Knarrenhofjes worden landelijk succes

Zwolle – De Knarrenhofjes breiden zich uit door heel Nederland. In Zwolle zijn er nu al 183 leden, en dat aantal groeit nog altijd! De stichting probeert nóg meer locaties te vinden voor de hofjes in Zwolle. Het geeft wel aan hoe groot het tekort is aan betaalbare woningen op maat voor ouderen: sowieso voor alleenwonende 45plussers. Op de locatie van het voormalige Aa-bad in de Aa-landen zijn er mogelijkheden voor 60 seniorenwoningen. De stichting heeft ook al een andere locatie op de korrel.

knarrenhof.jpg 

Ouderen weten zelf wel wat goed voor ze is; daar hebben ze geen duurbetaalde deskundigen voor nodig. "Wij willen het kleinschalig, op maat, én goedkoop. Want dáár is behoefte aan, en niet aan dure appartementen!" De Knarrenhofjes zijn in het leven geroepen voor mensen die niet willen afwachten tot de gevolgen van de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) duidelijk zijn, maar die zelf initiatief willen nemen. Het is een CPO, een Collectief Particulier Ondernemerschap project. Gelijkgestemde, (ook jongere) ouderen, mensen die zoeken naar nabuurschap, zonder elkaars privacy uit het oog te verliezen. Gemeenten in het hele land tonen inmiddels belangstelling voor de Knarrenhofjes. "Bij ons zal het niet gebeuren dat mensen een maand lang dood in huis liggen. En zeker ook de moderne vorm van noaberschap spreekt mensen aan. Geen woongroep en geen verplichtingen, maar wel de mogelijkheid elkaar op te zoeken".

Het Knarrenhof is een samenwerking van Peter Prak (Locksley Collective) en Inbo architecten, en is bezig aan een landelijke opmars. Naast Zwolle zijn er inmiddels ook Knarrenhof initiatieven in Amsterdam, Amersfoort, Dedemsvaart, Groningen, Hardenberg, Hilversum, Utrecht, en er staan er meer op stapel.

Wie meer informatie wil over de Knarrenhofjes, klik hier. Ook mag u mailen naar: lreitsma@xs4all.nl of peter@knarrenhof.nl. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Knarrenhofjes worden landelijk succes”

Reacties zijn gesloten.