Supergroene kinderclub bij de Schellerhoeve

Zwolle – Op de vrijdagen 1 en 8 november start een groene kindermiddag op wijkboerderij de Schellerhoeve. Kinderen kunnen dan proeven aan deze supergroene kinderclub in oprichting Supergroen & Creatief. Inloop is deze eerste weken mogelijk. Daarna zal de club wekelijks plaatsvinden van 15.00 tot 17.00 uur voor kinderen tussen ongeveer 8 en 12 jaar, maar bij interesse als je iets jonger bent, ben je toch welkom!

De supergroene kinderclub draait om natuur en natuureducatie, buitenzijn, ontdekken, seizoenen, speelsheid, plezier, samenzijn en delen, creativiteit, natuurlijk spelen, spel en beweging, muziek, deugden, respect, zorg, geluk, ambachten, eten en drinken, huiskamer, tuinieren, dieren en hun eigenschappen en verzorging, cultuur, aandacht en rust, ontspanning en ontmoeting en natuurlijke kunst en recycling.

Er is veel aandacht voor dingen met je handen doen en maken, handwerken en handenarbeid, waarneming van mooie dingen en we maken daarbij ook dankbaar gebruik van de ruimte en tuinen rondom de boerderij Struinen buiten en planten en dieren leren kennen en respect voor de samenhang in de natuur en je medemens verder ontwikkelen hoort er beslist ook bij.

Op het programma staat de komende weken een vaasombouw maken van natuurlijke materialen, herfstkunststukjes, landart & mandala’s van natuurlijke materialen, struinen in de natuur, vogelvetbollen maken, koken in de herfst, sjoelen en bord- en kaartspelen zelf maken en doen , met schepnetten waterdieren bekijken, insecten waarnemen en onder de loep nemen, planten en zaaien, soep en salade maken, weven, bloembakken maken, timmeren, en zagen, houtbewerken, speksteen, tekenen & schilderen, kleien, tassen maken en handwerken(naaien haken, breien, ) en wildbreien en creaties van textiel, mobielhoesjes etc maken. leuke dingen maken van wilgentakken en andere natuurlijke materialen. Er is vrijheid in het programma om iets te doen met wat zich op dat moment voordoet met het weer en de natuurlijke omgeving.

Kinderen kunnen per keer komen en deelname kost 3 euro contant per keer. Aanmelden is wenselijk maar spontaan komen mag. Het is wel de bedoeling dat je van 15 tot 17 uur aanwezig blijft en ook meedoet. Wijkboerderij de Schellerhoeve vindt je aan het Schellerpark nummer 101. Voor meer informatie en aanmelding margreetbalt@gmail.com tel.038-4656847.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)