Fairtrade Lunch voor leerlingen van Het Mozaïek

Foto van auteur

Zwolle – Een geslaagde Fairtrade Lunch bij CBS Het Mozaïek in Assendorp, vrijdag 31 oktober. Alle bijna 280 leerlingen lieten zich de eerlijke en heerlijke maaltijd goed smaken. De Werkgroep Fairtrade Zwolle bood de kinderen de lunch aan, in samenwerking met alle Zwolse AH’s en de Wereldwinkel. Het was de eerste actie van de werkgroep in Zwolle op weg naar de titel Fairtrade Gemeente. 

 

fairtrade_lunch_mozaiek_1.jpg 

 

De kinderen konden kiezen uit sinaasappelsap, appelsap, hagelslag, aardbeienjam, hazelnootpasta en honing en een banaan, allemaal fairtrade. Behalve de lunch kregen ze ook een fairtrade-dvd van Het Klokhuis, een button en fairtrade chocolaadjes van de werkgroep aangeboden. De werkgroep Fairtrade Zwolle is blij dat CBS Het Mozaïek, de supermarkten en de Wereldwinkel het belang van fairtrade erkennen en mee wilden doen aan de lunch. Het zijn goede stappen op weg naar de titel Fairtrade Gemeente, het doel van de werkgroep. Gemeenten verdienen de titel Fairtrade Gemeente als zij kunnen aantonen dat de lokale overheid, winkels, bedrijven, organisaties, horeca en inwoners structureel en zichtbaar kiezen voor fairtrade producten.

Meer dan drie miljoen Nederlanders wonen inmiddels in een van de veertig Fairtrade Gemeenten, zoals Groningen, Rotterdam en Utrecht. Daarnaast zijn nog ruim zestig andere gemeenten hard op weg om deze titel te bemachtigen. Afgelopen week werd Borne de eerste Fairtrade Gemeente van Overijssel. Zwolle hoopt spoedig te volgen. Wereldwijd zijn er meer dan 1400 Fairtrade Gemeenten verspreidt over 24 landen. 

 

Meer informatie over de landelijke Fairtrade Gemeente campagne is te vinden op www.fairtradegemeenten.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)