Ondernemers verzuimen aangifte van diefstal

Zwolle – Ondernemers in de binnenstad van Zwolle doen weinig aangifte van diefstal. Dat blijkt dinsdag uit een schrijven van ondernemersvereniging Citycentrum Zwolle.

Citycentrum is dinsdag benaderd door wijkagent Wim Kloek met de vraag om melding te maken van diefstallen in de binnenstad. Erg vervelend voor betrokken ondernemers maar ook merkwaardig dat er vaak helemaal geen aangifte wordt gedaan. Zo fietste er dinsdag iemand met 3 donkere jassen met kaartjes eraan door de Drietrommeltjessteeg richting de Pletterstraat, en is er geen melding binnengekomen van deze diefstal. Het dringende verzoek van de politie en Citycentrum: doe aangifte! Dit kan via telefoonnummer 0900-8844.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Ondernemers verzuimen aangifte van diefstal”

  1. Kost de ondernemer een hoop tijd en het dossier verdwijnt daarna in het archief. Ze hebben de aangifte nodig om richting overheid aan te kunnen geven dat ze meer personeel nodig hebben.
    Een familielid is in juni aangereden door een auto die daarna doorreed, niet gewond maar wel schade van 80 euro. Netjes aangifte gedaan omdat ook het kenteken was genoteerd, nooit weer iets van gehoord. Als zelfs dat al niet belangrijk genoeg is om iets mee te doen kun je wel nagaan wat er met een aangifte van diefstal gaat gebeuren.

  2. Je ziet iemand met drie jassen onder de arm fietsen in de drukke binnenstad. Niemand die belt. Dat is toch ook vreemd of niet?

    Kost je klauwen met tijd en het levert weinig op.

  3. Tsja, en zo blijft er een hoop criminaliteit onzichtbaar, omdat er niets gemeld wordt. Jammer. Saillant detail is dat ik er ook mee opgehouden ben. Voorbeeld, aangifte tegen een buurman die meerdere malen mijn vriendin met de dood had bedreigd. Als dit enkel woorden blijven, ok, maar deze man heeft het grootste deel van zijn leven al in een cel doorgebracht voor soortgelijke dingen. Dan kom je op het bureau en dan is de wijkagent wel zo vriendelijk om het te noteren, maar zegt zelf nota bene ook dat het onderop de stapel komt i.v.m. prioriteiten. Bel maar 112 als het verkeerd gaat. Tsja, wellicht is dat juist wat ik wil voorkomen. Afijn, week later geëscaleerd, politiemacht op de stoep en de man die “mooi weer” vrij goed kon spelen zodat er geen aanhouding plaatsvond. We zijn inmiddels al geruime tijd verhuist en hebben het heerlijk naar ons zin. Natuurlijk wel eerst de boete betaald voor 6km/u te hard rijden die ik had gekregen toen ik met spoed naar huis reed die dag.

    Nou heb ik helaas nog genoeg andere voorbeelden, maar het komt er op neer dat niemand het aangiftesysteem nog serieus neemt, en terecht. Als ondernemer zal het dan ook alleen interessant zijn als de verzekeraar o.i.d. een PV wil zien. Desalniettemin wil ik wel duidelijk maken dat agenten hier ook niet voor kiezen. Het ligt puur aan de politietop en de overheid. Net zoals er in de zorg ook bakken met geld verdiend moet worden, begint het er bij de politie ook zo op te lijken. Want dat miljoenmiljard kostende en slecht functionerende BVH en duur extern personeel moet ergens van betaald worden, nietwaar? En ik maar denken dat meer blauw op straat de prioriteit was. Al moet ik zeggen dat regio IJsselland volgens mij wel meer zichtbaar inzet op straat tegenwoordig.

  4. Toen ik als bijbaantje bij een tankstation werkte heb ik ooit eens aangifte gedaan van iemand die zonder te betalen wegreed na het tanken. Nou, dat was eens maar nooit weer. Wat een omslachtig en vreselijk langdurig gedoe. Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat het aangeven van zoiets simpels niet binnen een kwartiertje gedaan kan worden in plaats van anderhalf uur!
    Ik snap overigens wel de noodzaak van aangifte doen maar als het zoveel gedoe is dan is het simpelweg de moeite niet waard.

  5. Nou, dat was eens maar nooit weer. Wat een omslachtig en vreselijk langdurig gedoe.

    Die ervaring heb ik ook, op de dag zelf ben je zo 2 uur kwijt, daarna krijg je het verslag thuis gestuurd. Moet je alles nog een keer doorlezen, onderteken en weer terugsturen. Daarna hoor je er nooit weer iets van, er vindt geen enkele terugkoppeling meer terug.

Reacties zijn gesloten.