Cibapstudenten bedenken gevelsteen deltaWonen

Zwolle – Gevelstenen werden in de geschiedenis van de bouwkunde geplaatst op gebouwen. Zo werd duidelijk gemaakt van wie het gebouw was, of wat de bestemming van het gebouw was. DeltaWonen blaast deze traditie nieuw leven in en heeft studenten van de Cibap, vakschool voor verbeelding in Zwolle, gevraagd om een gevelsteen voor deltaWonen te ontwerpen.

gevelsteen.jpg

Het winnende ontwerp van Tommy Dupont en Silke Horst.

Studenten van de opleiding Decorateur & Restaurator hebben veertien ontwerpen gemaakt. Medewerkers van deltaWonen konden stemmen op de gevelsteen die zij het beste bij deltaWonen vinden passen. Vandaag, dinsdag 18 november, werd de winnende gevelsteen bekend gemaakt door Evert Leideman (directeur deltaWonen). Dit gebeurde in aanwezigheid van de studenten, Cor de Koning (directeur Cibap), Sjoerd Quint (adjunct directeur Vastgoed) en Xandra Tromp (manager Bestuurszaken deltaWonen).

Deze gevelsteen zal in de toekomst prijken in nieuwbouwprojecten van deltaWonen. Het winnende ontwerp is gemaakt door Tommy Dupont en Silke Horst. Deze gevelsteen laat een groeiende tak zien met daaraan het logo van deltaWonen. Daarmee laat de steen goed zien waar deltaWonen voor staat, namelijk voor duurzaam ondernemen met oog voor toekomst.

Evert Leideman: “Als woningcorporatie vinden wij het erg belangrijk om goed om te gaan met het milieu, met mensen en met geld. Er komt een moment in de toekomst dat mensen van latere generaties naar de gevelsteen van deltaWonen kijken en dan even stilstaan bij de symboliek. Zij kunnen dan aflezen waar wij als woningcorporatie in de beginjaren van de 21ste eeuw voor stonden”. Tommy en Silke reageerden enthousiast. “Best wel bijzonder dat onze steen in de toekomst nog steeds op gebouwen te zien zal zien,” zegt Silke.

Dat deltaWonen de opdracht tot het ontwerpen van een gevelsteen bij het Cibap heeft neergelegd, is geen toeval. De verbinding met de verschillende onderwijsinstellingen in het werkgebied is groot. Evert: ‘Studenten zijn de toekomst, zij nemen straks het maatschappelijke en economische stokje over. Dus is het logisch dat wij op allerlei manieren willen bijdragen aan hun ontwikkeling.

Met de bouw van de studententorens in Zwolle, zorgen we er voor dat er voldoende kwalitatieve woonruimte voor hen beschikbaar is. Maar daarnaast stimuleren we ook hun leerontwikkeling door hen waar mogelijk te betrekken bij onderwerpen die nu spelen. Dat kan zijn door het beschikbaar stellen van stageplekken, maar ook door opdrachten zoals deze bij hen neer te leggen”.

De winnende gevelsteen wordt door deltaWonen in een oplage van twintig stuks in komende nieuwbouw projecten verwerkt. Welke projecten dat zijn, kunnen we nu nog niet vertellen, maar dat er een gevelsteen zal prijken op de nieuwbouw van deltaWonen op de locatie van het oude venduehuis is zeker!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Cibapstudenten bedenken gevelsteen deltaWonen”

Reacties zijn gesloten.