Kunsteducatieproject ToTaalBeeld van start

Foto van auteur

Zwolle – Op woensdag 12 februari startte New Arts Zwolle met een reeks van 8 kunsteducatie-projecten ToTaalBeeld. Studenten van TalentStad hadden de primeur en gingen die dag aan de slag met hun eigen talent tijdens de eerste van vier opeenvolgende workshops in verschillende kunstdisciplines. Ze werken aan een eigen hiphop performance, waarbij alles uiteindelijk samenkomt in de indringende eindvoorstelling in popodium Hedon op maandag 17 maart aanstaande.

Dat is de vraag die centraal staat in het project ToTaalBeeld. We krijgen een realistische rauwe inkijk in de belevingswereld van de hedendaagse jongeren. Leerlingen vertellen hun persoonlijke verhaal geïnspireerd door rapteksten van de Zwolse rapper Sticks. Bekende hiphop artiesten stimuleren de jongeren om hun creatief talent te ontdekken en zichzelf te uiten. De laatste dag komt alles samen in de concertzaal van het gloednieuwe poppodium Hedon. Als ware rappers, breakers, streetdancers, producers, vj’s en graffiti-artists presenteren de leerlingen hun verhaal aan familie en vrienden, tijdens de bijzondere voorstelling ‘Mijn Jaar!’.


Zorginstelling Vitree

In totaal hebben 7 scholen in het Voortgezet Onderwijs zich aangemeld, met 550 leerlingen. Bijzonder is de samenwerking met Vitree: een professional in jeugdzorg die werkt met kinderen en jongere mét en zonder een licht verstandelijke beperking. Ook zij hebben het project ToTaalBeeld geboekt: dit is de eerste keer dat het project bij een zorginstelling wordt uitgevoerd.

Dat ToTaalBeeld inderdaad bijdraagt aan de eigen kracht van jongeren, is te zien op de documentaire ToTaalBeeld. Bekend documentairemaker Willem Alkema laat leerlingen, ouders, teaching artists en docenten aan het woord en toont het proces van onzekere jongeren tot een zelfverzekerd optreden voor publiek. Bekijk de documentaire op: http://www.youtube.com/watch?v=RU88skvYTPg

Unieke samenwerking

ToTaalBeeld is een unieke samenwerking van New Arts Zwolle (onderdeel van kunstencentrum Muzerie) met hiphopplatform de Fakkelteitgroep en Poppodium Hedon.

ToTaalBeeld wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, die hiervoor subsidie heeft verleend in het kader van Jeugdactiviteiten Eigen Kracht. De provincie Overijssel gelooft in de eigen kracht van mensen: om zelf problemen op te lossen en dromen te realiseren, met de hulp van mensen om je heen. New Arts Zwolle krijgt ook dit jaar weer de opdracht om het Eigen Kracht gedachtegoed te verspreiden onder jongeren en hun directe omgeving met dit unieke project. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Kunsteducatieproject ToTaalBeeld van start”

Reacties zijn gesloten.