Fris en vertrouwd ‘Greijdanus in Concert’

Zwolle – Afgelopen zaterdag was het jaarlijkse ‘Greijdanus in Concert’ van het Greijdanus College in Zwolle. Leerlingen van het Schoolkoor en de Big Band lieten in de Open Poort te Hattem zien welke muzikale talenten ze in huis hebben.

foto_2_-_greijdanus_in_concert.jpg

Een groot aantal jonge zangers en muzikanten heeft zich verzameld in de zaal van de Open Poort. Het Greijdanus Schoolkoor staat nog in de hal en komt in processie op met de canon ‘Gloria in Excelsis Deo’. Het publiek is onder de indruk en zingt gaandeweg mee. De toon, van alweer de 23e editie Greijdanus in Concert, is direct gezet.

foto_1_-_greijdanus_in_concert.jpg 

Vorig jaar heeft het schoolorkest zich omgevormd tot een Big Band. Ze worden begeleid door muziekdocent Mark van Schooten. Het nogjonge ensemble speelt frisse en hedendaagse muziek, van ‘Chicken’ tot ‘Wake me Up’ van Avicii. Ook spelen de bandleden diverse prachtige solo’s op saxofoon, met gitaar en de trombone. Het repertoire van het schoolkoor loopt uiteen van gospelmuziek, tot musicalmuziek en klassieke werken van Mozart en Caccini. Het publiek is vol lof over de veelzijdige talenten van de leerlingen.

Als afsluiting verlaat het schoolkoor de kerkzaal op dezelfde wijze als bij binnenkomst. Het ‘Gloria in Excelsis Deo’ wordt weer op schitterende manier gebracht. Muziekdocent Bert Duijst, dirigent van het schoolkoor, is ‘dik tevreden’ over het concert. Het Schoolkoor en de Big Band zijn met ingang van dit schooljaar voor een groot deel vernieuwd. Maar deze avond bewijst dat verversing ook verfrissing kan betekenen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)