Zwolle – Vier jaar geleden startte Windesheim de opleiding Pedagogisch Management Kinderopvang (PMK) en speelde daarmee in op de behoefte in het werkveld aan managers die pedagogisch onderlegd zijn.
Op 9 juli kregen de eerste PMK-studenten van Windesheim hun bachelordiploma. Dit diploma biedt hen kansen op leidinggevende functies binnen de kinderopvang en andere sectoren waarin het kind centraal staat. De behoefte aan creatieve en proactieve managers die denken in kansen is, in een tijd waarin de kinderopvang het moeilijk heeft, onverminderd groot.
Jannie Kalkman is allerminst somber over de kansen van de afgestudeerde PMK-studenten. ‘De pedagogisch managers die wij afleveren zijn goed in staat om een leidende rol op te pakken bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld integrale kindcentra, waarover ik via de stages van studenten hele positieve berichten hoor. Onze studenten zijn goed in staat om de samenwerking tussen verschillende partijen te organiseren. De creativiteit en ondernemingszin die daarvoor nodig is, trainen we uitvoerig in onze opleiding. Die vaardigheden komen ook uitstekend van pas in andere branches zoals de jeugdzorg of gehandicaptenzorg.’ Van de eerste lichting die in 2010 begon aan de opleiding PMK kregen vijf studenten op 9 juli hun bachelordiploma. De verwachting is dat de eerste deeltijdstudenten aan het eind van 2014 hun bachelordiploma ontvangen.
oppassen met afspraken over bonussen!!!!
Nou, die zie je daar niet zoveel hoor oppassen.
Prachtig voorbeeld hoe grillig de arbeidsmarkt is. En dan wil onze minister van Onderwijs dat leerlingen/studenten alleen toegelaten worden in opleidingen waar vraag naar is op de arbeidsmarkt. Dit voorbeeld laat zien dat een opleiding startten op de dan geldende verwachtingen na 4 jaar een verkeerde keus is geweest. We moeten die arbeidsmarkt prognoses met een hele grote korrel zout nemen. Kies vooral een opleiding die bij je past en die je leuk vindt. Je keus baseren op arbeidsmarktprognoses in een economie is haast vergelijkbaar met het wedden op een paardenrace. Nog maar enkele jaren geleden waar er alarmerende berichten over gigantische tekorten aan zorgpersoneel. Die zijn door veranderende opvattingen en wetgeving als sneeuw voor de zon verdwenen.
Moet zijn in een open economie.
Is dit nu een sector aan het worden waar dure managers het geld weg gaan kapen van de mensen op de werkvloer?
Haha, ja.
Voor de klas staan is zoooo een-punt-nul.
alleen al het woord manager is een garantie voor een, minimaal, boven Balkendenorm-salaris verhoogd met bonussen, gratis bedrijfswagen en een persoonlijk assistent voor het doen van het feitelijke werk.
Dus het woord manager kan niet meer. Maar weer terug naar de ouderwetse begrippen “staf en kader”?
gegarandeerd naar het UWV…. 🙁