PEC Zwolle verliest in Alkmaar

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagmiddag de uitwedstrijd in Almaar verloren. Tegen AZ werd de uitslag 1-0. Trainer Ron Jans: "We zijn veel geprezen na PSV-thuis, maar dan moet je dat ook laten zien in uitwedstrijden. We zijn er nog lang niet. We hebben gefaald vandaag om te laten zien wat we kunnen met PEC Zwolle. We hebben vandaag gewoon te weinig geboden."

Het duel kende een gezapige openingsfase. AZ probeerde het spel te maken, maar PEC Zwolle zorgde voor de meeste dreiging. Na een half uur leken de bezoekers op voorsprong te komen, maar de treffer werd onterecht afgekeurd omdat Tomas Necid hands zou hebben gemaakt. AZ was tot twee keer toe dichtbij een doelpunt. Doelman Warner Hahn reageerde alert op een volley van Jeffrey Gouweleeuw en een vrije trap van Nemanja Gudelj. De Alkmaarders slaagden er in de tweede helft niet in het overwicht met een treffer te bekronen. Na een uur kwam PEC Zwolle weer wat beter in de wedstrijd en kwam via een kopbal van Necid tegen de lat zelfs dicht bij de 0-1. Toch kwam AZ twintig minuten voor tijd op voorsprong. Hahn ging in de fout bij een hoekschop van Guus Hupperts, en Markus Henriksen schoot daarop raak. Zwolle ging daarna nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam niet tot scoren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

21 gedachten over “PEC Zwolle verliest in Alkmaar”

  1. Kunnen de weelde niet aan, denken dat ze op 60% deze wedstrijd konden winnen.
    Jesper Drost een drama van een wedstrijd gespeeld, wordt tijd dat ie eens gewisseld wordt. Wat een arrogantie om zo,n prestatie te leveren.

  2. Jesper Drost is met z’n eigen wedstrijd bezig… Denkt al weken de ster te zijn (Saymak kent het zelfde euvel) En dan doceert Jans, letterlijk elke training, 1 keer raken . Alle trainingen die openbaar zijn is dat waar te nemen. Jans moet uit z’n vel springen…

  3. Uitzondering voor Tomás Necid die maar bleef sjouwen en sleuren (Fernandez deed dat minder) en een lastpak was voor de AZ verdediging en bovendien een geldig doelpunt maakte en snoeihard op de lat kopte.
    Hoewel de wedstrijd geen winnaar verdiende had ik het hem wel gegund.

  4. Verdient verloren, vooral tweede helft was om te huilen.

    Wat mogen we toch blij zijn met het publiek wat wij in Zwolle hebben. Wat heb ik me vandaag toch weer geërgerd aan het publiek daar in Alkmaar, zelfs thialf publiek of oranje supporters maken nog meer geluid (op die klappers na dan, vreselijk)

  5. Foutje van keeper zorgde voor goal. Met Boer hadden we deze echt niet verloren, dit zijn de eerste puntjes die verloren gaan door deze transfer. Maar verder hadden we hier gewoon meer pressie moeten spelen. Op naar volgende week zaterdagavond voetbal, veel gezelliger!!

  6. Die Jesper Drost….die loopt er bij en kijkt er na…wil geen stap te veel zetten heeft geen overzicht speelt veels te laat de bal af…wordt het niet tijd dat deze kluivert in wording met ze auto aanrijding is lekker een tijd op de bank gast zitten

  7. Het was misschien niet denderend, maar een punt was verdiend geweest. AZ was ook niet bepaald indrukwekkend. Aan de andere kant mochten we tegen Dordt en Vitesse niet klagen over het resultaat, dus snel vergeten deze wedstrijd en door.

  8. Zegt ook genoeg dat het Zwolle niet lukt om te scoren.
    In de afgelopen 21 wedstrijden (incl. beker, oefenwedstrijden en Europa League) wist Zwolle altijd te scoren.
    Laatste keer dat het niet lukte, was een 0-1 nederlaag tegen Groningen.

  9. Er slechte wedstrijd. Het blijft met ups en downs gaan. Jesper D is inderdaad hopeloos als voetballer. Is meer met zich zelf (kapsel) bezig dan 100% met voetbal.

  10. Nou, misschien kunnen ze woensdag gebruiken om alles weer op de rails te krijgen.
    En dan aankomend weekend weer knallen tegen Heracles AUB want het was niet bepaald geweldig gisteren.

    Kom op Zwolle!

  11. Man, man wat een gezeur zeg, PEC heeft een wedstrijdje verloren en meteen staan de criticasters klaar om de spelers af te fikken, wat een onzin zeg. Wees blij dat PEC zo goed presteert en houdt op met de denken dat PEC een absolute topclub is. Prima ploeg, prima organisatie en gelukkig ook veel supporters die niet beginnen te janken na een nederlaag.

Reacties zijn gesloten.