Politie zoekt getuigen van steekpartij in Zwolle

Zwolle – In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 december is één van de slachtoffers van het steekincident, dat op dinsdagavond in de supermarkt aan de Dobbe plaatsvond, overleden. De toestand van het andere slachtoffer, een 57-jarige Zwollenaar, is volgens het ziekenhuis stabiel.

02122014_steekpartij_dobbe_21.jpg 

De verdachte is een 17-jarige jongen uit Zwolle en hij is ingesloten voor verder onderzoek. De overleden man is een 54-jarige man die voor de winkel muziek maakte. De politie zet het onderzoek voort en samen met de gemeente en andere partners wordt slachtofferzorg verleend. De politie zoekt nog wel contact met getuigen die gisterenavond direct na het gebeurde naar huis zijn gegaan. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

28 gedachten over “Politie zoekt getuigen van steekpartij in Zwolle”

  1. Ik hoop dat de mensen die iets zagen zich bij de politie zouden melden en ik hoop ook dat die gast voor lange tijd in de cel blijft zitten…

  2. Is het normaal dat steeds meer mensen psychologische hulp zoeken? Angstaanvallen of depressies, eetstoornissen of verslavingen, relatieproblemen of burn-outs: redenen zijn er in overvloed, langetermijnoplossingen echter niet.
    Sommigen melden zich ziek om tijd te nemen voor zichzelf, terwijl anderen pillen slikken om de dagelijkse stress te doorstaan. En voor kinderen is er Ritalin, zodat ze zich vroeg genoeg leren aanpassen.
    We bestrijden de symptomen, maar niet de ziekte. Er valt nauwelijks te ontsnappen aan de prestatie- en competitiedwang die we van kinds af aan door onze strot geramd krijgen, aldus Van Liefferinge. ⤽Onze samenleving is doordrongen van het waanidee dat we keihard moeten werken om aanspraak te mogen maken op het goede leven. Ironisch genoeg staat juist deze mentaliteit het goede leven in de weg.⤝
    Van Liefferinge legt uit dat we ons collectief laten beroven van onze vrije tijd en energie. ⤽We zitten allemaal, als dolgedraaide hamsters, gevangen in achterhaalde dogma??s die onze regeringen blijven verdedigen: economische groei en banen.⤝
    ⤽Onze toekomst hangt niet af van de leeftijd waarop vrouwen kinderen krijgen of van de pensioenleeftijd,⤝ aldus Van Liefferinge. ⤽Onze toekomst hangt af van of we er al dan niet in slagen om ons te bevrijden van onze groeiverslaving en onze hebzucht. Blijven we slaaf van een economisch systeem dat enkel de elite dient of durven we te kiezen voor het goede leven?⤝
    Ze stelt dat inkomen en arbeid deels van elkaar losgekoppeld moeten worden: dat is het idee achter het basisinkomen. In 2016 buigt het Zwitserse parlement zich over de invoering van het basisinkomen. ⤽Waar wachten wij nog op?⤝

  3. Dit is de bron van het probleem. Mensen spreken schande, maar hebben het niet over de oorzaken van alle psycho,s die zomaar mensen vermoorden. We creëren het monster zelf en heeft te maken met hoe onze samenleving is ingericht. In de jaren 70,80 en 90 toen het liberalisme, marktwerkin en de vvd nog niet doorgedrongen was, kwamen dit soort moordaanslagen gewoon niet voor.

    Het punt dat ik wil maken is, buurvrouw , als deze oorzaken niet worden aangepakt, gebeurd het volgende week weer en leggen we weer met zijn allen een bloemetje en spreken we schande.

  4. Bijzonder interessante overweging

    We creëren het monster zelf en heeft te maken met hoe onze samenleving is ingericht. In de jaren 70,80 en 90 toen het liberalisme, marktwerkin en de vvd nog niet doorgedrongen was, kwamen dit soort moordaanslagen gewoon niet voor.

  5. In de jaren 70,80 en 90 toen het liberalisme, marktwerkin en de vvd nog niet doorgedrongen was, kwamen dit soort moordaanslagen gewoon niet voor.

    *proest*

    Nee hoor, in die tijd had je inderdaad geen zinloos geweld. De wereld zag er een stuk beter uit….

    Weleens tot het besef gekomen dat het ook kan liggen aan de huidige informatievoorziening dat het lijkt alsof alles steeds vaker voorkomt? Of beschikte jij toen de tijd over een krant die werkelijk alles vermelde wat er in iedere stad, dorp en woonwijk de dag ervoor in ons landje gebeurde? Moet je wel een aangepaste brievenbus hebben gehad want een standaard zal wel te klein zijn geweest.

    Je eerdere betoog dat de huidige maatschappelijke prestatie- en competitiedrang niet helemaal gezond meer is ben ik het helemaal mee eens, al betwijfel ik of het de bron is van psychologische aandoeningen welke mensen tot dergelijke daden als moord kunnen aanzetten.

  6. Hier ben ik het ook mee eens

    Je eerdere betoog dat de huidige maatschappelijke prestatie- en competitiedrang niet helemaal gezond meer is ben ik het helemaal mee eens, al betwijfel ik of het de bron is van psychologische aandoeningen welke mensen tot dergelijke daden als moord kunnen aanzetten.

  7. Begrijp me niet verkeerd, ook ik zie de minder fraaie dingen van onze maatschappij wel en sluit er dan ook echt niet de ogen voor, toch zie ik ook de goede dingen en verbaas ik mij regelmatig over het gemak waarmee de maatschappij als oorzaak wordt genoemd van persoonlijke fouten onhebbelijkheden of problemen ,”de maatschappij”…. wij maken er allemaal deel van uit , of we daar nu gelukkig mee zijn of niet, wordt ’t niet gewoon eens tijd om verantwoording te nemen over onzelf?
    Wie weet,… knapt die maatschappij dan ’n beetje op, en krijgen we iets meer zelfrespect , en (mischien wel nét zo belangrijk ?) wat meer respect voor elkaar….

  8. He Bigge, ik kan me niet herinneren dat vroeger iemand met een pistool of mes een winkelcentrum opliep en zonder enige aanleiding om zich heen begon te schieten of steken. Dit heeft niets met de informatievoorziening te maken. Als jij een voorbeeld kunt noemen uit de jaren 70,80 en 90, dan krijg je 100 euro van me

  9. He Dick, kinderen groeien op met stress die ze mee krijgen van de ouders, begint in de baarmoeder. Uit onderzoek is gebleken dat mensen daardoor gevoeliger zijn voor verslavingen en geweld.
    Het fundament van onze maatschappij is gebaseerd op uitbuiting ( derde wereld ) kapitalisme is overuren aan het maken. Vindt je het gek dat we dit soort fratsen krijgen, mensen worden gek gemaakt ( laten zich gek maken ) door de kapitaalkrachtigen. Zie dat nu eens mensen. Onze regering zit vuistdiep in het bedrijfsleven en handelt niet in het belang van de mensen. Kijk naar de geschiedenis van onze minister van volksgezondheid, die heeft verdomme bij een grote tabaksboer gezeten pfff.

  10. Probeer iets tussen je betoog te schieten Hannes…maar het zou heel goed van A tot Z kunnen kloppen. Dat van Edith Schippers heb ik eerder gehoord. Zie het zo 1,2,3 niet op wiki….dit wel

    Haar echtgenoot Sander Spijker was sinds november 2012 tot en met november 2013 werkzaam als hoofd innovatie en e-health bij het Slotervaartziekenhuis.[

    Hmmm, hoop maar dat ze diverse belangen uit elkaar kan houden.

  11. Hannes; er komen genoeg onopgeloste moord- en verdwijningszaken uit de jaren 90 nu in het nieuws die alsnog opgelost worden door DNA onderzoek. En zinloos geweld slachtoffer Meindert Tjoelker was ook in de jaren ’90. en zo zijn er nog vele voorbeelden te geven…geweld is helaas iets dat al sinds de mensheid bestaat.

  12. Meisje, het voorbeeld van meindert tjoelker is niet te vergelijken met een psycho die dom om zich heen gaat maaien in een winkelcentrum op willekeurige slachtoffers, bij Tjoelker was er nog iets van een aanleiding, ook al ging dit ook nergens over, da,s waar.
    En onopgeloste zaken uit de jaren negentig heeft ook niets te maken met een psycho als die in Noorwegen, Amerika en van der Vlisten van deze wereld

  13. @Hannes Je vraag is lastig te beantwoorden omdat er in die tijd geen internet bestond en mensen dus in hun geheugen moeten graven. Dat geheugen zegt mij dat er helaas ook toen willekeuri gemoord werd. Ik heb wel dit gevonden:

    Cijfers over moorden in Nederland
    Tot het jaar 2001 bedroeg het aantal moorden (en doodslagen) in Nederland ongeveer 250 per jaar. Dat aantal is terug gelopen in de periode tussen 2001-2010: het gemiddeld aantal moorden is nu 150-180 per jaar.

    Het voldoet niet helemaal aan je vraag, maar laat ik zeggen dat ik het wel geruststellend vind dat het aantal moorden na het jaar 2000 significant minder is dan daarvoor. Wat maakt het voor een slachtoffer uit waarom, waar en hoe hij vermoord is?

  14. Wat heeft iedereen toch een grote mond over de dader. Niemand weet hoe het werkelijk gebeurt is. Wat is er aan voorafgegaan? Iedereen veroordeeld hem omdat hij bij het RIBW volterbeek zat. Daar zitten nog veel meer mensen met ernstige psychische problemen maar die doen waarschijnlijk geen vlieg kwaad!!!! Er zijn 2 kanten aan dit verhaal!!!

  15. De dader heeft iemand vermoord dat is er gebeurt! Is dat een excuus wat eraan vooraf is gegaan? Dan hoef je nog niet door te draaien en een onschuldig persoon van het leven te beroven. En niet met 1 steek of 2 steken. Nee, 25 keer op iemand inhakken! Wat een agressie! Dan heb je wel psychische hulp nodig!

Reacties zijn gesloten.