Be Quick deelt dreun uit aan medekoploper RDC

Zwolle – Be Quick heeft vanmiddag de topper in de tweede klasse H met overtuiging gewonnen. In eigen huis werd medekoploper RDC met 5-0 opzij gezet. Daardoor heeft Be Quick nu de leiding weer alleen in handen.

Vorige week in Dinxperlo beleeft Be Quick nog een treurige zaterdag. Het lukt daar maar niet om echt aan het voetballen te komen. Een week later zit het gewoon weer mee.  Na vijf minuten spelen komt de ploeg al op voorsprong. Bas Buimer verlengt een diepe bal met het achterhoofd en passeert daarmee keeper Blankestijn: 1-0. In de 20 minuten na het doelpunt gaat het praktisch gelijk op. Grote kansen zijn er niet en spektakel dus ook niet. Het talrijke publiek veert op in de 27e minuut als RDC scoort. Aan de zijkant van het veld is de vlag dan al omhooggegaan en de scheidsrechter gaat hierin mee. Waarmee Be Quick met de schrik vrij komt. In het laatste kwartier voor rust wordt duidelijk dat Be Quick ook deze middag de wedstrijd naar zich toe moet kunnen trekken. De ploeg laat zien meer in huis te hebben dan  de tegenstander.

Bas Buimer en Michel Klink krijgen kansen, maar het is vooral Sander Aarten die alleen voor de keeper  verschijnt die de score moet verhogen. Gedoelpunt wordt er echter niet meer voor de rust en daarmee blijft de vroeg verkregen minimale voorsprong intact.

Na de rust voert Be Quick de druk op. Mark Meijer trekt in de 47e minuut naar binnen, maar ziet dat de keeper het schot pakt. Dat lukt niet meer als Bas Buimer in de 53e minuut een fijne pass geeft op Mark Meijer. Dit keer verdwijnt de bal beheerst in de rechterhoek: 2-0.  Twee minuten later is het alweer prijs. Na een goede aanval over rechts  wordt Bas Buimer door de keeper naar de verre hoek gedrongen, maar de pass op Mark Meijer is te machtig voor de Deventer verdediging: 3-0.

Nog een keer krijgt RDC de kans om enigszins in de wedstrijd te komen. Mehmet Kisa trekt de bal terug op Can Bayraktar, maar die faalt vijf meter voor het doel. Als Onur Yürükel twee minuten later ook nog eens van het veld verdwijnt met een rode kaart, ziet RDC zich voor een onmogelijke opgave gesteld.

In de laatste 25 minuten is het wachten op nog meer roodzwarte doelpunten. De eerste neemt Sander Aarten voor z’n rekening, die vrij voor de keeper de bal binnentikt: 4-0. Een minuut later is het alweer prijs als Mark Meijer z’n derde doelpunt van de middag maakt: 5-0 (73e minuut). Erger zal het voor RDC niet meer worden. Bij Be Quick krijgen in de slotfase Felix Boessenkool, Aron Tempelman en Kevin Westerbeek nog speeltijd ,maar gescoord wordt er in de laatste 20 minuten niet meer. De kansen zijn er wel, de precisie niet meer.

Be Quick wint dik van RDC en ziet dat Enter Vooruit en Den Ham gelijkspelen. Daarmee is het alles bij elkaar een prima middag geworden. Volgende week de wedstrijd tegen Kloosterhaar, de laatste voor de winterstop. Be Quick weet inmiddels dat je ook bij een laagstaande ploeg een krasje kunt oplopen.

Opstelling Be Quick:  Wibo van Dijk, Frank van der Burg, Dennis Horstman, Karwan Mehrabi, Thomas Wieringa, Frank Oosterhof (78. Felix Boessenkool), Talha Özen (81. Kevin Westerbeek), Bas Buimer, Michel Klink, Mark Meijer (85. Aron Tempelman), Sander Aarten.

 
Door: G. Grevers 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)