Man rijdt ondanks ingevorderd rijbewijs toch auto

Door Redactie

Zwolle – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 november het rijbewijs van een 45-jarige man uit Meppel ingevorderd. De man was onder invloed van alcohol. Kort nadat zijn rijbewijs was ingevorderd, stapte de man opnieuw in zijn auto. De man krijgt een dagvaarding en moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Agenten kregen rond 03.45 uur een tip dat de man onder invloed was en wilde gaan rijden. Toen de man op de parkeerplaats op het Rodetorenplein in Zwolle wilde wegrijden, kreeg hij een stopteken. De man moest blazen en bleek inderdaad onder invloed van alcohol. De ademanalyse toonde een alcoholpromillage van 740 ug/l aan. Hierop werd zijn rijbewijs ingetrokken. Rond 05.30 uur kreeg de politie wederom een melding dat de man toch weer was gaan rijden. Agenten troffen de man aan op de A28. Hij moest stoppen en bleek nog steeds een alcoholpromillage van 625 ug/l te hebben. Daarnaast reed hij met een ingevorderd rijbewijs wat hem zwaar wordt aangerekend. De man kreeg direct een dagvaarding mee.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Man rijdt ondanks ingevorderd rijbewijs toch auto”

  1. nee geen sukkel.de overheid is een sukkel.ze nemen een plastic pasje in… totaal fout.. laat het pasje houden met een verbod maar neem de auto in beslag:D:D:D:D:D

  2. Vond op infopolitie.nl een bijna identiek geval.

    Citaat daaruit:

    STRAFFEN welke kunnen worden opgelegd bij het rijden onder invloed.

    Boete (maximaal ?? 4.500)
    Taakstraf
    Rijverbod
    Ontzegging rijbevoegdheid
    – Maximaal 5 jaar
    – Maximaal 10 jaar recidive
    EMA-cursus
    Gevangenisstraf (max 3 maanden)

    Het spreekt denk ik voor zich dat de rechtbank de grenzen van haar mogelijkheden gaat zoeken (lees de zwaarste straf gaat opleggen) als blijkt dat betrokkene in herhaling valt (recidive) en zich zelfs onttrekt aan eerder opgelegde beperkingen (ontzegging van de rijbevoegdheid die genegeerd wordt).

    Bovenstaande staat los van de maatregelen waartoe het CBR (EMA-resultaat) kan beslissen!

  3. ook de auto innemen is de enige straf die helpt, en als het een lease auto is de persoon op een zwarte lijst zetten waarop de lease maatschappijen kunnen zien wie niet mogen rijden, verder een hele hoge boete die bij elke overtreding verhoogd wordt

Reacties zijn gesloten.