Van der Capellen SG neemt afscheid van oude school met festival en reünie

Foto van auteur

Van der Capellen SG neemt over twee weken afscheid van de oude school aan de Lassuslaan.
Foto: Lidy van Veen

De Van der Capellen Scholengemeenschap krijgt een nieuw gebouw en neemt definitief afscheid van het oude gebouw aan de Lassuslaan. Dit afscheid wordt gevierd van donderdag 1 juni tot en met zondag 11 juni met het festival ‘Terug naar school’. Op zaterdag 3 juni is er een reünie. 

Voor iedereen, medewerkers, buurtbewoners, leerlingen, vrienden en familie is er over twee weken de mogelijkheid om nog een keer terug naar school te gaan. Behalve de kans om nog eens rond te kijken in het scheikundelokaal of om je kinderen je oude school te laten zien, zijn er allerlei verhalen tot leven gebracht.

Het festival vindt doordeweeks plaats van 18.00 uur tot 22.00 uur en in het weekend van 14.00 uur tot 22.00 uur. Op de eerste dagen is het festival gratis toegankelijk. Het festival ‘Terug naar School’ wordt afgesloten met een veiling van spullen uit de school.

Reünie
Het eerste weekend wordt feestelijk geopend met een reünie. Iedereen die, nu of in het verleden, de schooltijd bij de RSG en Van der Capellen heeft doorgebracht wordt uitgenodigd. (Oud-)medewerkers en docenten zijn op zaterdag 3 juni vanaf 13.00 uur welkom en (oud-)leerlingen vanaf 15.00 uur. Er is dan een mogelijkheid om te blijven dineren.

De organisatie doet haar uiterste best om zoveel mogelijk mensen te bereiken en roept daarbij iedereen op deze groep zo groot mogelijk te maken. Aanmelden voor het festival of de reünie kan via de website ‘Terug naar School’.

Foto 1
Van der Capellen SG neemt over twee weken afscheid van de oude school aan de Lassuslaan. - Foto: Lidy van Veen
Van der Capellen SG neemt over twee weken afscheid van de oude school aan de Lassuslaan.
Foto: Lidy van Veen