Stadhuis krijgt duurzaam isolerend glas

Door Redactie

Zwolle – Al het glas van het stadhuis aan het Grote Kerkplein wordt vervangen. Hiermee wil de Gemeente Zwolle het pand duurzamer maken.

stadhuis-4211.jpg

De oplevering van dit project wordt in oktober verwacht, dan zullen alle raampartijen vervangen zijn voor isolerend glas. "Op dit moment zijn we doelbewust aan deze zijde van het pand bezig. Dit in verband met het zomer reces van Burgemeester en Wethouders." Zo vertelt dhr. Oldeniel, opzichter Expertisecentrum Bouw & Installaties. "Daarnaast hebben we rekening te houden met de planning voor de trouwzaal, en actviteiten in de binnenstad. Gelukkig hebben we een aannemer die de beperkingen van deze omstandigheden goed begrijpt."

stadhuis-4204.jpg

lgeisoleerd4.jpg 

stadhuis-4196.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

28 gedachten over “Stadhuis krijgt duurzaam isolerend glas”

  1. Ze weten van gekkigheid niet wat ze moeten doen bij de gemeente zwolle.
    Dit zal wel weer een paar cent kosten. En maar klagen dat het financieel moeilijk gaat.

  2. Ach ja, waarom ook niet? Overal wordt op bezuinigd, maar dit gaat gewoon maar door, waarom moet na 10 jaar opnieuw dubbel glas worden geplaatst?

  3. Duurzamer is goed voor de portemonnee en het milieu. Dit wordt gewoon terugverdiend. Dit niet doen betekend op de lange termijn dat er meer geld wordt uit gegeven.

  4. De verwarming kan ook een paar tandjes lager??
    Plus extra wollen trui aan, sjaal om. Je zou er bijna (nog) harder van gaan werken. 🙂

    Bovendien als we flink zijn en doorpakken gaan we deze winter ook geen gas meer uit Rusland importeren. Dan is die trui voor ons allemaal heel erg hard nodig.

  5. Zoveel raampartijen met allemaal aparte maten glas, dat lijkt me geen goedkoop geintje. En er staat nergens dat deze investering zichzelf terugverdient. Kan me ook totaal niet voorstellen dat het zichzelf gaat terugverdienen door een besparing op stookkosten. Alsof dat opeens duizenden euro’s per jaar gaat besparen. Zeker niet nu onze winters steeds zachter worden.

    Ze kunnen beter de verwarming wat minder hoog zetten op koude dagen. Krijgen die ambtenaren ook wat meer weerstand en zijn ze ook eens wat minder vaker ziek, zwak en misselijk.

  6. HR++ glas (ik neem aan dat dit nu geplaatst wordt) isoleert wel aanzienlijk veel beter dan de eerste generatie dubbelglas. Maar dan praat je over dubbelglas van voor 1995. Dubbelglas van 10 jaar geleden was al aardig ver doorontwikkeld. Nu zal er wel bespaard worden, maar HR++ glas is een stuk duurder in de aanschaf en de plaatsing van zoveel ramen zal ook een flinke stuiver kosten. Bovendien zijn er nog andere factoren die net zo belangrijk zijn bij energierekeningen (zoals hoe er wordt omgesprongen met de thermostaat, wat voor verwarmingssysteem er in het pand zit, hoe de gevels geïsoleerd zijn, hoe de binnenwanden en plafonds geïsoleerd zijn, et cetera).

    Waarom ze het doen? Misschien om aan een lagere CO2 emissie te komen? En misschien verdient het zich terug na, ik noem maar wat, 15 jaar. Maar als ze over 10 jaar weer al het glas gaan vervangen…

  7. Waarom ze het doen? Misschien om aan een lagere CO2 emissie te komen? En misschien verdient het zich terug na, ik noem maar wat, 15 jaar. Maar als ze over 10 jaar weer al het glas gaan vervangen…

    Technische levensduur van dubbel glas is ongeveer 25 jaar. HR++ glas kost ongeveer ??80,00 m². De terugverdientijd zal in dit geval erg lang (50+ jaar?) zijn. Om van de zwaardere ecologische footprint (productie 15 jaar eerder dan noodzakelijk, en wat besluit men over 10 jaar?) nog maar te zwijgen.

    Ik ben het met Joop eens dat het de gemeente waarschijnlijk alleen gaat om een lagere emissiewaarde in het jaarverslag op te kunnen geven. Een andere reden zou ik ook niet kunnen bedenken.

  8. Waarom zouden ze in hemelsnaam deze investering doen als het zichzelf niet zou terug verdienen…

    Jij bent redelijk naïef Japser.
    Dit is het meest letterlijke geval van window dressing.
    Als alles klaar is en de miljoenen zijn betaald kan er weer een mooi bordje op de gevel dat Zwolle zo aan het milieu denkt en dat ze energielabel A hebben en zo. Vinden die stropdassen fijn. Kunnen ze weer een vinkje op hun lijstje zetten. Never nooit dat dit zich terugbetaald.

  9. Nee, niets. Is gewoon een dom energielabel wat jaren geleden bedacht is en ook alweer geflopt is. Het Stadhuis energiezuinig krijgen is duurder dan een kompleet nieuw gebouw bouwen.

  10. Dat kan wel wezen, maar de IKEA is echt niet vanwege een of ander energiezuinig imago naar Zwolle gekomen. Het heeft zo’n 30 jaar geduurd, maar dan heb je ook wat…

  11. Ik ben blij met de komst van een IKEA vestiging naar Zwolle, maar niet vanwege hoe milieuvriendelijk dat gebouw is. Wel om de hoeveelheid werkgelegenheid het oplevert in de regio. Van het belastinggeld wat dat oplevert kan de gemeente weer een paar extra ramen plaatsen…

Reacties zijn gesloten.