PEC Zwolle jeugd naar toernooi in Qatar

Zwolle – Zondag zijn enkele jeugdelftallen van PEC Zwolle afgereisd naar Qatar voor een internationaal voetbaltoernooi. De teams van de D2, E1 en E2 (van onder de twaalf tot en met onder de tien) nemen deel aan dit buitenlandse avontuur. Begin januari staat eenzelfde toernooi gepland in Rusland.  

Deze trips zijn mede tot stand gekomen door Gerhard Wermink. Hij was tot vorig seizoen werkzaam als coördinator onderbouw in de jeugdopleiding van FC Twente. In die rol speelde Wermink vaker met jeugdteams in het buitenland op dergelijke toernooien. De contacten met de organisatoren bleven warm toen Wermink deze zomer overstapte naar de jeugdopleiding van PEC Zwolle. "Het is voor onze spelers een hele mooie en bijzondere ervaring om een dergelijk toernooi te mogen spelen. Kinderen doen enorm veel levenservaring op. Niet alleen op het gebied van voetbal maar ook op bijvoorbeeld cultureel en sociaal emotioneel gebied."

In Qatar wordt er een toernooi gespeeld op de Aspire Academy in Doha. Dit is een complex vergelijkbaar met Papendal. De Zwollenaartjes spelen er wedstrijden tegen thuisploeg Aspire en Apoel Nicosia uit Cyprus. De kosten die met de reis gemoeid zijn, worden volledig door de organisatie vergoed. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “PEC Zwolle jeugd naar toernooi in Qatar”

  1. Exact Drama. Qatar sponsort IS en is op slinkse wijze aan de organisatie van het WK voetbal gekomen. Daarnaast doen ze aan slavernij bij de bouw van WK stadions. Dit tripje past niet bij een fatsoenlijke club als PEC.

  2. ja, idd laten we ze anders naar Garderen sturen….
    Ons landje is ook niet zo brandschoon als we graag willen laten geloven. Laat de kinderen lekker hun plezier hebben.
    Dit vergeten ze nooit weer.

  3. Nou, met school was het nog wel moeilijk……… We doen zelf een creatieve move zal ik maar zeggen 8)
    Dat van IS wist ik niet trouwens………

Reacties zijn gesloten.