FC Zwolle wint in Eindhoven

Foto van auteur

FC Zwolle heeft vrijdagavond de uitwedstrijd in en tegen Eindhoven met 1-2 gewonnen. Beide doelpunten kwamen van de voet van Jongsma.

Matchwinner voor FC Zwolle was Anton Jongsma, die zijn vijfde en zesde seizoenstreffer liet aantekenen in Eindhoven. Daarmee kwam Zwolle de openingstreffer van de thuisclub (Sasa Stojanovic) te boven.

FC Zwolle begon geconcentreerd aan de wedstrijd. De ploeg speelde in balbezit geduldig en keek waar de mogelijkheden lagen. Deze mogelijkheden kwamen er ook. Al in de derde minuut was Stefan Jansen dichtbij een treffer. Moisander bediende hem met een prima voorzet maar de spits kreeg zijn hoofd niet goed tegen de bal. Na een kwartier opende Jansen bijna de score. Soares stond vrij uit een ingooi en zette de bal strak voor. Mandekker De Boer maakte het Jansen net moeilijk genoeg. Na deze fase van beleg van Zwolse zijde kroop Eindhoven uit haar schulp. Aelbrecht kon op links vrij door lopen richting Diederik Boer. Heel FC Zwolle dacht aan buitenspel en daar leek het verdacht veel op. Clubtopscorer Stojanovic was goed mee gelopen en werd beloond met deze loopactie met een breedteballetje van Aelbrecht. Stojanovic maakte zijn status waar en tekende voor de Brabantse voorsprong; 1-0.
FC Zwolle weet dat ze goed kan voetballen. Praktisch alle spelers beheersen het positiespel goed maar tegelijkertijd lijken ze ook allen de neiging te hebben de combinaties te ver door te willen voeren. Het levert een spelbeeld op waarbij balbezit en aanvallen voor FC Zwolle zijn maar toch kijkt men aan tegen een achterstand. FC Eindhoven koestert de voorsprong en beperkt zich tot counters. De achterste linie van de Zwollenaren staat eigenlijk constant op de middenlijn, het zegt bijna alles.

Everse heeft Korf ingebracht. De vleugelspits vertrekt na een steekbal van Van Moll en geeft er een karakteristieke rush uit. Eenmaal in het strafschopgebied van de Eindhovenaren speelt hij de bal af op de inglijdende Jongsma. De bal gaat tussen de benen door van Doelman Hendriks. FC Zwolle komt verdiend op gelijke hoogte; 1-1.

De ingevallen Wilson, hij vervangt Stefan Jansen die een goede wedstrijd speelde, is een spits die graag elke opening benut. Zo dwingt hij de Eindhovense goalie tot een uiterste krachtsinspanning nadat Wilson uit een haast onmogelijke hoek verrassend op doel schiet. De Braziliaan scoort vooralsnog wel maar doet dat nadat Zuidam teruggefloten is na een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter. FC Zwolle maakt meer en meer aanspraak op het volle pond.

Het volle pond lijkt in Zwolse handen te gaan wanneer Jongsma zijn tweede treffer aan tekent. Eindhoven komt niet onder de druk vandaan en als Zandstra Van Moll weet te vinden aan de rechterkant van het veld weet de geboren Kampenaar de bal strak en met veel gevoel voor te zetten. De sterke Wilson fungeert nadrukkelijk als bliksemafleider en weer glijdend prikt de kleine middenvelder de tweede Zwolse treffer binnen; 1-2.

Statistieken FC Eindhoven – FC Zwolle, vrijdag 3 november 2006

Eindstand: 1-2
Ruststand: 1-0
Doelpuntenmakers: 1-0 Sasa Stojanovic (21ste minuut), 1-1 Anton Jongsma (65ste minuut), 1-2 Anton Jongsma (85ste minuut).
Gele kaarten: Kristof Aelbrecht en Justin Tahapary (beiden FC Eindhoven), Diederik Boer en Jordy Zuidam (beiden FC Zwolle).

Opstelling FC Eindoven:
Jurgen Hendriks, Justin Tahapary, Yoann de Boer, Antoine Wellens, Jim van Alst, Ilja van Leerdam, Dominggus Lim Duan (69ste Henny Noyen), Björn Becker, Kristof Aelbrecht (69ste Tim Nelemans), Sasa Stojanovic en Levi van der Heijden.

Opstelling FC Zwolle:
Diederik Boer, Dennis van der Wal (46ste Wesley Zandstra), Marcel Akerboom, Albert van der Haar, Niklas Moisander, Duncan van Moll, Silvino Soares, Jordy Zuidam, Stefan Jansen (66ste Wilson Cruz da Silveira), Anton Jongsma en Anco Jansen (53ste Tjeerd Korf).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “FC Zwolle wint in Eindhoven”

Reacties zijn gesloten.