Leerlingen hoofdrol in project ‘ToTaalBeeld’

Zwolle – De leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap, locatie vmbo-pro (praktijk onderwijs) en de Van der Capellen (mavo3) nemen deel aan het project ‘ToTaalBeeld’. Dit project bestaat uit verschillende workshops die worden verzorgd door Poppodium Hedon, Zwols Hiphopplatform, de Fakkelteitgroep en NewArtsZwolle.

image004.jpg 

In het project komen taal, beeld, dans, muziek en ‘eigen kracht’ samen. ToTaalbeeld is een Eigen Kracht kunsteducatieproject voor jongeren van scholen en zorginstellingen in Overijssel. Tijdens het project staat de vraag: ‘Hoe wordt 2015 jouw jaar’ centraal. Leerlingen kiezen een categorie, bijvoorbeeld: rap, breakdance, streetdance, hiphop, producer, VJ  of graffiti. Hier krijgen ze vier workshops over, waarin ze worden gestimuleerd door bekende artiesten om hun creatieve talenten te ontdekken en vanuit eigen kracht zichzelf te uiten.

Op de laatste dag van het project komt alles samen en presenteren de leerlingen hun verhaal in een indringende performance aan ouders, docenten en vrienden in Poppodium Hedon. Dit zorgt voor een realistische rauwe inkijk in de belevingswereld van de hedendaagse jongeren.

Op woensdagavond 26 november om 19.30 uur houden de leerlingen van de Van der Capellen in Hedon hun eindpresentatie. De leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap geven vrijdagmiddag 28 november om 13.00 uur hun eindshow.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)