Berkum rammelt Go-Ahead Kampen af

Zwolle – VV Berkum heeft op eigen terrein een afgetekende 4-0 overwinning behaald tegen een tegenvallend en in fouten grossierend Go-Ahead Kampen, waarmee de Zwollenaren en passant de koppositie in de 1e Klasse D weer hebben overgenomen.

 

berkum_-_ga_kampen-14.jpg 

 

“We zijn heel scherp begonnen en voetbalden heel geconcentreerd. Ik heb gewoon zitten genieten,” glunderde Berkum-trainer Willem Brouwer. “Ook verdedigend hebben we het uitstekend gedaan, onze backs hebben de angel eruit gehaald bij de technische jongens die bij Go-Ahead op de vleugels lopen en dan blijft er niet zo veel over. Onze tweede en derde goal waren Sinterklaascadeautjes, maar de winst was dik verdiend.” Coach Jan Korte van Go-Ahead vond dat zijn ploeg de doelpunten weer veel te gemakkelijk had weggegeven. “Verdedigend zijn we behoorlijk kwetsbaar, daar ligt het probleem. Dan zit je in de hoek waar de klappen vallen.”

 

berkum_-_ga_kampen-1.jpg 

 

berkum_-_ga_kampen-8.jpg    

 

berkum_-_ga_kampen-5.jpg

 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

 

Openingstreffer
Berkum was vanaf de aftrap de bovenliggende partij en kwam al direct een paar keer dicht bij de openingstreffer, maar een afstandsschot van Ruud Wellenberg vloog naast en Chris van der Meulen mikte even later kort voor het doel over. Na een kwartiertje was het wél raak toen Wellenberg vanaf links voorzette en keeper Jasper Fix van Go-Ahead onder de bal doorging. De goed opgestelde Jaouad Akloud kon daardoor in de verre hoek de 1-0 binnen knikken. Dat was de eerste seizoensgoal voor de altijd hard werkende Berkum-spits en daar gaf hij nog een fraai vervolg aan.

 

Berkum bleef aandringen maar ondanks een groot overwicht kwam de thuisclub voor rust niet verder dan een afgekeurde treffer en een kopbal van Jasper van der Stouw. Wel viel op dat doelman Jasper Fix van Go-Ahead onder veel hoge inzetten door ging en dat zijn verdediging een enorm aantal corners weggaf.

 

Onderschept
Direct na de hervatting zakte Go-Ahead door de hoeven. Een pass van Wellenberg werd veroverd door Kevin Smit, maar die speelde zo slecht terug op zijn keeper dat Chris van der Meulen kon onderscheppen. De Zwolse topscorer maakte daarna geen fouten in de afronding: 2-0. Nauwelijks tien minuten later kreeg Akloud vrij baan door geblunder in de Kamper defensie en na het omspelen van doelman Fix tikte hij simpel de 3-0 binnen. Daarmee was het leed nog niet geleden voor de bezoekers, want in de 66e minuut knalde de ontketende Akloud, op aangeven van Chris van der Meulen, met zijn derde goal van de middag ook nog de 4-0 achter doelman Fix.

 

Berkum liet daarna de teugels vieren waardoor Go-Ahead kansen kreeg, maar die bleken niet besteed aan de ploeg in vormcrisis. Kevin Smit raakte de lat en Jurrian Zandbergen faalde in droompositie een paar keer hopeloos in de afwerking. Aan de andere kant kon William Potkamp, terug na maanden blessureleed, voor een grotere einduitslag maar een gebrek aan wedstrijdritme brak hem op toen hij, vrij voor het Kamper doel, eerst tegen doelman Fix schoot en uit de rebound over mikte.

Met deze tweede overwinning op rij neemt Berkum de koppositie in 1D weer over, ook omdat concurrent DETO met 4-2 verloor bij SDV Barneveld. “Volgens sommigen zaten we even in een dip, maar ik ben blij dat dat dipje heel kort was. Als we op deze manier de winterstop halen hebben we het gewoon heel goed gedaan,” stelde Berkum-trainer Willem Brouwer tevreden vast.

 

Berkum – Go-Ahead Kampen, 6 december 2014
Eindstand: 4-0 (1-0)

Doelpunten: 18. Jaouad Akloud (1-0), 47. Chris van der Meulen (2-0), 56. Jaouad Akloud (3-0), 65. Jaouad Akloud (4-0)
Gele kaarten: Dirk Muis, Jaouad Akloud (Berkum), Edwin Starke (Go-Ahead Kampen)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis (80. Arjan Kolk), Jordi Lemmens, Razi Kanseyo, Jasper van der Stouw, Frank Hoolsema, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen (80. Sander Bolt), Chris van der Meulen, Jaouad Akloud (67, William Potkamp)

Opstelling Go-Ahead Kampen: Jasper Fix, Kevin Smit, Edwin Starke (46. Arjan Wiegers), Laurens van Keulen, Nick Hendriks, Murat Acikgöz, Samir Merraki (65. Nick van der Kooi), Jeroen van den Bosch, Jurrian Zandbergen, André Timmerman, Madih Doufikar (63, Nick Bakker).

 

Door: Th. Kölker 

 

berkum_-_ga_kampen-4.jpg

 

berkum_-_ga_kampen-6.jpg

 

berkum_-_ga_kampen-7.jpg

 

berkum_-_ga_kampen-3.jpg 

 

  berkum_-_ga_kampen-9.jpg

 

berkum_-_ga_kampen-10.jpg

 

berkum_-_ga_kampen-11.jpg 

 

berkum_-_ga_kampen-12.jpg

 

berkum_-_ga_kampen-13.jpg

 

berkum_-_ga_kampen-2.jpg

 

berkum_-_ga_kampen-15.jpg

 

berkum_-_ga_kampen-16.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)