Benefiet fotoveiling ‘Kopzorg op Bali’

Zwolle – Op zaterdag 29 november om 16.00 uur vindt in ‘De Groote Sociëteit’ aan Koestraat 8 in Zwolle een bijzondere fotoveiling plaats. Veilingmeester en bekende spreker Hans Kofflard uit Zwolle veilt foto’s van ruim 30 fotografen voor het goede doel ‘Kopzorg op Bali’.

 

fotoveiling.jpg 

 

Op deze middag wordt geld ingezameld voor het Suryani Institute op Bali. De deelnemende fotografen hebben belangeloos een foto gedoneerd. Deze foto’s, van bekende fotografen zoals Jan Drost, Carmen Gonzalez en Ben Vulkers, starten met een minimumbod van € 75,- en bij de wat onbekendere fotografen is dit € 50,-. Alle foto’s zijn geplakt of ingelijst en kunnen zo aan de muur! De geveilde foto’s kunnen na contante betaling direct worden meegenomen.

Kopzorg op Bali
De gehele opbrengst komt ten goede aan de zorg voor psychiatrische patiënten die in behandeling zijn bij psychiater Dr. Suryani en haar zoon en psychiater Dr. Cokorda Lesmana. Kopzorg op Bali is een Nederlands initiatief dat het Suryani Institute op Bali ondersteunt om psychiatrie uit de schaduw te halen en patiënten te helpen. Met allerlei acties wordt geld ingezameld en voor 100% ingezet door het Suryani Institute.

In de schaduw van de Idylle
Op het idyllische eiland Bali komen jaarlijks 3 miljoen toeristen. Maar ook worden op Bali bijna wekelijks mensen gevonden met een psychiatrische stoornis die onder erbarmelijke omstandigheden leven. In kooien, vastgeketend aan een dikke ketting of met een ledemaat vastgemaakt in een blok hout. Onlangs nog vond psychiater Dr. Suryani en haar collega’s een vrouw die 20 jaar was opgesloten in een heel klein kamertje met een gat in de muur waar ze eten door kreeg.

Onwetendheid en angst
Psychiatrie is geen vanzelfsprekendheid in Azië. Onwetendheid, schaamte en de angst dat iemand bezeten kan zijn door een kwade geest zorgen ervoor dat psychiatrische patiënten genegeerd en opgesloten worden.

Dr. Suryani  en haar collega’s proberen deze mensen te vinden. De patiënt wordt zo snel mogelijk uit zijn of haar benarde positie gehaald. Patiënten krijgen direct medicatie, krijgen familie en buren voorlichting en patiënten krijgen begeleiding in hun eigen woonomgeving. Dit doet het Suryani Institute geheel kosteloos omdat mensen in Indonesië zelden verzekerd zijn en vaak te arm zijn om gezondheidszorg te kunnen betalen. Meer over ‘The Dark Side of Paradise’  is te zien in een 4 minuten durend filmpje op YouTube.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)