Nachtburgemeester in Zwolle in 2015

Zwolle – Er is meer duidelijkheid omtrent de aanstelling van de Zwolse Nachtburgemeester. Zo heeft de PVC steun gekregen van de Nationale Nachtburgemeesters Federatie en inmiddels hebben meer dan 140 mensen de facebookpagina ‘De Nachtburgemeester van Zwolle’ geliked.

In de vele reacties op social media werd vaak de naam Hans Stroeve genoemd. We kunnen u vertellen: hij wordt het niet. Er is door de PVC contact gezocht met de bekende Zwollenaar. Stroeve laat weten: "Het is erg grappig en ook een eer dat men aan mij denkt. Maar ik heb politiek weinig tot niets in de melk te brokkelen." Hij steunt het initiatief van de Partij voor Cultuur van harte. “Want wat is een stad zonder cultuur? Niks toch?", aldus Stroeve.


Er zijn al ideeën. We hebben het dan bijvoorbeeld over het organiseren van Nachtvoorstellingen, Nachtdiners, Nachtdebatten. Dit uiteraard in samenspraak met Zwolse horecaondernemers. Het zou mooi zijn om ‘de Nacht van de Wansmaak’ naar Zwolle te halen. Ook op gebied van veiligheid zijn er simpele maar doeltreffende oplossingen. “Laat de horeca standaard fietslampen aanbieden achter de toog”, aldus de PVC-Nachtburgemeester in wording. “Daar wordt iedereen beter van.” Wie de Nachtburgemeester wordt laten wij nog even in het midden. Hij is echter bezig al met het leggen van contact in het Zwolse nachtleven. Vanaf 1 januari 2015 is hij zichtbaar actief.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “Nachtburgemeester in Zwolle in 2015”

  1. Hou toch op met die onzin, Zwolle zit helemaal niet op een zogenaamde nachtburgemeester te wachten en al helemaal niet op eenmanspartij de PVC.

  2. Ik vind het wel leuk! Volgens mij is het eerder een ‘eretitel’, echter kan de Nachtburgemeester wel een spil zijn in het netwerk dat Zwolle rijk is. Lijkt me ook een leuke oppepper voor de horeca in Zwolle.

  3. De PVC ‘dictator’ heeft weer een behoorlijke dunk van zichzelf. Het wordt steeds duidelijker dan hij om aandacht verlegen zit, eb van alles verzint om in de publiciteit te komen.

    zo vinden wij het raar dat Van der Kooy zittend VVD-raadslid is, en ook Nachtburgemeester

    Sinds wanneer is algemeen in Zwolle bekend dat Gerrit de nachtburgemeester is??

  4. Sinds wanneer is meneer vd Kooy nachtburgemeester? Hij zit toch in de gemeenteraad, wat hij daar allemaal doet is mij ook een raadsel, want zijn wekelijkse borrelpraat in de Swollenaer kan ik nu niet echt politiek van enig belang noemen.

  5. Hij zal zich zelf wel benoemd hebben als nachtburgemeester, die Gerrit van der Kooi. Een nachtburgemeester moet boven de partijen staan en geen bepaalde stroming vertegenwoordigen. Op die punten ben ik het helemaal eens met de PVC. En het moet zeker niet zo’n rechtse rakker als van der Kooi zijn. In die stukjes van hem in de swollenaer druipt zijn VVD voorkeur ervan af.

Reacties zijn gesloten.