Samenwerking Sanitas en Driezorg voor ouderen

Foto van auteur

Zwolle – Goede èn innovatieve samenwerking voor zorg aan kwetsbare ouderen in de thuissituatie; dat is het doel waar Sanitas Thuiszorg en Driezorg zich samen aan verbinden. De samenwerking is vastgelegd in een overeenkomst, die op vrijdag 30 mei jl. werd ondertekend, door Jennifer Koopmans, directeur Sanitas Thuiszorg en Wim Rave, directeur-bestuurder Driezorg.

 

sanitasdriezorg.jpg 

 

“Intentie is om te komen tot een breed zorg- en dienstenaanbod voor alle ouderen die in de thuissituatie een zorg- of ondersteuningsvraag hebben. Het gaat dan bijvoorbeeld om vragen op gebied van: verpleging, verzorging, hulp in de huishouding, medisch specialistische verpleging en/of welzijn,” aldus Koopmans. “In eerste instantie richten we ons op senioren die woonachtig zijn in of nabij Driezorg-locatie Berkumstede/De Wissel en in de wijk Wijthmen; bedoeling is echter de samenwerking geleidelijk uit te breiden naar andere wijken in Zwolle en ook Hattem.”

“Belangrijkste verschil ten opzichte van de huidige situatie is dat we inzetten op innovatie, bijvoorbeeld op het gebied van palliatief terminale zorg,” vervolgt Rave. “Een ander initiatief betreft het aanbieden van een oppas-of begeleidingsfunctie in de avonden en weekenden. Nu ouderen langer thuis blijven wonen en dus scheiden van wonen en zorg belangrijker wordt, is de verwachting dat we hiermee beter in de vraag van zelfstandig wonende ouderen en hun naasten / mantelzorgers kunnen voorzien.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Samenwerking Sanitas en Driezorg voor ouderen”

  1. Inmiddels gaan er geruchte dat Wim Rave een mooie baan krijgt bij Sanitas.

    Sanitas en Driezorg werken al jaren samen. Rave kreeg eerder dit jaar ontslag bij Driezorg.
    In de RvC van Driezorg zitten ook Sanitas mensen. Driezorg staat onder curatele, de zorg voldoet daar niet aan de vereisten.

    Kan iemand bevestigen of dit correct is?

Reacties zijn gesloten.