Starbucks Zwolle geopend

Foto van auteur

Zwolle – Aan de Oosterlaan in Zwolle is vrijdagmorgen het 50e filiaal van de populaire koffieketen Starbucks geopend. Voor de opening verzamelden tientallen liefhebbers zich voor het pand om het eerste Zwolse bakje koffie van Starbucks tot zich te nemen.

26-09-2014_opening_starbucks_coffee-statinsplein_01.jpg

De populaire koffiewinkel had aanvankelijk zijn pijlen gericht op een locatie in de nieuwe perrontunnel. Nu opent Starbucks zijn 50e vestiging in Nederland tegenover de westzijde van het stationscomplex aan het stationsplein. De gemeente Zwolle zette op deze openingmorgen extra verkeersbegeleiders in om eventuele drukte bij de winkel en het zebrapad in goede banen te leiden. De eerste 50 klanten stond een verrassing te wachten. De openingstijden zijn: 06.30-20.00, do/vr 06.30-21.00, za 07.00-21.00 en zo van 08.00-20.00. 

26-09-2014_opening_starbucks_coffee-statinsplein_03.jpg 

26-09-2014_opening_starbucks_coffee-statinsplein_04.jpg

26-09-2014_opening_starbucks_coffee-statinsplein_06.jpg 

Via Lees verder meer foto’s…

26-09-2014_opening_starbucks_coffee-statinsplein_02.jpg
26-09-2014_opening_starbucks_coffee-statinsplein_05.jpg 
 
 
 
 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

50 gedachten over “Starbucks Zwolle geopend”

 1. Ik ben benieuwd wanneer de eerste hipster aangereden wordt op het zebrapad. Drang naar overpriced waterige cafeïne >> gevoel voor verkeersveiligheid

 2. het is zo vies : dat er verkeersregelaars aan te pas moeten komen

  ” ” : dat er rijen dik voor de winkel staan
  ” ” : zo duur ? dat er studenten heen gaan

  proef nou eerst maar eens 😛

 3. @ja-tja: Starbucks is niets nieuws hoor. In de gemiddelde wereldstad struikel je over de vestigingen. Dat “proef nou eerst maar eens” heeft dus ook (in ieder geval in mijn geval) lang geleden al plaatsgevonden.

 4. idd ja-tja, al die mensen die hier lopen te klagen zullen thuis wel genieten van hun bakje heerlijke Markus koffie 😛
  Persoonlijk ben ik heel blij met een Starbucks in onze stad.

  Mensen die het niets vinden, niet klagen gewoon niet aankomen. Mensen die het wel lekker vinden gewoon aankomen.

  Proost!

  :D:D

 5. Prima hoor, dat Starbucks, gun ze alle succes. Ieder zijn meug. Persoonlijk ga ik liever naar een van die leuke zaakjes in de binnenstad. Heerlijke koffie. En niet voor zo’n belachelijk hoge prijs.

 6. Tja voor milieu vriendelijke producten waarbij de cacao boeren eerlijk betaald worden moet iemand de prijs betalen. In tegenstelling tot overige fastfoodketen doet starbucks het prima, als wereldwijd bedrijf betalen ze tot grote ergernis van amerika zelfs hun omzet en winst belasting in Nederland;)

 7. Bedankt voor de prijslijst. Wel duur!

  Als ik daar kom met mijn vrouw, wat vinden jullie de lekkerste koffie daar? Wat is de aanrader?

  Ga ik volgende week eens kijken…

 8. Tja voor milieu vriendelijke producten waarbij de cacao boeren eerlijk betaald worden moet iemand de prijs betalen

  En daarom heb ik niks te zoeken bij de starbucks, ik heb liever dat de koffie gemaakt wordt van koffiebonen en wens geen chocoladesmaak erbij 8)

  Maar mooi dat er weer een leeg pand gevuld is met een zaak waar voldoende animo voor is. En nog een mooie locatie ook.

 9. @ Bigge ,
  Zeker een mooie locatie. Nu die lelijke ABN AMRO bank nog eens weg bij het station, dan word het echt een mooie entree naar de binnenstad. Samen met de winnaar van de kunstroute. Daar knapt de voorkant van het station heel erg van op. Afbreken dat gebouw.

 10. Nu die lelijke ABN AMRO bank nog eens weg bij het station, dan word het echt een mooie entree naar de binnenstad

  Inderdaad! de hoogste tijd dat daar weer in retro stijl wat fatsoenlijks voor terugkomt! :D:D:D

 11. Best wel veel studenten hoe kan dat dan?? die lopen hele tijd te zeuren dat ze niet eens rond kunnen komen en dat de huur zo duur is en dit en dat maar gaan dure koffie halen??
  Nou nou nou

 12. @benjie: in een tijd waarin er zoveel bankfilialen worden gesloten en bankzaken meer en meer via het Internet verlopen zou ik er ook wel voor zijn om die plek anders te gaan gebruiken. Restaurant/Hotel Van Gijtenbeek zat er ooit en het zou mooi zijn als er ooit weer eens zoiets zou komen.

 13. Ik ben er vandaag voorbij gereden, op mijn fietsje. Wat een toestand. Ik werd dus tegengehouden door zo’n verkeersregelaar. Ik vroeg nog of ze het wel nodig vonden. Alle voetgangers gun ik hun oversteekplaats hoor, maar dit is toch echt van de zotte.

 14. Inderdaad

  @ribo, dat had ik gehoord, van een oudere bewoner uit Zwolle. Dat daar ooit een mooi hotel stond. zonde dat er zoveel mooie panden zijn gesloopt. Als Zwolle een mooi portaal naar de binnenstad wil, zou dat lelijke gebouw slopen al een mooi begin zijn. Overal worden grote bank locatie,s gesloten. En anders is er nog kantoor ruimte genoeg vrij hier in Zwolle waar ze heen kunnen.

 15. Wat een flauwekul. Een papieren beker (gatsie) met koffie van een zgn wereldmerk “Starbucks”. ’t Had even zo goed een merk schoonmaakmiddel kunnen zijn. Drink toch gewoon een goed Zwols koffiemerk, “Mocca d’Or”. Verkrijgbaar in veel horeca zaken. ”k Zeg maar zo: ” Toon balle, laat Starbucks valle !!! “

 16. @benjie Dat hotel heette Geitenbeek en was een stuk mooier dan dat ABN AMRO gebouw wat er nu staat. Helaas heb ik het niet gekend, maar zijn er nog wel mooie plaatjes van te vinden.

 17. Het stationsplein is er met dit opgeknapte pand duidelijk op vooruitgegaan. Heel goed! Zo te zien – en hier te lezen – hebben ze klanten genoeg in Zwolle. Ik wens Starbucks veel succes. 😀

 18. De Perla koffie bij AH is niet te zuipen en het is zelfs een schande dat ze dat koffie durven te noemen.

 19. Bericht door joppuh, op 29 september 2014 9:53
  Wat ook leuk is!
  http://www.catawiki.nl/catalog…gijtenbeek

  Ik weet nog wel dat het hotel er heeft gestaan, maar naar mijn idee is het al zo rond 1977 gesloopt. Kan dat?
  Ik zie in bovenstaand bericht staan 1958, maar dat klopt niet. Dat gebouw heeft er niet korter dan 20 jaar gestaan. In je eerdere post staan op de foto ook nog T-Fordjes, die waren in de jaren 50 al uit het straatbeeld verdwenen.

 20. Hoorde gister dat er mensen zijn die niet naar Starbucks durven vanwege de IS-dreiging. Weliswaar lezers van “De krant voor angstig Nederland” (TTTTT) maar toch 😮

 21. Kolere, dat is echt wel aluhoedje denken zeg.

  Ik las juist dat de kans dat je de staatsloterij wint (hoofdprijs) groter is dan dat je omkomt bij een IS aanslag in Nederland.

 22. Nee, complot is inderdaad niet het goede woord. Imperium komt beter in de buurt bij wat ik bedoel. Doet niet af dat ik het een angstige gedachte vind dat een bedrijf zo groot is geworden dat het landen zijn wil op kan leggen. En als zo’n bedrijf ook controles wil kunnen verbieden lijkt me dat niet meer gezond.

Reacties zijn gesloten.