Groene kinderclub op wijkboerderij Schellerhoeve

Zwolle – Op woensdag 3 december start Travers met buurtbewoners een nieuwe creatieve groene kinderclub van 14.00 tot 16.00 uur. Dit is een wekelijkse club bedoeld voor kinderen van ongeveer 6 tot ongeveer 12 jaar.

Kinderen van verschillende leeftijden kunnen elkaar goed aanvullen dus we zijn flexibel. De club draait om creativiteit, plezier, spel en eenvoud en hergebruik, aandacht, ook voor natuur, plant en dier. Mens- en milieuvriendelijk gedrag is belangrijk, evenals voeding en gezondheid, samenleven en ontmoeten in de wijk. De wekelijkse bijdrage is 1 euro per kind voor de onkosten.

Het programma is als volgt:
Woensdag 3 december maken we een milieuvriendelijke schoen voor de Sint die we versieren. Hierbij wordt met stopnaald en draad gewerkt. Er is ook aandacht voor het paard van Sinterklaas. Ook starten we samen een wensen voor de wereldslinger waar we wekelijks ook mee bezig kunnen.
Woensdag 10 december maken we zelf een bordgezelsschapsspel voor alle leeftijden via hergebruik van materiaal, wat we  dan ook  gaan spelen.
Woensdag 17 december  maken we een vogelvoertractatie van hout en draad voor het wintervoeren van de vogels in de stad, die als het koud is wel wat extra’s kunnen gebruiken. We verdiepen ons in hoe we het beste voor deze buitenvogels kunnen zorgen.
Iedereen is van harte welkom en je kunt ook je ideeen inbrengen.
Wijkboerderij de Schellerhoeve ligt aan Schellerpark 101, vooraf opgeven is voor ons prettig maar je mag ook spontaan komen. Tel 038 4656847 of mail margreetbalt/@gmail.com.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)