baasjes.
    En ga mij niet vertellen wat verdraagzaamheid, tolerantie en aanpassen betekend, dit wist en ik al voordat ik marinier werd !
    Het is jammer dat de dienstplicht is afgeschaft jaren terug, toen was je of nog niet geboren ,of liep nog met een luier rond.
    Als jij wel in dienst had gemoeten was je of afgekeurd, of een zware tijd gehad.
    Tevens meld ik dat ik hier op de site een week niet meer kom, om mij niet aan je te hoeven ergeren, want eerlijk is eerlijk, dan kan ik het waarschijnlijk niet laten, je weer te proberen een les te leren in, JAWEL begint met een V.
    Als je niet lekker in je vel voelt, kan ik je mijn goede vriend dr. Bussard ( psychiater ) of dhr. Sterken ( psycholoog ) van harte aanbevelen, iets van Spoelstraat 20-22 dacht ik.
    En om je de wind uit de zeilen te nemen, ik ken ze puur persoonlijk !

    Get a live man.

    Laatste bericht want hij leert toch niet, of stront ! eigenwijs

    Mvg.

    Marcus

  77. @Marcus

    Ik blijf maar zeuren maar jij moet je gelijk halen, je geeft aan niet meer te reageren maar doet dat toch (snap ik overigens best, dit is een gevoelig onderwerp)

    In je bericht zie ik trouwens wel een belangrijk punt.
    In heel veel discussies gaat het vaak verkeerd omdat mensen elkaar niet begrijpen (joh!). In dit geval zie ik je dit schrijven:

    Onze katten komen niet in andermans tuin, daar dit gewoon te ver is qua territorium.

    Ik meen daaruit op te maken dat je toch wat verder van een gemiddelde woonwijk af woont. Misschien ergens aan de rand van Zwolle, misschien in een vrijstaande boerderij o.i.d. met wat land er omheen?
    Jij schermt met dat jouw buren geen last hebben van je katten. Dat kan natuurlijk heel goed. Jij heb je buren zo te lezen op heel wat grotere afstand dan ik. Daarmee moet je de problemen ook in een ander perspectief zien. Dat het bij jou niet voorkomt, wil niet zeggen dat het elders ook niet aan de orde is.

    De rest van je bericht zegt meer over jou dan over mij. Te triest voor woorden meneer de marinier die alles van normen en waarden en tolerantie weet mij wel even de les zal lezen. Ik heb inderdaad geen werk, ik zit de hele dag thuis, ik ben een enorme hufter en ik leef om Marcus over de zeik te krijgen (daar slaag ik behoorlijk in trouwens). En ik ben een broekie die net uit de luiers is. Marcus weet ALLES van mij.

    Zo je zin?

  78. Bericht door bernard, op 27 mei 2014 10:58

    Plantje, dan zul jij wel geen echte Civetkatten hebben.

    Zou dat het zijn? 😉

    Overigens heb ik wel eens vaker mensen horen zeggen dat hun katten niet bij iemand anders in de tuin komen. Dat vind ik altijd een sterk verhaal. Katten blijven helemaal niet zo dicht bij huis als mensen denken.
    Verder is iedere kitten gewoon binnen te houden. Toen we onze tweede kat hebben gehaald hebben we vriendelijk gevraagd om de kittens binnen te houden, omdat wij het beestje later niet buiten wilden laten. En dat werkt prima! We kunnen de deur af en toe open laten staan en dan staat ie voor de deur te snuffelen, maar in principe komt ie niet naar buiten.

    Ik vind het soms wel erg jammer, want het lijkt me wel gemakkelijk de deuren gewoon open te kunnen gooien. En het lijkt me ook wel geinig om onze katten door de tuin te zien struinen. Echter, er zijn twee redenen waarom we dit niet doen:
    1: Als ze buiten komen kan ze ook wat overkomen. Ze kunnen aangereden worden of mishandeld worden.
    2: Als ze buiten komen zijn ze anderen tot last. Die last varieert van miauwen tot schijten in iemand ander zijn tuin, maar ze zijn gegarandeerd iemand tot last. En dat vinden we simpelweg NIET de bedoeling!

  79. Wel jammer dat de kattenhaters het bericht over een enorme kattenhater hebben gekaapt. Daarmee voeden jullie dus de bodem waarop de walgelijke gebeurtenis uit het bericht groeit.

    Misschien iets meer on-topic?

  80. Hm, zie ik trouwens nog iets leuks staan:

    Jij met dat een supersoaker zoveel kost, wat te denken als het asiel er al intrapt een kat aan te nemen, hoeveel kost dat mij dat dan hem/haar op te halen.

    Dat die supersoaker mij geld kost, boeit mij wel. Maar denk je dat het mij iets zou boeien als jij bakken geld zou moeten betalen voor het ophalen van je kat uit het asiel? Aangezien jij vindt dat een ander geld voor jou moet uitgeven, hoef ik mij niet bezwaard te voelen voor die genoemde kosten van een dierenasiel (dat zal je mij niet snel zien doen trouwens maar ik vind het wel een prachtige, diervriendelijke, oorzaakgerichte oplossing van wlansink, mocht dat werken).

    En schijnbaar heb je geen werk ( ik ben met pensioen ) dus doe er wat aan, of spreek met de baasjes.

    Dat eerste is een aanname, een foute overigens. Jij bent met pensioen. Blijkbaar heb jij teveel tijd en te weinig te doen. Wat dat vervolgens weer te maken heeft met ‘doe er wat aan of spreek met de baasjes’ is mij weer een raadsel. Dat ‘doe er wat aan’ zou kunnen slaan op de aanname van het niet hebben van werk, maar daarvoor hoef ik niet bij de baasjes te zijn.

    En schijnbaar heb je geen werk ( ik ben met pensioen ) dus doe er wat aan, of spreek met de baasjes.

    Iets weten en er iets mee doen zijn 2 verschillende dingen.

    Wat betreft militaire dienst: ik ben die dans net ontsprongen. Ben wel op keuring geweest in Leeuwarden en volledig goed gekeurd. Dan had ik vast een moeilijke tijd gehad. Wederom een aanname van jou maar ik neem dat maar even van je aan. Heb je toch ergens je zin/gelijk. Nu kan je ook direct weten hoe oud ik ben. Ik zal vast jonger zijn, dus je ‘snotneust’ er maar lekker op los. Ene oor in, andere oor weer uit.

    Wat betreft je goede tip over je vrienden de psychiater en psycholoog. Leuk dat je ze puur persoonlijk kent. Wat dat met wind uit de zeilen te maken heeft, ontgaat mij volledig.
    Die Bussard zal vast een goede vriend van je zijn. Je kan z’n naam niet eens spellen. Ik zie alleen maar Busard op internet.
    Ik begin toch wat te twijfelen aan je hoogdravende, opgewonden bericht.

    Ik zie één ding staan waar je trouwens best wel een goed punt hebt, een punt waar we beiden last van hebben. Stronteigenwijs. Ik zie het van mezelf. Jij ook? Of ben je nog niet zover. Zo niet, ga even met je vrienden praten. Wel zoeken op Busard. Maar dat hoeft eigenlijk ook niet want je hebt het adres wel juist gegoogled.

  81. @Japser
    Jammer dat je de term ‘kattenhater’ gebruikt. Ik neem voor het gemak maar even aan dat je ook mij daarmee bedoelt omdat ik toch redelijk wat berichten heb geplaatst. Ik ben geen kattenhater. Ik ben een kattenstront-, kattenzeik- en kattengejankhater.

    Maar terug naar de orde van de dag.

    Ik vind de ondergesneeuwde reactie van Dame ook best interessant:

    Bericht door Mul, op 25 mei 2014 19:28
    Vreselijk, dat absoluut. Maar zou het kunnen dat kinderen dit in alle onbenul hebben gedaan?

    Ook niet ondenkbaar. Dat maakt het verhaal behoorlijk anders. Voor de kat maakt het natuurlijk geen verschil maar voor het ene front zou het wel wat uit kunnen maken.

  82. Ja WFvN, jij ook, want door je uitgebreide klachten op die zaken, spreek je indirect uit dat je ergens wel begrip hebt voor de daad in dit artikel.

  83. We weten niet wie dit op z’n geweten heeft, ook de motieven niet. Maar als het wel een persoon betreft die de kattenstront helemaal zat is, dan snap ik de frustratie wel. Daar heb ik begrip voor.

    Maar dat wil nog niet zeggen dat ik begrip heb voor het afknippen van de snorharen. Dat lijk jij er nu van te maken.

  84. Jijzelf niet, maar door je posts en je begrip voor de frustratie, kweek je wel een bodem waar dierenmishandelaars het idee krijgen goedkeuring voor hun daden te krijgen. Terwijl als je meer on-topic was gebleven, en je niet continue zat te vertellen over je eigen probleem, dit niet gebeurt. Ook al had je het er wat vaker bij gezegd.

    Maar goed, zo zie ik het.

  85. Om even on topic te komen. Ik vraag me wel af hoe men weet dat die snorharen door menselijk handelen korter zijn geworden. Ik heb hiervoor al gelezen dat het mogelijk door een waxinelichtje kan komen, maar ik kan me ook voorstellen dat die kat per ongelijk langs een hete barbeque of hete uitlaat van een motorfiets of auto oid. langs is gelopen. Om dan maar direct te schreeuwen dat kattenhaters dit gedaan zouden hebben…

  86. Wat ik me ook afvraag is of aan beide kanten de snorharen weg zijn of dat het maar aan 1 kant is. Hoe ver zijn ze weg? Is het in een rechte lijn of grillig?
    De kat op de foto lijkt (Voor zover ik het kan beoordelen) geen snorharen te missen. Is dit een foto van de kat van vóór het verdwijnen van de snorharen?

    Als ze aan beide kanten weg zijn, lijkt het me eerder een bewuste actie van iemand. Als het maar aan één kant is, zou de oorzaak dus ook elders kunnen liggen (het waxinelichtje waar iemand dus al ervaring mee heeft). Een uitlaat van een auto of barbecue lijkt me trouwens wat stug.
    Als het kaarsrecht weg is, zou het van een schaar kunnen zijn. Bij een natuurlijk geval (waxinelichtje) verwacht ik toch een wat grilligere lijn en ook de uiteindes van de kortere haren zullen er anders uit zien.

    Zijn er foto’s van deze kat in de huidige toestand?

  87. Precies, het gaat in dit topic over mishandeling van een dier. Dat valt in mijn ogen nooit goed te praten. Dieren hebben sowieso hier geen rechten en worden als een voorwerp gezien. Schandalig.

  88. dus doe er wat aan, of spreek met de baasjes.

    Dan moet je wel weten wie de baasjes zijn, en dat is nou juist het probleem bij katten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld honden zie je katten zelden met hun eigenaar lopen.

    Mijn vorige hond was in onze tuin binnen 2 maanden tijd 3 keer aangevallen door een kat. Oftewel 3 keer de neus moeten laten repareren door de dierenarts en 1 keer bijna blind omdat het oog op een haar na was gemist, omdat andermans kat agressief gedrag vertoonde in mijn tuin.

    De eerste keer heb ik niet gezien wie de dader was. De tweede keer wel, maar ja alsof je dan direct weet wie de eigenaar is.

    De derde keer was er behoorlijk wat commotie voor nodig om uiteindelijk de eigenaar te achterhalen. Die keer gebeurde het namelijk op 3 meter afstand van mij. Na een forse schreeuw en langdurig luid gejank van een hond, een vluchtende kat over de schutting gevolgd door een vliegende plastic tuinstoel en een complete encyclopedie aan krachttermen, was het toch wel duidelijk in de buurt dat er iets niet helemaal pluis was. Gelukkig meldde de eigenaar zich zelf en is het verder goed opgelost.

    Hoewel katten soms wel lastig kunnen zijn is dit overigens geen vrijbrief om katten te mishandelen zoals in Stadshagen is gebeurd. Maar helaas lopen er voldoende dierenmishandelaars rond die hier toch toe in staat zijn.

  89. @Plantje Om exact dezelfde redenen die jij aangaf willen wij ook niet dat onze katten uit onze achtertuin gaan. Ze mogen alleen in de achtertuin als wij thuis zijn en voor de rest zitten ze lekker binnen. Ze vinden het heerlijk: rennen door de tuin heen, spelen in het gras 🙂 heel lief om te zien! Je zou jouw/jullie katten ook kunnen leren dat ze alleen in de achtertuin mogen als je zelf thuis bent, vinden de katten vast leuk 🙂

  90. Aan wfvn :

    Hier wil ik éénmalig reageren, Marcus doet een klusje en wil absoluut niet meer reageren, vooral niet meer op jou !
    Lees al zijn berichten eens goed door, alleen die en sla de anderen even over, zoveel zijn het er niet.
    Dacht toch dat hij een goed punt heeft, hij is misschien wat lang van stof soms, maar wat hij ook al zei, Dame heeft het ook zo verwoord, maar dan korter.
    Jij lijkt me de snorhaarafknipper wel zo windt je je eigen op.
    Mijn man is eigen wijs, jij Eigenwijs.
    Je lijkt me een mannetje die zich overal mee bemoeit en blijkbaar zich inmengt in, als een ander die een discussie heeft waar jij geen deel aan hebt.
    En als laatste reactie, hij heeft niets hoeven googelen, daar beide heren van oorsprong mijn collega`s waren.
    We hebben net een week een nieuw en gevoeligere toetsenbord, dus dat zal de reden zijn geweest van de dubbele s.

    Goede dag verder.

  91. @vrouw van Marcus.

    Ik vind dat Marcus géén goed punt heeft. Dat is vrij simpel.
    Net zo goed dat jij je man wijs vindt, ik vind hem eigenwijs.

    Ik zie ook niet in waarom Marcus wel het recht heeft om hier te reageren en ik niet. Wat maakt dat Marcus hier wel wat mee te maken heeft en ik niet? Beiden hebben we te maken met katten. Maar beiden hebben we niets te maken met de gedupeerde kat (tenzij het jullie kat is, dat zou de enorme lading aan de kant van Marcus duidelijk kunnen maken maar hij lijkt te zeggen dat het niet zijn kat betreft).

    Verder kan ik eigenlijk alleen nog zeggen: man, man , man…….

    Tolerantie is ver te zoeken bij de familie Marcus.

  92. Bericht door Nienke, op 27 mei 2014 13:14

    @Plantje Om exact dezelfde redenen die jij aangaf willen wij ook niet dat onze katten uit onze achtertuin gaan. Ze mogen alleen in de achtertuin als wij thuis zijn en voor de rest zitten ze lekker binnen. Ze vinden het heerlijk: rennen door de tuin heen, spelen in het gras smilies/smiley.gif heel lief om te zien! Je zou jouw/jullie katten ook kunnen leren dat ze alleen in de achtertuin mogen als je zelf thuis bent, vinden de katten vast leuk smilies/smiley.gif

    Misschien ga ik het eens proberen, maar met name die angstige kat van ons is al eens een keer (toen we drie weken in Canada waren) ontsnapt bij mijn schoonbroertje. Heeft ie daar 3 weken buiten rond gezworven en hebben we hem echt weer moeten vangen! Maar goed, dat was dan ook een vreemde omgeving.

    Wat Bigge aankaart is wel een heel groot issue: vindt maar eens uit wie het baasje van zo’n beest is! Wij weten ook donders goed welke kat er bij ons in de tuin zit te schijten. Daarnaast hebben we ook een vermoeden wie het is die de honden in de tuintjes laat schijten (gebeurt toevallig telkens als het donker is). Eigenlijk kun je er DAN pas iets aan doen. Alle andere zaken is symptoom bestrijding.

  93. Jaja, het komt door het nieuwe toetsenbord van Markus, daar willen snorharen nog wel eens in vast blijven zitten. Heb ik ook met mijn baard. Maar gelijk heeft ie. Dat klusje zal belangrijker zijn. Maakt me wel weer nieuwsgierig wat voor klusje dat dan is.

  94. @Plantje Het kat-proof maken van een tuin is de leukste uitdaging 😛 Zijn je katten volwassen? Dat scheelt een hele hoop, een kitten friemelt over tussendoor haha. Kattenkruid doet bij ons goed z’n werk.. Onze bange kat ligt daar het liefst de hele middag in, wordt ze ontspannen en rustig van 🙂 Het heeft tijd gekost, maar ze is er wel minder bang door geworden (ook mede door de kitten).
    Ik hoop dat jou katten het net zo leuk zullen vinden, mocht je besluiten om ze in de achtertuin te laten 🙂

  95. @ Berhard, zou toch niets met een schaar zijn ??
    @Plantje en @Nienke, zo kan het toch ook?
    Kopje kopi luwak erbij met een koekje? Heerlijk hoor.

  96. Brr nee dank je papa val 1 😛 dat lijkt me nix haha. Ik hou het wel bij mn bakje Kanis en Gunnik koffie 😉

  97. Alle katten ,honden “en weet ik veel wat voor (pluim)vee sommige aardbewoners er op na houden” OPRUIMEN
    Dan heeft niemand geen last meer van al dat overbodige ongedierte.

Reacties zijn gesloten.