Close-up

|   Laatste wijziging

Ooit een Libel in de poppetjes van zijn ogen gekeken? Op deze foto kan dat. Je kunt duidelijk de zwarte oogvlek zien waarmee hij je aankijkt. De ogen lijken wel gefacetteerd en ook zichtbaar is dat het bovenlichaam uit allerlei segmenten bestaat. En zijn de kleuren niet prachtig? Zoals ik al eens eerder opmerkte een altijd weer fascinerend beestje.

Ank Pot  www.bunnymom.web-log.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Close-up”

  1. Over de ogen trouwens: die zijn gefacetteerd. Je kan dat vrij goed zien aan de bovenkant van z’n oog, daar kan je een ‘roosterachtig’ patroon herkennen.

    Dat hij je aankijkt klopt maar klopt ook weer niet. Je ziet inderdaad zo’n zwarte vlek maar het beest kijkt met z’n facetogen gewoon ?¡lle kanten op.

    Ik zit ook even goed te kijken of ik ook ocelli kan zien zitten (nee, die term heb ik niet zomaar paraat en heb ik ook niet zelf verzonnen maar zojuist gevonden op wikipedia bij een zoektocht naar facetogen). Ik meen wel zoiets te zien op de foto hierboven.

  2. Ik vraag me (als fotograaf) altijd af wat het verhaal en beweegredenen zijn achter zo’n (werkelijk prachtige) foto.
    Het ‘WOW’-effect vind ik bij al je foto’s perfect aanwezig Ank, en elke keer sta ik verbaasd van je precisie, nabewerking en moment + compositie. En ongelooflijk dat dit beeldje uit je Powershot camera komt! 8)
    Hoe gaat zoiets nou? Lig je een hele middag in de tuin te wachten op beestjes? Lok je ze ergens mee? Of is het gewoon een kwestie van camera mee en toevallig wat tegenkomen tijdens een blokje om ofzo? Ben zo nieuwsgierig! 😀

  3. @Hans: Het is een combinatie van het eerste en het laatste. Ik breng heel veel tijd door in de tuin op zoek naar en wachtend op allerlei interessante beestjes waar ik de tuin ook op heb ingericht qua beplanting. En ook ga ik veel wandelen naar plekken waarvan ik weet dat ik ze kan tegenkomen en ook dan weer met eindeloos geduld de foto’s maken. Er gaat heel veel tijd in zitten.

Reacties zijn gesloten.