Expositie ‘Koperkunst’ in Bibliotheek Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Van 30 juni tot en met 28 augustus exposeert Kim Broersma met haar werk ‘Koperkunst’ in de vitrines van de Bibliotheek Zwolle Centrum. De expositie bestaat uit geoxideerde koperplaatjes en afdrukken op geborsteld aluminium.

De expositie bestaat uit geoxideerde koperplaatjes van 10 x 10 cm en afdrukken in verschillende formaten op geborsteld aluminium. Voor het bewerken van koper zijn verschillende procedés voor handen. De natuurlijke kleuring van koper ontstaat door de blootstelling aan lucht, water en het effect van verschillende deeltjes op het oppervlak. Dit proces duurt erg lang en wordt door Kim kunstmatige bewerkstelligd. Het is mogelijk het oxideren te manipuleren toch blijft het altijd een verrassing wat eruit komt. Juist dit zoekt Kim in de Koperkunst en laat zich graag verwonderen over hoe de natuur te werk gaat.

Kim Broersma (1975) is een kunstenares met een gevarieerde stijl en geniet van de onuitputtelijke mogelijkheden van de beeldende kunst. Ze vindt steeds weer nieuwe beeldconcepten en technieken. De Koperkunst is haar ‘volwassen werk’. Hierin geeft ze haar fascinatie voor gelaagdheid, verweerdheid en verouderingsprocessen weer. Door het oxideren van koperplaatjes ontstaan kunstwerken er in verschillende blauwe kleurschakeringen. Meer informatie over de Koperkunst kunt u vinden op de site: kimbroersma.exto.nl en haar andere werk www.kimbroersma.nl. Zaterdag 16 augustus geeft Kim Broersma tussen 14.00 en 15.00 uur een toelichting op het werk en gaat met belangstellenden in gesprek over de Koperkunst. De expositie Koperkunst is tot en met 28 augustus gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van de Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80).