Lintje voor bestuurder Jan Bakker

Foto van auteur

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle reikte vrijdagmiddag in Kasteel Het Nijenhuis te Heino de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit aan Jan Bakker uit Warnsveld. De heer Bakker kreeg de onderscheiding uitgereikt bij zijn afscheid als voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Zorg-Samen Het Zand, waaronder Zorgspectrum Het Zand ressorteert. 

 

Naast zijn betaalde hoofdfunctie als bestuurder van dit Zorgspectrum heeft Jan Bakker een groot aantal regionale en landelijke bestuursfuncties vervuld. In 1992 werd hij algemeen directeur van verpleeghuis Zandhove en in 2000 voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij ontwikkelde nieuwe behandelmethodes en wist er jongere verpleeghuisbewoners binnen te halen en daarmee de locatie uit te breiden tot een moderne instelling in een prachtige omgeving. De heer Bakker is een gerespecteerd bestuurder met visie. In zijn werk heeft hij zowel de zorg voor ouderen als de zorg voor jonge verpleeghuiscliënten op zeer positieve wijze beïnvloed. Zijn manier van verbinden en samenbrengen, zijn oog voor kwaliteit van zorg, detail en zijn altijd aanwezige aandacht voor de cliënt maken het verschil. Zo heeft hij zich ingespannen om cliënten ook in een speciaal voor hen aangepast hotel in het buitenland vakantie te kunnen bieden.

In zijn werk zocht hij samenwerking met andere zorginstellingen. Onder zijn leiding is verpleeghuis Zandhove gefuseerd met verzorgingshuizen in Staphorst, Nieuwleusen, Heino en Wijhe. Ook heeft hij enkele jaren geleden de monumentale boerderij De Oude Mars in Zwolle met zeer veel zorg laten vernieuwen en verbouwen tot wooneenheden met dagbesteding voor specifieke groepen. 

 

Jan Bakker kreeg de onderscheiding omdat hij zich in zijn werk en bestuursfuncties vele jaren met enorme betrokkenheid heeft ingezet voor de verbetering van de zorg, met name in de regio Zwolle, maar ook daarbuiten. Zijn werk is van grote waarde voor de samenleving.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)