Student strijdt om Wijnacademie Wisseltrofee

Zwolle – Tweedejaars student Rachel Epskamp van de opleiding International Hospitality Studies van het Deltion College strijdt op maandag 2 juni 2014 om de Wijnacademie Wisseltrofee in Maarn. In totaal nemen er 21 studenten van 14 roc’s en Middelbare Hotelscholen deel aan deze wedstrijd. In twee verschillende categorieën gaan de studenten de strijd met elkaar aan op het gebied van wijnonderwijs. 

Tijdens de wedstrijd wordt er een examen afgenomen op zowel het niveau Wijnoorkonde (SWEN 1) als op het niveau Wijnbrevet (SWEN 2). De organisatie van de wedstrijd is in handen van De Wijnacademie in Maarn. De academie biedt opleidingen en examens op het gebied van wijn voor beginners tot professionals van het allerhoogste niveau. Student Rachel Epskamp: “Het lijkt me fantastisch om de winnaar te zijn van deze wedstrijd. Mocht ik met lege handen naar huis gaan dan zie ik deze ervaring al een mooie kans om mijn wijnkennis te verbreden.” 

Naast de beker en eeuwige roem maken de studenten kans op een gratis cursus Wijnbrevet en de hoofdprijs gratis deelname aan de opleiding Vinoloog bij De Wijnacademie. Hiermee wil de academie de wijnkennis van de jongeren naar een hoger niveau tillen. “Met deze wedstrijd willen wij het enthousiasme binnen het wijnonderwijs een stimulans geven en jongeren warm maken voor het vak”, vertelt Klazien Vermeer, Registervinoloog en tevens opleidingsmanager bij De Wijnacademie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)