Scholieren Greijdanus College zetten serveerplank in de markt

Foto van auteur

Foto: Yorick Elsinga

Zwolle – Zes scholieren van het Greijdanus College zijn sinds zomer vorig jaar bezig met hun profielwerkstuk.

Zij zijn als jonge ondernemers hun eigen bedrijf gestart na het uitvoeren van een uitgebreid marktonderzoek. De keuze is gevallen op een serveerplank en dit bleek een gat in de markt. De planken worden geproduceerd op een zorgboerderij in de omgeving van Zwolle, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Door het personaliseren van de planken en het toevoegen van producten van de Zuivelhoeve heeft het jonge bedrijf afgelopen december veertig kerstpakketten en meer dan honderd planken mogen leveren. De jongens weten zichzelf en hun product goed te verkopen. Ook voor de komende maand staan er meer dan honderd pakketten gepland. Op dit moment zitten ze allemaal in de examenklas VWO 6, waar ze naast het bedrijf ook hun handen vol aan hebben. Toch lijkt het hen goed af te gaan.

Ruben Petrusma (18): “Het is ontzettend gaaf om hiermee bezig te zijn en in de praktijk te leren, in plaats van uit de boeken. De sfeer in de groep is goed en we zijn met elkaar erg gemotiveerd. Iedereen kan zijn kwaliteiten inzetten en daarin vullen we elkaar aan.”

Als leerlingen van het Greijdanus College zien zij het profielwerkstuk naast het leertraject ook als een kans om vanuit christelijke waarden verschil te kunnen maken. Dit doen ze door een deel van de opbrengsten af te staan aan het goede doel. De stichting die daarvoor is benaderd, is de Verre Naasten. Het geld gaat naar een bomenplanttraject op Sumba in Indonesië.

Voor meer informatie is er de website van het project: www.plankjc.nl

Foto's 2
Scholieren Greijdanus College zetten serveerplank in de markt - Foto: PLANK J.C.
Foto: PLANK J.C.
Scholieren Greijdanus College zetten serveerplank in de markt - Foto: Yorick Elsinga
Foto: Yorick Elsinga

5 gedachten over “Scholieren Greijdanus College zetten serveerplank in de markt”

Reacties zijn gesloten.