Leerlingen spreken op Onderwijsconferentie

Door Redactie

Zwolle – Deze week vindt er in Groot-Brittannië de jaarlijkse onderwijsconferentie plaats. Dit jaar zullen drie Zwolse meisjes uit de zesde klas van het tweetalig VWO van de Van der Capellen Scholengemeenschap het woord voeren tijdens de plenaire vergadering. Michelle van der Linden, Rania Ali en Suzan Cangir maken deel uit van een groep van vijftien leerlingen afkomstig van vijf Nederlandse tweetalige scholen.

De groep bezoekt de Loreto Grammar School for Girls om nader kennis te maken met het Engelse onderwijssysteem. De drie leerlingen van de Van der Capellen zijn geselecteerd om iets te vertellen over het Nederlandse onderwijs en over de doelen van de uitwisseling met Loreto Grammar School. De speech op deze prestigieuze conferentie is niet alleen een ‘life time experience’ voor de Zwolse meiden maar geeft hen ook de kans om te laten zien hoe goed hun Engels zich heeft ontwikkeld. Meer dan duizend schooldirecteuren, schoolleiders en beleidmakers uit Groot-Brittannië verzamelen zich in Manchester en laten zich inspireren op de tweedaagse bijeenkomst over modern onderwijs in de 21ste eeuw. 

De SSAT Conferentie is het grote evenement voor het onderwijs in Groot-Brittannië met een groot aanbod aan inhoudelijke workshops en een keur van key-note speakers van wereldformaat. De reis naar Manchester en het bezoek aan de conferentie wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Platform en de stuurgroep voor tweetalig onderwijs in Nederland. Het is voor het eerst dat dit jaar leerlingen uit Nederland een rol spelen op de onderwijs conferentie. Met de aanwezigheid van Michelle, Rania en Suzan staat het tweetalig onderwijs uit Zwolle stevig op de internationale kaart.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)