PEC Zwolle wint ook van Sparta Rotterdam

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam gewonnen. Op het veld van Olympia ’28 in Hasselt werd de uitslag 2-1. De doelpunten kwam van Stef Nijland en Denis Mahmudov. Na winst tegen regioteams uit Hasselt, Meppel en Kampen was dit de eerste serieuze test voor de Zwollenaren.

In het regenachtige Hasselt kwam PEC Zwolle na twintig minuten spelen op voorsprong. Eerst miste Sparta via Johan Voskamp een aardige kans, Diederik Boer redde tot twee keer toe bekwaam, in de tegenaanval sloeg Zwolle toe. Bram van Polen stuitte eerst nog op doelman Ricardo Kieboom, in de rebound schoot Stef Nijland beheerst raak. Na rust kwam Zwolle al snel op 2-0. Uit een hoekschop belandde de bal voor Denis Mahmudov, die de bal in het dak van het doel schoot. Niet veel later scoorde Sparta een prachtige aansluitingstreffer. Verdediger Aleksander Bjelica schoot vanaf een meter of dertig richting de kruising. Doelman Boy de Jong dook nog wel richting de hoek, maar de bal was onhoudbaar. In de slotfase miste Jesper Drost nog een strafschop, die versierd werd door Dimitrios Ferfelis. ,,Bij vlagen hebben we aardig gespeeld", constateerde trainer Ron Jans.

Sparta Rotterdam – PEC Zwolle 1-2 (0-1).

Opstelling: 
PEC Zwolle: Boer (46. De Jong), Van Polen (46. Turan), Sainsbury (46. Pereira), Van Hintum, Rienstra (70. Rasevic), Thomas (46. Dekker), Saymak (46. Marinus), Drost, Mahmudov (60. Moro), Nijland (46. Ferfelis)

Scoreverloop: 
20. Stef Nijland 0-1 
55. Denis Mahmudov 0-2 
60. Aleksander Bjelica 1-2 

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

35 gedachten over “PEC Zwolle wint ook van Sparta Rotterdam”

  1. Nou daar moeten we het dan maar mee doen……. Is nu in ieder geval wel duidelijk geworden dat al die talentjes leuk zijn voor het belofte elftal, maar dat we toch echt op zoek moeten gaan naar spelers die het verschil kunnen maken. Kijk naar de aankopen van utrecht, groningen en ADO, die zijn verdomme goed bezig. Zwolle moet nu echt aan de slag gaan en in de geldzak durven grijpen!

  2. Tsja met deze opstelling toch nog winnen van sparta is nidt slechf…

    Voor jupiler league begrippen

    In de eredivisie zit je dan direct op koers voor degradatie

  3. Er is geen geld bij pec momenteel
    Wat nu – desespereert nimmer en koop of huur een spits als everton kramer of een nog onbekend talent

    Ferfelis is hooguit een pinchitter, mahmudov is geen fysieke centrumspits

    Er zit voolr pec niks anders op dan investeren in zo n piek op de kerstboom
    Anders maken zelfs tegen kneuzen dord en xsior het verschil niet

  4. Heb me seizoenkaart geannuleerd. wat een slecht inkoop beleid pffff. Jammer voor de spelers die vorig seizoen zo hun best hebben gedaan en een hele mooie prijs hebben gewonnen, Hun motivatie word weer teniet gedaan door het commercieel geleuter door mensen die denken dat ze kijk op voetbal hebben.>:(>:(>:(>:(>:(

  5. Komend seizoen wordt een moeizaam seizoen voor PEC.
    Adriaan Visser kan nu laten zien of hij die echte goede voorzitter is.

    En voor wat betreft vriendjes politiek hoop ik dat ze de nieuwe managers op resultaat zullen beoordelen.

    Geen geld opleveren is opzouten!

  6. Het zou me echt wel een beetje tegenvallen als er eind deze week nog steeds geen nieuws is over een nieuwe spits.

    Maar als er geen geld is dan is er geen geld…
    Dan zullen ze misschien een noodgreep doen en een kaliber Benson spits weer gaan huren?
    Zou wel erg zuur zijn!:(

    Maar op dit moment geloof ik er nog wel in dat er nog iets moois komt.

  7. Dit gaat rond op Twitter:

    De Griekse 19-jarige spits Nikolaos Ioannidis van Olympiakos Piraeus (Hansa Rostock) lijkt de nieuwe spits voor #peczwolle te worden.

  8. Mooi, de succes en mooiweersupporters haken alweer af.

    Enne gerardZ21 kijk eens naar de begrotingen van Utrecht, Groningen en ADO en vergelijk deze met die van PEC…

    Vergelijk je liever met Cambuur (Manu, Lukoki, vd Laan en Leeuwin kwijt, en wat ervoor terug?) en Eagles (minimaal Turuc en Antonia weg), welke ook nog spelers genoeg zoeken.

    Met een nieuwe spits, rechtsbuiten en misschien een LCV erbij hebben we genoeg kwaliteit en een selectie-omvang om weer rond plek 10-14 te eindigen.

    Goed om ook te zien dat er dit jaar ook is er begonnen om Jong PEC op een hoger niveau te krijgen. Met misschien af en toe een invalbeurt in de eredivisie.

  9. Pec doet geen domme dingen en betaald geen buitensporige salarissen.
    Financieel is er ook niet heel veel ruimte en dan is het aanbod beperkt.
    Ik had gehoopt dat ze met het oog op het spelen van Europees voetbal misschien een risico hadden genomen met een wat duurdere speler maar beter gaan ze op de ingeslagen weg verder.
    Wel een punt van kritiek : Het is belachelijk hoe ze met bedrijven omgaan die al langere tijd sponsor of lid van een BC zijn en nog lopende contracten hadden.

  10. Geweldige spits die Nikolaos Ioannidis van Olympiakos Piraeus. Echte killer. Slimme gescout weer en geeft wel aan hoe we gegroeid zijn als club. Heel Europa kent ons.

  11. @Jappie ik kan dat zeker waar maken. @FCZ ik denk dat ze daar bij pec zwolle anders over denken met 8 seizoens kaarten van 2750euro per stuk voor mij en de rest van de familie en mijn jaarlijkse bijdrage aan de sponsorkas liegt er ook niet om dus dat word nog een speler minder @vakkie19 ik ben zeker geen mooi weer supporter ik ben al meer dan 30 jaar trouwe supporter .

  12. trouwe supporter…right. Jankert is een beter woord. Opzeggen omdat je het niet eens bent met het inkoop beleid met de resultaten die we nu behaald hebben. Geloof geen reed van je verhaal.

  13. @s: Absoluut niet onder de indruk van je borstklopperij. Met die businessclubkaarten heb je vast genoeg andere “inkomsten” gegenereerd. Om van het belastingvoordeel maar te zwijgen.

    Fan ben je onvoorwaardelijk, profiteurs hebben we niks aan. Toedeledokie!!

  14. Nu al afhaken? Echt? Steeds weer verrast PEC ons met goede spelers die vervolgens doorstromen naar grotere clubs. Daarnaast heb je nog bijna 2 maanden voor het seizoen weer start. Ik denk dat PEC heel wat lijntjes heeft uitstaan en gewoon pas toeslaat wanneer zaken als: beschikbaarheid, fitheid, financiën, waarde voor het elftal en natuurlijk verkoop eigen spelers geheel duidelijk is. Als je nu afhaakt ben je in mijn ogen nooit een echte supporter geweest en snap je er echt geen reet van!!!

  15. s mien jongn. Dit is toch een mooie club! Een aangepaste twentse slagzin: gewoon lekker genieten of wegwezen! Pec (destijds FC) is altijd spannender en mooier en oprechter geweest dan Onderweg naar morgen.

    Doeg he!

    (zo’n zin in het nieuwe seizoen!)

  16. Toch maar seizoen kaarten gekocht. Maar dan van Go Ahead Eagles die zijn er tenminste voor hun supporters.veel succes zwolle dit seizoen;)

  17. Haha s was nog nooit bij ons Zwolle geweest, galbak loopt gewoon wat te zieken. Wacht ons weer een mooi seizoen boys, knalluh vanaf het begin! Met die spelers loopt het wel los, hopen op een plekkie 14. Come one Zwolluh

  18. Die club uit Terwolde gaat komend seizoen degraderen hoor, misschien wil S meer dramatiek zien, dan ben je daar op de goede plek, maar wel in negatief opzicht.

Reacties zijn gesloten.