Zwolle vraagt steun voor plannen Spoorzone

Foto van auteur

Het gebied rond het NS-station in Zwolle staat aan de vooravond van belangrijke, kansrijke en complexe opgaven. Tal van ontwikkelingen (zoals de komst van de Hanzelijn) maken het opstellen van ambitieuze plannen voor de zogenoemde Spoorzone noodzakelijk. Burgemeester en wethouders van Zwolle vragen minister Winsemius van VROM om steun, door de aanwijzing van het project tot een van de nieuwe Sleutelprojecten.

{mosimage}

In een brief aan de minister schetst Zwolle de ontwikkelingen in de Spoorzone en het belang hiervan voor de rol van de stad als scharnierpunt tussen Noordoost Nederland en West-Midden Nederland. In de Nota Ruimte is deze positie van de stad opgenomen, waarmee steun van het Rijk mogelijk is gemaakt.
De gemeente Zwolle ziet de Spoorzone als een kansrijk gebied voor de verdere stedelijke ontwikkeling. De komende jaren zal onder meer de komst van de Hanzelijn (de nieuwe spoorverbinding tussen Zwolle en Lelystad), de opwaardering van de spoorlijn naar Kampen, de groei van VU-Windesheim en de vraag naar kantoor- en woonlocaties tot een grote dynamiek in de omgeving van het station leiden. Daardoor zal ook het station zelf, als overstappunt en bestemming voor duizenden reizigers, aangepast moeten worden. Er wordt gewerkt aan een visie, waarin de vraag die op het gebied afkomt wordt beantwoord met concrete plannen.

Concreet vraagt het college aan de minister om steun bij de planontwikkeling en -uitvoering van de Spoorzone, door het thema op korte termijn te betrekken bij aanstaande debatten. De brief wordt gezien als een eerste stap voor een gezamenlijke inzet op een kansrijke ontwikkeling van de Zwolse Spoorzone.

7 gedachten over “Zwolle vraagt steun voor plannen Spoorzone”

  1. Sorry iedereen, het duurde even want ik had veel andere werkzaamheden tussendoor. Inmiddels heb ik 19 bugs eruitgehaald, dingen gerepareerd en toegevoegd. Nu moeten er heel wat minder foutjes zijn! 😀

Reacties zijn gesloten.