Doel lopen marathon van New York gehaald

Door Redactie

Zwolle – De sponsoractie gekoppeld aan het lopen van de NY Marathon door Arne Poirot, heeft een geldbedrag opgeleverd van € 4.250,00 en daarmee is het doel: aanschaffen van een rolstoelfiets voor jongeren van Orthopedagogisch Dagcentrum De Kameel/Niloka een feit. Op vrijdag 14 november is de cheque overdragen en is de rolstoelfiets binnengereden.

758561-1063-0046s.jpg

Arne Poirot, clustercommandant en hoofd risicobeheersing van Brandweer IJsselland heeft op  november de NY marathon gelopen. De koudste NY marathon sinds 1905 met heel veel wind. Maar het is gelukt. En aan het lopen van de marathon had hij een goed doel verbonden: geld inzamelen voor een rolstoelfiets voor Orthopedagogisch Dagcentrum De Kameel/Niloka zodat kinderen die (meervoudig) beperkt zijn ook ‘met hun neus in de wind’, kunnen genieten van buiten zijn. Dat doel is bereikt dankzij bijdragen van vrienden, kennissen, Kiwanis Zwolle, leden van Rotary Zwolle Noord en twintig lokale ondernemers.

mooi3.jpg

Het was een feestelijke bijeenkomst op 14 november bij Niloka, een van de twee vestigingen van Orthopedagogisch Dagcentrum De Kameel/Niloka. Alle jongeren zaten al klaar in de huiskamer om Arne en zijn zoon Joost, die tot voor kort het dagcentrum bezocht, te huldigen, te horen hoeveel geld de sponsoring had opgeleverd en om de rolstoelfiets te zien. Vooraf mochten een aantal jongeren vragen stellen aan Arne. Zoals: ‘Hoever heb je gelopen’? en natuurlijk de vraag: ‘Hoeveel geld is er?’. In totaal is er € 4.250,00 bijeen gebracht. En omdat Niloka op de hoogte werd gehouden van de vorderingen, konden ze gaande de actie een rolstoelfiets kopen die tijdens de bijeenkomst werd binnen gefietst. Alle informatie en foto’s zijn te zien op de website http://www.arnepoirot.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Doel lopen marathon van New York gehaald”

  1. Als hij de marathon van Amsterdam had gelopen, had hij pakweg 1000 euro reiskosten ed bespaard en die…

    – Ja dat is cynisch, maar waarom geven mensen niet gewoon geld voor een goed doel, maar wel als iemand er een ‘prestatie’ voor levert?
    Die prestatie wordt door pakweg tienduizend Nederlanders elk jaar geleverd voor hun hobby. (Het overgrote deel een stuk sneller trouwens, van een brandweercommandant had ik toch iets meer verwacht…)

    Vanaf nu geef ik alleen geld aan goede doelen die er geen sportieve activiteiten aan vast hangen.

Reacties zijn gesloten.