Be Quick hakt Den Ham al voor de rust in stukken

Zwolle – Be Quick heeft zaterdagmiddag flink uitgehaald tegen Den Ham. De tegenstander, toch gerangschikt als de nummer drie van de competitie, speelde een kansloze partij. Als beloning kwam daar voor Be Quick ook nog eens de koppositie bij.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd ziet het er nog niet naar uit dat Be Quick op weg is naar een grote uitslag. Den Ham probeert druk te zetten en krijgt met Gerdo Kuiper de eerste kans van de wedstrijd. De Hammer hoop op een goede uitslag wordt daarna in ongeveer een kwartier aan flarden gespeeld. Dat is opvallend, omdat Be Quick het ook nog zonder vaste krachten als Oosterhof en Wieringa moet doen.

In de 11e minuut opent Sander Aarten de score als keeper Ekkel een bal mist: 1-0. Vijf minuten later verdubbelt Bas Buimer de score met een mooi schot: 2-0. In de 24e minuut kan Michel Klink van dichtbij al de 3-0 intikken na een fraaie actie van Mark Meijer. De klok is het halve uur amper voorbij als Be Quick het balverlies van verdediger Melvin Hallink genadeloos afstraft. Sander Aarten geeft de bal keurig voor op Talha Özen, die zo ook nog zijn doelpunt meepakt: 4-0.

De toeschouwers die op slag van rust nog niet richting de koffie zijn gegaan zien dat Bas Buimer een voorzet van Sander Aarten binnentikt: 5-0. Na de rust tikt Be Quick de bal gemakkelijk rond, hoewel Kuiper voor Den Ham kort na de rust ook nog in scoringspositie komt. Het is wachten op de 6-0, maar die laat nog een tijd op zich wachten. Ondertussen ziet het publiek dat de Be Quick verdediging vanmiddag opnieuw een onneembare veste is. Van Dijk, Van Beek, Horstman, Mehrabi en Van der Burg houden de zaak achterin keurig droog. Daarmee blijft de teller na tien wedstrijden op drie tegendoelpunten staan. Ook blijkt dat spelers die niet zo vaak in de basis staan, zoals Felix Boessenkool, zich op een prima manier laten zien.

Gelegenheidscoach Jan Locht wisselt dan drie keer in de loop van de tweede helft. Aron Tempelman, Cas Duiker en Rik Reuvekamp krijgen zo ook nog speelminuten. Met name Aron Tempelman krijgt nog diverse kansen om te scoren en zal in de 83e minuut voor de 6-0 tekenen. Het publiek hoopt op nog een doelpunt maar dat gebeurt niet meer. Niettemin is 6-0 een fantastische uitslag en dat tegen de nummer drie van de ranglijst.

Aanvankelijk lijkt RDC op een gelijkspel af te stevenen, maar IJVV wint uiteindelijk nog de wedstrijd. Daarmee grijpt Be Quick de koppositie. Be Quick trekt volgende week naar het Achterhoekse Dinxperlo voor de wedstrijd tegen DZSV, maar interessant zijn ook de wedstrijden van de andere top-5 clubs: Den Ham – IJVV en RDC – Enter Vooruit. Bij een overwinning van Be Quick wordt de ranglijst bovenin uit elkaar getrokken.

Interim-coach Jan Locht zag dat Be Quick het alleen aan het begin van de wedstrijd moeilijk had. "Den Ham begon goed en probeerde druk te zetten. Maar het was een scenario dat we hadden voorzien. Met diepe ballen op onze spitsen zouden we het hun moeilijk kunnen maken en dat gebeurde ook. Na de 3-0 was de wedstrijd gespeeld en hadden we eigenlijk steeds een vrije man op het middenveld. Ze hadden geen antwoord op onze spitsen. In de rust hebben we nog een doel gesteld: geen tegendoelpunt krijgen."

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Eric van Beek, Dennis Horstman, Karwan Mehrabi, Frank van der Burg, Felix Boessenkool, Talha Özen (62. Aron Tempelman), Bas Buimer, Michel Klink (80. Cas Duiker), Mark Meijer, Sander Aarten (80. Rik Reuvekamp).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)