Bedrijven gaan zelf innovaties ervaren op XIC14

Foto van auteur

Zwolle – Het eerste cross-over innovatiecongres van Nederland vindt plaats in Zwolle. Op woensdag 4 juni organiseert Kennispoort Regio Zwolle de Cross-over Innovation Challenge (XIC). Naast topsprekers Andries van Daalen van Wehkamp.nl en Google Glass Explorer Remco Bron worden er meer dan 15 X-over (spreek uit cross-over) workshops gehouden en kunnen bezoekers kennismaken met diverse innovaties. Tevens vindt de uitreiking van de X-over award plaats.

x-over.jpg

Kennispoort Regio Zwolle helpt innovaties te realiseren en wil met het congres en de Challenge meer aandacht voor samenwerking tussen branchevreemde bedrijven stimuleren. Directeur Marius Woldberg: "Ondernemers vooruit helpen met hun innovatie, dat doen wij dagelijks. Wij laten de ondernemer dan ook al kijken naar andere branches, want daar zit vaak de oplossing om verder te komen. Dus kijk eens verder dan je eigen business. Dat willen wij met dit congres inzichtelijk maken en stimuleren".

Inspiratie
Doel van Kennispoort is deelnemers aan het congres te inspireren. Dit onder andere door deelnemers zelf innovaties te laten ervaren: Google Glass neemt deelnemers mee in de nieuwe online mogelijkheden; BMA Ergonomics laat iedereen op de Smart Chair zitten en bij 4C wordt van alles in 3D geprint. Maar ook de nieuwste Apps zijn te zien: Move4Mobile toont de Findr en Movin Software indoor navigatie. Verder zijn er diverse branche innovatienetwerken die zich presenteren zoals het Texperium (textiel), Compoworld (composieten), RVO (advies) en het Polymer Science Park (kunststoffen).

Briljante Businessmodellen
Alle deelnemers aan het congres krijgen het bestseller boek Briljante Businessmodellen t.w.v. € 37,95 na afloop gratis mee naar huis. Auteur Jeroen Kemperman geeft een workshop op het congres en is Senior Manager Strategie, Programma’s en Investeringen bij Achmea, divisie Zorg & Gezondheid. De deelnemers krijgen tevens een samenvatting van alle workshops toegestuurd. Ook van de workshops die zij hebben gemist. Hiermee geeft Kennispoort elke deelnemer voldoende bagage mee om zelf aan de slag te gaan met X-over innovatie.

Meer dan 15 workshops
Maximaal 300 deelnemers kunnen het congres bijwonen en zij hebben de keuze uit verschillende workshops. Het doel van elke workshop is een andere kijk op de eigen zaak te geven door over branches en vakgebieden heen te kijken. Zo kan er bijvoorbeeld meer worden geleerd over Serious Gaming, de mogelijkheden van crowdfunding of nieuwe businessmodellen. In vrijwel iedere workshop delen ondernemers hun ervaringen met innovatie.

Programma
Op 4 juni wordt er gestart om 11.30 uur met een lunch voor degenen die zich daar voor inschrijven. Na de aftrap om 13.00 uur door Marius Woldberg, directeur van Kennispoort, spreekt Andries van Daalen van Wehkamp.nl. Dagvoorzitter Renate Schutte heeft de leiding op het podium. In de pauze tussen de onderdelen kunnen diverse innovaties zelf worden ervaren zoals de Google Glass, Oculus Rift, de Smart Chair en nog veel meer. Voordat de X-over award wordt uitgereikt, spreekt Google Glass Explorer Remco Bron. De dag wordt afgesloten met een informele netwerkborrel.

Nominaties
Belangrijk onderdeel van de Cross-over Innovation Challenge (XIC) is de X-over Innovation Award. Deze award wordt tijdens het congres uitgereikt aan een samenwerkingsverband van minimaal twee organisaties uit minimaal twee verschillende branches. De vakjury, die bestaat ervaren ondernemers, hebben drie inzendingen uit Raalte, Lemelerveld en Zwolle genomineerd.

X-over Innovation Award
De innovaties die meedingen naar de X-over Innovation Award komen voort een unieke samenwerkingen. Zo heeft de Maan Group, een lijm specialist uit Raalte, een biologisch afbreekbaar flexibel potje gemaakt in samenwerking met een tuindersbedrijf. Masterwall uit Lemelerveld ontwikkelede een slimme muur met installatiespecialisten. En Medical2Market werkte samen met meerdere lokale en internationale bedrijven om de Ventilung te maken: een hulpmiddel om longoperaties sneller en veiliger te laten verlopen. Op 4 juni wordt tijdens het congres het beste project bekend gemaakt.

Deelname
De X-over Innovation Challenge wordt gehouden op 4 juni in het IJsseldelta Center in het PEC Zwolle-stadion. Het congres duurt van 12.30 tot 18.30 uur. Inschrijven kan via de website www.crossoverinnovationchallenge.nl waar ook het volledige programma is te vinden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)