PEC Zwolle – FC Utrecht voorbeschouwing

Zwolle – Vrijdagavond staat de start van de Eredivisie op het programma. In het IJsseldelta stadion nemen PEC Zwolle en FC Utrecht het tegen elkaar op. Twee teams die kunnen terugkijken op een geslaagde oefencampagne.

PEC Zwolle wist, net zoals vorig seizoen, ongeslagen de voorbereiding door te komen. De meest in het oog springende overwinningen werden geboekt tegen de Griekse nummer twee PAOK Saloniki (2-1) en de Duitse nummer tien Hannover’96 (2-1). Als klap op de vuurpijl, wonnen de Zwollenaren vorige week de Johan Cruijff Schaal. In dit duel om de Nederlandse supercup werd landskampioen Ajax met 1-0 verslagen. Na afloop van de wedstrijd wordt de selectie voor deze unieke prestatie in het zonnetje gezet. Blijf dus na het laatste fluitsignaal even zitten of staan en juich onze prijswinnaars toe! Ook de gasten uit Utrecht kennen een geslaagde oefencampagne. Er werd onder andere gewonnen van het Schotse Dundee (2-1), terwijl alleen het Portugese Sporting Lissabon te sterk was (0-3).

Beide teams kennen de nodige personele wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen. Bij FC Utrecht staat Jan Wouters niet langer als hoofdtrainer voor de groep. Voormalig assistent-trainer Robby Alflen neemt die honours vanaf nu waar. De selectie van FC Utrecht werd versterkt met onder andere Ramon Leeuwin (SC Cambuur), Chris Kum (sc Heerenveen) Anouar Kali (Roda JC), Ruud Boymans (AZ) en Danny Verbeek (NAC Breda). Ook bij PEC Zwolle gebeurde er veel op de transfermarkt. De volgende aanwinsten werden gehaald: Jody Lukuko (Ajax), Thomas Lam (AZ), Boy de Jong (Feyenoord), Ben Rienstra (Heracles Almelo), Wouter Marinus (sc Heerenveen), Rick Dekker (Feyenoord) Dimitrios Ferfelis (Koblenz) en Nikos Ioannidis (Olympiakos). Deze nieuwe spelers staan te popelen om samen met de spelers die reeds onder contract stonden een goede seizoenstart op de mat te leggen. 

Vorig seizoen eindigde de ontmoeting tussen PEC Zwolle en FC Utrecht in een 1-1 gelijkspel. Namens de Domstedelingen kopte Willem Janssen vlak na rust de openingstreffer binnen. Stef Nijland schoot een kwartier voor tijd de gelijkmaker tegen de touwen. De uitwedstrijd in de Domstad was wel een prooi voor de Blauwvingers. In een regenachtig Galgenwaard stond er na 90 minuten een 1-2 eindstand op het scorebord. Voor de Zwollenaren scoorden Denis Mahmudov en Fred Benson.

De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via www.peczwolle.nl/tickets, de bekende TicketBoxverkooppunten of in de PEC Zwolle Fanshop. Deze fanshop is op doordeweekse dagen geopend van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Indien de wedstrijd nog niet is uitverkocht, zijn vrijdag de stadionkassa’s vanaf 18.00 uur geopend.

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “PEC Zwolle – FC Utrecht voorbeschouwing”

  1. Tsja, Muntjesmsn of niet; niemand in Nederland houdt het hoofd boven water al het om (groot) voetbalgeld gaat. Voor een dorp als Zwolle is dit bedrag al handjes dichtknijpen (en opletten dat niemand er met de kas vandoor gaat).

Reacties zijn gesloten.